Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи

Искат санкции за неетичното поведение на инфекциониста
Обновена: 9 юли 2020 21:24 | 9 юли 2020 20:21,
220
Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи
Снимка: БГНЕС

Над 200 медици вече са се подписали под подписка с искане БЛС да санкционира доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение, съобщава специализираното издание „Право & Здраве“.
Още по темата

Подписката е инициирана от д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

„От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК“, пише д-р Маринова.

Според нея с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болестта, а освен това „открито призовава обществото да не спазва закона и правилата“.

Тя допълва: „В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ежесутринните лъжи и манипулации на НОЩ-ниците и на техните докладчици в бяло са всеизвестни - новооткритите заразени са наричани ''новозаразени'', ръстът на ''болните'' се определя от абсолютната стойност на ''новозаразените'', а не на процента им спрямо направените тестове, а направените тестове са веднъж положителрни, веднъж отрицателни и обратното! Е, ако някой вярва в ''обективността'' на такава статистика той за мен не може по никакъв начин да бъде нормално интелигентен човек!
156
13
 
10
 
! Отговори
до 152 от славянин преди 3 години
''200 доктори висшисти, учили по 6 години и дето това им е професията като казват, че детския измислен доцент е некомпетентен ***?'' Висшистът да не би да е ангел и всичко човешко да му е чуждо! Ама те били честни, понеже бил висшисти, така ли излиза според теб!? Нагъни си малко мозъка и се пробвай да мислиш преди да пишеш, образованието и моралът са напълно различни категории! Лъжите и манипулации и на щаба, и на мафиотите в бяло са ежесутринни!
155
5
 
1
 
! Отговори
Мечников преди 3 години
Не беше ли някакъв руски шарлатанин и самозван доктор?
154
12
 
6
 
! Отговори
балъъцу тсте преди 3 години
ако се надявате тази докторица да ви лекуваси запишете час при попаи си запазете място за хладилния камион
153
13
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: 150Земи се скрий!!!!!!!!!!!!!!Аз съм избрал: Доктор Мангъров, доктор Петрунов, всички останали доктори от всичките му кодскоджами университети по света които ги чувам да казват (по CNN, по Euronews, по Deutsche Welle, по BBC) - когато се заразят почти 70% от населението на Земята, тогава ще утихне пандемията от COVID19!
152
20
 
13
 
! Отговори
до 133 от славянин преди 3 години
''В условията на извънредно положение този доктор си позволи публично да оспорва указания и мерки на НОЩ.''Ха-ха-ха, че тези от НОЩ да не са небесни богове, че никой да няма право да им оспорва лъжите и манипулациите бе, добиче!
151
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1300 Лева за медикаментиНали няма лекарство за ковид бе госпожо доктор?С какво ги лекувате?С моабети
150
1
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До славянинДетското доцент
149
7
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
ХАхахаха, чета коментарите и за сефте осъзнавам, че за пръв път съм съгласен с някой от БСП. С професор Иво Христов, че 80% от народа са ***. Ами прав е. Аз сега като интелигентен пич на кой да вярвам? На пенсионерите комунисти, дето по соца са били стругари, багеристи и таксиметраджии, всички до един среднисти. На платените съветски и БСП *** или на 200 доктори висшисти, учили по 6 години и дето това им е професията като казват, че детския измислен доцент е некомпетентен ***?
148
12
 
18
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Мафиотите в бяло вече започнаха да си свалят маските! Когато бъркаш в гнездото с осите както прави доц Мангъров осите скачат отгоре ти! Тази подписка на мафиотите в бяло срещу Мангъров ще се обърне срещу тях!
147
7
 
9
 
! Отговори
Мечников преди 3 години
Грешна е постановката, че Мангъров, когото народът нарече с прозвището Доктор Смърт, се противопоставял на Националния оперативен щаб. Нищо подобно. Положението всъщност е следното: от една страна Мангъров, а от друга Университетът Джонс Хопкинс, Руската академия на науките, Институтът Пастьор, Институт за здравни изследвания и оценка (IHME), Оксфордски университет, Университет Фудан - Шанхай, и др. Така че изберете сами.
146
3
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Без значение кой мъпет стои като инициатор на подписката, ясно е, че инициативата е на ВМА и Борисовите ***. Егото на банкянският селянин достигна невероятни висоти: ако обърнете внимание всеки, който си позволи друго мнение, дори не да критикува селянинът, а само друго мнение, се озовава в ареста! Започна се с арести на лекари, журналисти, политици. Продължи се с арести на всеки, който не снася достатъчно. Дори няма да споменавям Президенството! Очаквах да арестуват доц.Мангъров отдавна.
145
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете на служебния паркинг на някоя софийска болница какви коли са паркирали всички лекари и пак помислете няма ли корупция и източване на НЗОК. Все едно сте на автошоуто в Женева.
144
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бялата мафия си пази далавератасамо Киро Брейка може да ги срази с думии да се осъзнаетеВелико Търново - старата Велика столица на БългарияКажете за далаверата ковид-19за психясаните хораза съсипаните бизнесиза вкарването ни в криза и нищета
143
4
 
10
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Да докажат че не точат НЗОК, защото данните са точно за обратното! Въпреки това "Големият шлем" на измамата наречена КОВИД-19 са 12-те милиарда евро, които се чакат от ЕС за борба с коронавируса.
142
9
 
20
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Абсолютно е прав доц.Мангъров!Източването на касата е повсеместно.Водят те повече дни хоспитализиран, като си прочетеш епикризата не можел да се пизнаеш- вписват се неизвършени манипулации и медикаменти, които не си виждал Лекарите станаха търговци, търговци на медицински услуги.И медицинските сестри на протеста при срещата си с Б.Б му го казаха в прав текст, а какво им отговори той" А, сега ако ви чуят лекарите".Защото веруюто на управляващите е разделяй и владей, които и да са те!
141
1
 
4
 
! Отговори
Илън Мъск преди 3 години
До: номер 123Paзпъpдяxа се е много меко казано.Направо е галантно!!!Такъв метан газ почнаха да отделят, че ми стига да заредя с него ракета с която да изстрелям първите 1000 човека колонизатори на Марс!!!
140
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
136 ПРАЗНА Е " АРМЕЕЦ" БЛАГОДАРЕНИЕ НА НОЩ И ПРАВИТЕЛСТВОТО, ако беше мангъров- измамника и нинова рускинята и " Армеец" щеше да отеснее от коронясан народ
139
1
 
2
 
! Отговори
ЕвроПачкаЗлатноКюлче преди 3 години
Любимият ми Професор!
138
17
 
19
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
На тоя *** физическият недъг може да му бъде простен, но освен това определено има и психически отклонения. Така че вместо да правят подписка срещу него, колегите му психиатри би трябвало да се погрижат за душевното му здраве. Бидейки невменяем, Мангъров е невинен, виновни са онези, които му дават трибуна.А що се отнася до онези, които му вярват, можем да си припомним думите на вазовия герой Хаджи Ахил: "Простите хора обичат да ги лъжат."