Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи

Искат санкции за неетичното поведение на инфекциониста
Обновена: 9 юли 2020 21:24 | 9 юли 2020 20:21,
220
Медици с подписка срещу доц. Мангъров, говорил лъжи
Снимка: БГНЕС

Над 200 медици вече са се подписали под подписка с искане БЛС да санкционира доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение, съобщава специализираното издание „Право & Здраве“.
Още по темата

Подписката е инициирана от д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

„От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК“, пише д-р Маринова.

Според нея с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болестта, а освен това „открито призовава обществото да не спазва закона и правилата“.

Тя допълва: „В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
18
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 3 години
До: номер 62Това "набедено докторче" е началник на детската клиника на болницата по инфекциозни и паразитни болести "проф. Иван Киров" в София!В тази столична болница работят много други лекари освен охулвания (главно от ротвайлерите на партия ГЕРБ) доцент Атанас Мангъров. Такава е доктор Нина Янчева, която в интервю разказва, че и те лекуват успешно пациенти с COVID19.Съобщават за излекувана жена на 91 години, но информацията е само на сайта на болницата, поради очевидната болшевишка цензура
96
27
 
7
 
! Отговори
Търново преди 3 години
За измамници като мангъров ЗАТВОР, на него дължим сега хиляди заразени с китайската чума! Корейски му дрънкат в джобчето на шарлатанина!
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Постъпи пациент със счупен гръбнак, случаят е спешен!- О, пак ли тоя...- Да да.- Е т'ва момче не са спря тука да идва, сигурно си няма къща.Как си е счупил гръбнака тоя?- Опитал се е сам да си направи фелацио.- Айде бързо, дай скалпела тук бързо, дай..Час на смъртта, 25 часа и 63 минути.
94
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарския съюз е паразитна организация, която трябва да бъде разтурена. Тя е задължителна за всички лекари и може да ги контролира, в случай че някой прояви съвест и се обяви против търговията със здраве. Или трябва да направят членството в лекарския съюз доброволно, или да позволят съществуването на паралелни организации, където лекаря да може да избира в коя от тях да членува. Аз не си спомням казус, при който лекарския съюз да е застанал на страната на справедливостта.
93
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нищо мафията ще го сготви, те на Президента посегнаха та Мангъров ли ще пожалят!
92
12
 
17
 
! Отговори
мангъров е като преди 3 години
радев ...и двамата казват някои истини срещу мафията и тази на белите престилки и веднага започват да *** хулят , че не били колегиални,че не държали на статуквото. едините точат държавата другите здарвната каса и всичките са за затвора
91
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България като се появи някой истински лекар като доц.Мангъров и некадърниците веднага се съюзяват за да го унищожат.
90
12
 
32
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Да се извини, че казва истината ли?? Кое не е вярно?? Как ръста заразени съвпадна с увеличаването на клиничната пътека? Увеличиха парите и изведнъж случаите се удвоиха!Нима болниците не се издържат точно от болни и техните пътеки?Нима лекари и сестри не взимат допълнителни пари към заплатата си от клинични пътеки!Я кажете кое не е вярно!???
89
5
 
5
 
! Отговори
Мангър преди 3 години
Ще ме карат те мен да работя, да се лекуват сами, матрял долен, че и клинична пътека искат и документи да попълвам.
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ще мине този ковид и пак ще ги бият.Явно не е случайно.Защо не бият например миньорите или ел. техниците?
87
0
 
29
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Който смята, че НЗОК не се източва или не е стъпвал в болница или в последните 20 години е живял на Марс.
86
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България положението е игра на тронове и тестове. В момента властта иска да отсрани неудобните.Слави може да е следващия. Дано греша.
85
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търгашите нададоха вой. Скочиха като ужилени щом някой посегна към паничката им.
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комсомолският секретар и червен милиционер, тьпакът със старческа деменция Боко, произнесе крилатата фраза: "Който е по-страхлив, да носи маска" От висотата на премиерския пост, това е директно подтикване да не се носят маски.
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-алчно племе от докторите.Факт!Може би само политиците.
82
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви медици бе,това са селски търгаши.Надушиха якото гепене и мангъра е виновен!
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех,Сибила дойде и твоят миг да блеснеш.Само,че теб никой не те знае и няма да те запомни .Аман от такива измекя... като теб.
80
2
 
8
 
! Отговори
фен на мангъра преди 3 години
голям фен съм му, още от малък съм фен на Дарвин и че човек не трябва да се месе в Естественият Подбор и Божийте работи!
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво каза Мангъров, че толкова ги заболя - каза, че ще превърнат епидемията в бизнес. Сякаш вече не го видяхме с тестовете, а сега ще стане и със скъпата клинична пътека.
78
1
 
14
 
! Отговори
kkk преди 3 години
Само да ви кажа за източването на здравната система .Бях опериран от херния лежах 2 дни в болница а по документи се водях 9 дни.