Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
3
 
10
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
лесно е да се каже - който иска да ходи. хората от спешна и реанимация обаче са ДЛЪЖНИ да са там и да жертват себе си за тези цър ВУ ли.
310
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това на снимката е мазното и алчно лице с чуждо име на нощните заведения които досега не бяха развъдници единствено само на коронавируса.Вече и на него са.
309
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Светозар>> Хем вкупом твърдите, че Коронавируса е менте, хем се оплаквахте от ограниченията, а сега като паднаха всички ограничения, ама защо падат ? <<Там е работата, че не падат всичките. Паднаха избирателно само някои, за да се облекчи бизнеса на обръчите от мyтри, а най-*** мерки си остават да тормозят нормалните хорица. Ето това е дразнещото, брат.
308
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите ги организира Мангъров да очисти гласоподавателите на Столетницата.Честито на печелившите!
307
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не е станало задължително да се ходи на кръчма? Който иска - да ходи.Ама що аз да му плащам да се лекува после?!!!Който не си мие ръцете, ходи и заразява другите - да се лекува за собствена сметка.Брей, няма угодия! Криви хора!
306
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 318>> Пътувай с колата си и няма да ползваш маска. <<Аз и в рейса не ползвам, ако е на въпрос, ама не е там работата. Има хора, които позват съвестно по предписание и вече почват да се питат, аджеба, за чий е целият този маскарад...
305
1
 
13
 
! Отговори
ако преди 3 години
ако бяха хитри, щяха да оставят мерките за 1 седмица и да обвинят протестиращите...но вече е късно... БЪЛГАРИ юруш на чалгата и гибеците!
304
4
 
4
 
! Отговори
Пълна преди 3 години
подигравка с хората.Аналия да си ходи.
303
12
 
4
 
! Отговори
FAKT преди 3 години
В едно заведение има много по-малко мaлoумни клепapи и вероятност да се заразиш , отколкото в платените червени протести на фaтaмашкото котило.
302
2
 
15
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Хора, от какво се оплаквате сега ? Защо недоволствате. Хем вкупом твърдите, че Коронавируса е менте, хем се оплаквахте от ограниченията, а сега като паднаха всички ограничения, ама защо падат ? Какво искате всъщност ? Как да ви се угоди ?
301
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради шепа неуки ***, списващи във форума Нойко няма да хвърли оставка. Не е това извадка от обществото!
300
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Да ги пускат , да се заразяват на воля тези, които не вярват, че има коронавирус! Животът все повече, заприличва на огромна клоака!
299
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси образцовия хаос!
298
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо хората искат оставка на цялото правителство.Няма никаква стратегия за тази пандемия. Мерките са от днес за утре...
297
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо да не ги отварят? Всеки има глава и претенции че знае кое е правилно. Авторитети те ерозират.Насила хубост не става.
296
9
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
банкянския тапир е в пълен ступор.вчера затвори заведенията,утре ги отваря.знае,че ако протестите успеят, влиза в затвора за дълго време.освен ако не забегне при старото си другарче черепа в дубай.
295
0
 
3
 
! Отговори
До 322 преди 3 години
Ми представи си не всички имат автомобил.
294
22
 
22
 
! Отговори
Събирам съмишленици преди 3 години
Аз харесвам щаба и знам, че дадоха всичко от себе си (по възможностите си) да помогнат. Сега искам да измеря дали съм само аз или и други хора са го видели. Наясно съм, че троловете ще цъкат яко минуси, но поемам този риск. Гласувайте ЗА щаба. Мерси за вниманието!
293
7
 
3
 
! Отговори
До 318 преди 3 години
Пътувай с колата си и няма да ползваш маска.
292
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То беше ясно Да дадат сега и пари да ходят по дискотеки а не да протестират. Смяна на тактиката.