Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
0
 
0
 
! Отговори
лудистан преди 3 години
Май всички са за освидетелстване. Взима се решение, точно след два дни се отменя. Пълни некадърници. Изобщо ясно ли ви е какво правите? Оставка и за Ананиев!
390
1
 
5
 
! Отговори
Мангър преди 3 години
А комунистическото сборище не решетника не е ли проблем?
389
6
 
9
 
! Отговори
Гласоподавател преди 3 години
Правителство за което кръчмарите са по-важни от хората, не заслужава да управлява.
388
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България: Пускаме ви навсякъде.Половин Европа: Не ви щем, болни сте.Народа: ОставкаМС: Отваряме дискотекитеНарода: Супер
387
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-малко тестове - по-малко заразени. Ще почакам седмица. Оставка - не, да отворим чалготеките - да.
386
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно го направиха,за да може повече хора да се заразят и пак да ни затворят.
385
2
 
4
 
! Отговори
Pero преди 3 години
Щом от един рунгоч като този Али-бягай зависи дали бapдaцитe ще работят и ще са главен развъдник на болести, жална ни майка!
384
3
 
5
 
! Отговори
Specter преди 3 години
*** чалгаджийски народ сме и това си е! За малко разхвърляни салфетки, щтракане с пръсти и въртене на задните бузаци разказвате играта на цялата страна! Нищо тъй като в неделя се правят най-малко тестове от цялата седмица и заразените нормално да са по малко гледайте утре каква ще бъде цифрта! Затваряйте ги тия б***рд***ци докато е време!
383
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ИХАААА!!!"Тумбай тумбай тумбай лаа,айде айде айдее..Тумбай тумбай тумбай ла,айде айде айде..""Тука има,тука нема" стана-"Вчера има,днеска -нема.....както отбелезах:-ЯЛОВИЯБОКОХАРЕМ се защура като плъхове в горяща лаборатория.Щеха да са смешни,ако не беха трагични!..И тия въртоглавци "РЪКОВОДЯТ" държавата ?!?!И ТИЯ ВЪРТОГЛАВЦИ "ръководат" ДЪРЖАВАТА?!?!?!..ОТВРАТ!..Ама и ние сме едни...Немаме равни на себе си в малодушието си..
382
4
 
26
 
! Отговори
Сивият кардинал преди 3 години
Явно Али Бег е голяма работа, щом всички негови желания се изпълняват, дори и безумни! Хора, не ходете по заведенията, хем да сте здрави, хем да не им пълните чалгарските гуши!
381
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.------ Как стана, че за два дни преоценихте решението за затваряне и пак отворихте? Това даже не е глупост, а умишлен тормоз. Заслужавате разстрел.
380
2
 
28
 
! Отговори
ХФ преди 3 години
Именно нощните заведения /клубове/ на закрито са идеално място за разпространение на каквато и да е зараза. Всъщност може би са едно от най-опасните места в период на пандемия. Как ще комуникират хората при усилена музика, как ще си дават поръчките? Нали ще се доближат един до друг, нали ще играят... или пък всеки ще си стои мирно и кротко на по чашка питие и ще спазва дистанция? Безотговорно и опасно.
379
5
 
6
 
! Отговори
ЧУДЕСНО БЕ ... преди 3 години
ШЕ ПРОТЕСТИРАМ ДОВЕЧЕРА , НА МАСАТА С БИРИЧКА И ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ...ХА,ХА,ХААААААА....ДАЙ , БОЖЕ , ВСЕКИМУ...!
378
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а бе важното е дрогата да се пласира в тъмното и по нощните заведения на закрито..а който умрял от Ковид19 умрял.приоритети.
377
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българина не може да се угоди, така че да отварят всичко, и ще се броим след 4 месеца.
376
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов - най влиятелния човек в България!
375
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ревнаха като въведоха ограниченията, сега обърнаха палачинката - защо отпадали. Няма угодия, важното е да се плюе
374
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е казано, че без нощни заведение не може да се живее. Е такива като тоя у.рунгел на снимката говорят простотии постоянно.
373
1
 
9
 
! Отговори
Видяха преди 3 години
че разхлабването на мерките може да осигури ликвидиране на потока туристи към Гърция и имиграция към други Европейски държави и се хванаха да го експлоатират. Нали отдавна призовават - останете в България. Е сега щем не щем ще останем. Пир по време на чума.
372
5
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ХИТЪР ХОД НО НЯМА ДА МИНЕ. ЦЕЛТА Е ДА НАКАРАТ МЛАДИТЕ КОИТО СА ПРЕОБЛАДАВАЩО МНОЗИНСТВО НА ПРОТЕСТИТЕ ДА СЕ НАВРЪТ В ДИСКОТЕКИТЕ И БАРОВЕТЕ ЗА ДА НЕ ПРОТЕСТИРАТ. ВЕЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ ЗАРАЗАТА ОТ ВИРУСА И КОЛКО ЩЕ СЕ ЗАРАЗЯТ. ***. ХОРА С БОЛНИ МОЗЪЦИ.