Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи

Искат санкции за неетичното поведение на инфекциониста
Обновена: 9 юли 2020 21:24 | 9 юли 2020 20:21,
220
Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи
Снимка: БГНЕС

Над 200 медици вече са се подписали под подписка с искане БЛС да санкционира доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение, съобщава специализираното издание „Право & Здраве“.
Още по темата

Подписката е инициирана от д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

„От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК“, пише д-р Маринова.

Според нея с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болестта, а освен това „открито призовава обществото да не спазва закона и правилата“.

Тя допълва: „В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
17
 
17
 
! Отговори
именно преди 3 години
До Йовоза 8 месеца пандемия имаме 230 починали, кото повечете са със тежки заболяваниядневно си заминават в БГ около 300 души по статистикаподобно е положението във ВСИЧКИ други държави с малки изключения като северна италия, ню юорк, бразилия, където проблемите са съвсем други не свързани с вируса той само ги катализира.така че моля не ми говорете за ПАНДЕМИИИ ПОВЕЧЕ АКО ОБИЧАТЕ!!!!!
136
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** *** скочиха на клавиатурата да защитават ментето Мангърков.Ха-ха-ха.
135
16
 
16
 
! Отговори
Търново преди 3 години
Много гняв има у народа срещу тоя шушляк мангъров, и пак лекарите от НОЩ го спасяват от линч като връщат една, по една мерките срещу пандемията! А след като се само обяви сам че е срещу всякакви ограничения на заразата следва да си понесе последствията - умишлено поставя живота на милиони в риск! Това е тежко престъпление и извършителя си има име!
134
0
 
8
 
! Отговори
ром с лимонда преди 3 години
ХОРА , МОЕТО МНЕНИЕ Е ЧЕ: ОТ ВИРУСИТЕ НЯМА ОТЪРВАНЕ...САМО СЕ ЗАБАВЯТ НЕЩАТА.....ЗАЩО НЕ СЕ ПРОУМЯВА....КЕ СЕ ЗАРАЗИМ СИЧКИТЕ ДО 5 ГОДИНИ....ТОВА Е БИБЛЕЙСКО НАКАЗНИЕ ЗА СОДОМА И ГОМОРА...ПЛЪЗНАЛ ПО БОЖИЯТА ЗЕМЯ....ТАКА , ЧЕ БДЕТЕ И СЕ МОЛЕТЕ.....
133
5
 
16
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Преди 3 месеца според щаба зала "Армеец" трябваше да се напълни с болни от корона вирус и хората да *** като мухи по улиците. Сега 3 месеца по късно зала "Армеец" е празна а българина се чуди как да отиде в Гърция на почивка.
132
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дофторята много мразят източването на здравната каса, особено когато не ги засяга пряко. Искат си кинти, искат си бонусчета от продадени илачи, симпозиуми, конференциийки на банско, круизи, тарикатчета са. Конкурират се доста успешно с ушефите по мурафети, чалъми и рушветчийство.
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОК-ЛИК
130
25
 
7
 
! Отговори
атв преди 3 години
В условията на извънредно положение този доктор си позволи публично да оспорва указания и мерки на НОЩ. Това е все едно в сражение ротния да командва:бегом към укритието, а артелчика да вика:стойте няма да ни уцелят, защото не са им точни пушките. За такива действия се търси наказателна отговорност. До сега го спасява личното му приятелство с премиера.Доста хора дължат заблудата си на него. А с разрастването на случайте ще е отговорен и за доста неблагополучия.
129
2
 
15
 
! Отговори
див селянин преди 3 години
ЕДИН ДА КАЖЕ : ЦАРЯТ Е ГОЛ.....ТОВА Е ИСТИНАТА, БОЛНИЦИТЕ СА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА, ДЕМЕК ЦОЦАТ ОТ НЕПРЕСЪХВАЩАТА КРАВА (НЗК)
128
2
 
13
 
! Отговори
споко преди 3 години
До Подкрепям гоне е само в БГ така, в сащ в евопра навсякъде ако подадеш глас срещу на сзото деиствията и безумията и те гонят, уволняват, линчуваттова е истината
127
2
 
6
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 3 години
До: номер 105Кой чете невнимателно? А???Кой? Кой? Кой?В БОЛНИЦАТА е излекувана възрастна жена, не в детската клиника, която Е ЧАСТ ОТ ЦЯЛАТА БОЛНИЦА.Така ЯСНО ли се изразих?Или пак ще ми правите жонгльорски фокуси с думите?
126
4
 
6
 
! Отговори
хаха преди 3 години
много ясно ако се вслушате в специалистите трябва да спрете кранчетата с паритекак само 200 20000 трябва да се подпишат, глад голем брей
125
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим списъка на подписалите и да видим къде работят.
124
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на лекарите. А сега, Мангъров да си подава оставката и да влиза в партията на Слави Трифонов и МБАЛ "Седем-осми" да му плаща заплатата за пропагандата на неистините.Не може държавата да плаща за неистините на един заблуден вирусовъд.
123
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХХайде стига глупости. Бил плюел колегите си. Как ли не! Каза, че с увеличаването на парите по пътеката хоспитализациите ще се увеличат и това е проверимо и несъмнено ще е точно така - всички сме наясно, че е прав и знаем причините, поради които ще приемат повече пациенти. Когато колегите му говорят глупости за това как заразените с по-малко вируси изкарвали по-леко вируса, без заобикалки казва че говорат глупости. Прямите хора обикновено не са много обичани.
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу ГЕРБ, долу НОЩ. Всичко е политически решения към този момент.
121
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯВНО Е КАЗАЛ ИСТИНАТА ЩОМ ТАКА СЕ РАЗПЪРДЯХА.
120
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази клоaка се разпада.
119
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли в неврологията на Св. Ана мисля, дето пациентите плащаха за избор на екип, а оперираше екипа, който си е на смяна, без значение какво е избирал и за какво е плащал пациента. Един от шефовете на болницата разкри случая и каза, че това е неморално и заради воя, който нададоха лекарите, беше уволнен. Беше прегледал камерите в операционните от които се виждаше, че не оперират избраните екипи и го обвиниха, че нарушавал правата на пациентите с поставянето на камери. Смях в залата
118
20
 
16
 
! Отговори
Х преди 3 години
Всеки има право на мнение. Но постоянно да обикаляш по медиите и да плюеш колегите си е грозно и нахално. Ето защи блс отдавна трябваше да санкционира мангъров за неетично и непрофесионално държание. Имам чувството, че този човек не е много наред. Постоянно търси медийно внимание и се прави на интересен. Опитва се публично да компрометира водещи специалисти от нощ