Ролята на индустриалните зони за регионите е огромна

2021 г. ще има раздвижване на инвестиционните проекти, смята експерт
18 авг 2020 16:16, Анисия Иванова
5
Ролята на индустриалните зони за регионите е огромна
Снимка: БГНЕС

Законопроектът за индустриалните паркове дава възможност на общините да вземат решение за стимулиране на инвестициите в парковете - така се освобождават ръцете на местните общински съвети да прилагат своята политика. Това каза Радослав Танев, изпълнителен директор на “Индустриална зона ЗАГОРЕ“ (Стара Загора), в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

"Също така инфрастурктурата в тези паркове има възможност да бъде собственост на оператора или на собственика на парка и така политиката на оператора в самия парк може да бъде различна”, каза гостът.

Танев посочи, че инфраструктурата на “Индустриална зона ЗАГОРЕ“ е 100% готова и вече има Акт 15.

"Миналата седмица подписахме договор с втори инвеститор. В момента говорим с още двама инвеститори. Имаме сериозен интерес”.

Гостът каза, че се предвижда до пролетта на 2021 г. зоната да се увеличи с още около 50 декара.

“Проучваме нов терен, който да се присъедини към зоната. Така общата площ на “Индустриална зона ЗАГОРЕ“ ще бъде над 350 декара”, каза Танев.

Радослав Танев смята, че Covid-19 се отразява на инвестициите по силен начин.

“Ако няма тежка втора вълна през следващите няколко месеца, във втората половина на 2021 г. ще има раздвижване относно инвестиционните намерения”. Танев е на мнение, че ролята на индустриалните зони за развитието на регионите е огромна.

“Основната идея на тези паркове е да създават условия за бизнес и инвеститорът да може от следващия ден да започне да проектира. Добавената стойност за град, община или регион е огромна - създават се работни места, плащат се данъци”.

Какви са изискванията на “Индустриална зона ЗАГОРЕ“ към потенциалните инвеститори? 

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Направо е подсъдно при огромните пустеещи и тънещи в разруха индустриални зони в градовете да се бетонира и асфалтира земеделска земя - и то най-ценната в Света.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основната им идея е да усвоят едни пари и да напълнят шкафчета , а иначе ще стане като със стадионите . И каква стана, ще ги махнем, но те са прибрали парите. Ако не им се отнемат пълен фалит. Държавата е окрадена.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, как точно смята така този някой си. Бил Гейтс също смята, че през началото на 2021 ще инжектира хората. И много ми е смешно как никой не протестира срещу корупцията, защото тези нови "правила", дето сега ги имаме са напълно незаконни. Работодателите са едни мръсни и грозни мазни ***, на които Бил Гейтс им плаща по 10 000 лева.
2
0
 
3
 
! Отговори
Поета преди 3 години
- Джиивс какъв е тоя шум?- Протести, милорд.- За какво протестират?- За бъдещето си милорд, не останали хора в България, бедност и мизерия.- Интересно...тогава- ние какви сме, висши същества ли?- Не знам милорд, да Ви донеса ли чехлите от шкафчето...?- Не недей, ...благодаря ти.Тогава ...поредният моб ...запали пура закупена с еврофондове, изтегна се в 37 метровата си яхта пристанала до Бора-Бора...и загаси 102"-инчовият си телевизор, за да се наслади на димът....който бавно го убиваше потънал в наслада.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесен законопроект, ако общините поне малко се интересуваха от подобни паркове. Причината за днешните протести е имено, че на никого не му дреме и все гледа да направи поредната далавера :) Така че, колкото и законопроекти да се правят, файда няма ;)