След 8 теста за 8 дни: Вики Томова не успя да убеди италианци, че е здрава

Първата ни тенис ракета при жените разказа за проблемите си с COVID-19
12 авг 2020 07:45, Красимир Ангелов
14
След 8 теста за 8 дни: Вики Томова не успя да убеди италианци, че е здрава
Снимка: Lap.bg

Във водовъртеж на същинска COVID-19 сага попадна първата ракета на женския тенис у нас  Виктория Томова.

Вече близо 10 дни италиански журналисти и организаторите на турнира в Палермо твърдо отстояват позицията, че Томова има коронавирус и това е причината да се оттегли от участие в надпреварата. След като бе оповестено, че е болна от коронавирус, 25-годишната софиянка се съгласи да говори за битката с болестта и стереотипите около нея в интервю за официалния сайт на БФТенис.

Още по темата
В него Томова потвърди, че вече е здрава, но й е било изключително трудно да го докаже.

„Нямате представа какви главоболия донесе цялата история на семейството ми и на близките хора около мен. Пристигнах в Италия с отрицателен PCR тест от България. Веднага щом отидох обаче ми направиха бърз тест, който показа наличие на антитела. Всеки, който е запознат, знае какво означава това – вече съм прекарала вируса, но в момента не съм болна“, започна разказа си Виктория.

По думите й вероятно тя е изкарала на крак коронавируса в края на юни. „Когато бях в
Белград, имах дни със силно главоболие и други неразположения. Тогава съм преминала през болестта“, предполага първата ракета в женския ни тенис.

По думите й обаче в Палермо направо са изпаднали в паника след проведения й бърз тест преди турнира. „ Веднага ме поставиха едва ли не под ключ и ми направиха PCR. Той показа неопределен резултат. За първи път разбрах, че има и такава стойност – нито положителна, нито отрицателна, но организаторите казаха, че за тях това означава позитивен тест. Въпреки учудването ми, се съгласих на трети тест на италианска земя. Той показа отрицателен резултат и за мен, и за баща ми“, сподели Томова.

След това следва още един тест, който за учудване на българката се оказва положителен.

„Нямам обяснение как... Това беше в деня преди първия ми мач. И тогава вече започна истинско ходене по мъките. Третираха ме като заразно болна, караха ме с линейка от хотела до клиника, в която изолират само болни от коронавирус. И тестовете продължиха, с баща ми бяхме като опитни зайчета“, споделя Томова.

Тя споделя, че с първия й отрицателен тест, който е направен в България преди да тръгне към Италия, са й направени 8 теста за коронавирус за 8 дни.

„Но дори и този брой не успя да убеди италианците, че съм здрава. А ви уверявам, че
вземането на секрет за теста никак не е приятно изживяване, особено когато се случва толкова често. Причини ми главоболие, болки в слепоочията и носа. Но се надявам всичко да е зад гърба ми. Получих подкрепа от близките ми хора, от федерацията по тенис. Благодаря на всички, които са неотлъчно до мен“, разказа премеждията си Виктория Томова.

В последните дни тя все пак бе зарадвана и от една позитивна новина – българката ще играе в основната схема на US open.

„Това е голям шанс за мен да покажа на какво съм способна. Все още обаче не съм решила твърдо какво да предприема за US Open. С екипа ми ще вземем най-доброто решение, предвид ситуацията с коронавируса, тежките условия за пътуване и влизане в Америка и всички други фактори, които са от значение. Едно е сигурно – играя ли на US Open, ще дам всичко от себе си за едно добро представяне и за България“, завърщи първата ни тенис ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виктория Томова просто да хване и ги осъди, понеже е очевидно, че цялото размотаване е заради притеснения на организаторите, че е от България.
11
2
 
4
 
! Отговори
адвокат преди 3 години
да заведе дело е Европейския съд по правата. 20 хил евро беше 1 вото място + стрес.
10
3
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Ид.иоти.те се размножавате с геометрична прогресия, и то много квалитетно.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че никой не вярва на Барба Ганьосите.В България всичко е фалшиво. Не се правят тестове, а парите се крадат.От кого - всички знаем.
8
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както на евровизия,така и тук ги е страхда не бъдат бити и се гаврят,а те това го могат.Поискали са с намек за прелести,но явно не им се е отворил парашута.Тя да си намери дрехи,да не и стърчибосето.
7
7
 
12
 
! Отговори
продължение кочо преди 3 години
Ако нямаше ограничения и медиен балон, никой нямаше да си помисли, че върлува нова болест и смъртността щеше да си продължи по тренда от последните години. Да видим как ще се развие живота от тук нататък. Според мен никога няма да е както беше преди 1 година. Страхът е най-силното средство за контрол на масите хора
6
7
 
14
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Тоя тест от самотоначало се знае, че е бошлав работа, както и самия вирус. Вирус който циркулира в природата от много време, бо изведнъж стана много опасен, самите Италианци го откриха в стари проби от вода от лятото на 2019. Но на хората се втълпяват единични случаи от медиите, създава се една изкуствена измъченост. Факта е, че никъде няма ясно изразена повишена обща смъртност, напротив, във всички страни въвели мерки, тази година е с най-ниска смъртност от последните 5, България също
5
6
 
17
 
! Отговори
С. преди 3 години
Пълна гавра, това момиче ако беше с друг цвят на кожата, можеше да ги съди за расизъм. Иначе пускат туристи но ние българите сме им заразни.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПапатаВсъщност се знае какво показват тестовете - зялата палитра коронавируси. Може да си просто леко хремав - хоп, положителен тест.Мисля, че короната е най-гигантската Понци схема и ще остане в историята. Хем глобална, хем удари по най-съкровения страх на хората, за физическото им съществуване.
3
9
 
6
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Анонимен 1 Я ми пропомни кога сме били "народ за пример", че историята не помни такова нещо.
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осем теста,осем различни показателя! Луди ще ни направят.
1
6
 
36
 
! Отговори
Папата преди 3 години
Цялата конспирация световна, е в тестовете, те показват нещо но никой не знае какво, запитахте ли се кой ги продава, и аз се чудя