Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"

Начинът на представяне на информацията за коронавируса бил некоректен
Обновена: 11 окт 2020 14:39 | 11 окт 2020 09:45, Камелия Цветанова
541
Щабът за COVID-19 само плашил хората, Мангъров иска "да се разкара"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно, коментира пред БНТ доц. Атанас Мангъров.

Според него правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Още по темата

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души.

"Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително", посочи той.

Доц. Мангъров отговори и на критиките, че няма трезва преценка за COVID-19, тъй като не лекувал пациенти с инфекцията.

"Деца почти няма, тези, които са били в болницата, аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал", настоя той.

Според Мангъров "щабът трябва да бъде разкаран", тъй като само плаши хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
13
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Моля Ви, стига сте давали трибуна на доцента да си пее песента! Правилно предложение, за насочване на болни към неговатоа болница! Та да поработи най-после, стига е обикалял от медия в медия, и ръси смут!
429
12
 
11
 
! Отговори
фен преди 3 години
Като цяло тоз доцент не е видял и един болен от коронавирус,а камо ли да е излекувал някого.Според мен трябва да се напълни негата болница с тежки пациенти за да види имали вирус или не.Но и тогава може би ще го отнесат неговите другари лекари,а той само ше кима.А за по-малкия процент на смъртност може би е заради по-малкият брой хора престрашили се да се лекуват в болниците,и някои лекари като Мангъров не са им помогнали да оцелеят :)).
428
14
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Въпросът тук е дали да се опитваме да пазим хронично болните и старите. -----Мало умник, старите не умират от ковид.Умират от старост и от други болести.Ти на колко годинки си, грижил ли си се за стар и болен човек, умирал ли ти е близък човек, пипал ли си мъртвец? Хората просто си умират, и без ковид. Най-ненадейно някой хваща рак и заминава. Или пада, както си стои, от инфаркт. Няма такова нещо като ковид, всеки ден съм по болници - НЯМА!
427
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е велик
426
13
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Той и Щерев говореше като Мангъра,но като почина сина му от коронавирус,друга песен запя.
425
5
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТОЧНО ТАКА-ДА СЕ РАЗКАРАТ.-ДЕЦАТА ОСОБЕННО ГИ СТРЕСИРАХА МНОГО.-БОЙКО-ДЕТО ПРИГОТВЯШЕ ТУВАЛИ ЗА ТРУПОВЕ.
424
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров реално не казва нищо ново.Въпросът тук е дали да се опитваме да пазим хронично болните и старите. Според него който от тях умре , умре. Такъв е живота. Смятам обаче ,че на всеки трябва да се даде шанс да живее. Това което той говори граничи с фашизъм.
423
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива сме ние Българите. Само ревем колко е тежъко положението. Чакаме някой друг да ни уреди живота но когато трябва да направим нещо за себе си и обществото, започваме да философстваме вместо да го направим.
422
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз искам Мангъров да се разкара но продължават да го дават по телевизията. Такива като него правят невъзможна борбата с инфекцията.Жалко ,че има кой да им се връзва.
421
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пък в ковид отделение?Ти пък влез в едно раково отделение,или неврологично,и тогава коментирай ще ти предложа.Защото смъртността от рак,инсулт или инфаркт не е 0.6процента,нали?
420
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човекът. Оавен това, добрата медицинска практика изисква и елементарна психология. Ти плашиш и паникьосваш хората - с това какво помагаш ? Аз въобще се изненадвам, че човек, който казва "яко ще се мре", е доктор. Да не говорим за другите му академични титли. Този не-твърде интелигентен човек оглавява щабът. Какво може да се очаква като рвзултат ?Да се разкара този НОЩ ще е най - добре.
419
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами прав е. Яко раздухват цялата история.
418
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината държава да беше измряла досега покрай тези протести, ако Covid-19 беше чак толкова опасен.
417
13
 
12
 
! Отговори
Цв. преди 3 години
А не може ли Мангъра да се разкара вместо щаба? И без това и той е от "съчките".
416
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е пич от класа и добър вирусолог! Може да му се вярва!!!
415
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен какъв е тоз....Първо се научи да започваш изречението с главна буква и тогава апострофирай по образованите и по умните.
414
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минусите нещо малко ме съмняват но все тая. Моля всички да спазват хигиена и дистанция тя поне не струва нито пари нито нищо но спасява животи
413
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв е тоз Мангър бе, доцентче със стаж с деца с грипчета ,30 години нищоправене. Днес го питаха колко е излекувал с вируса и сам си призна че в клиникста имат отделение с вируса но той не ходел пращал там дамо млади лекарчета щото него го е страх. Дори Мангъра не отрича наличието на опасен вирус. Никога не е казвал че няма вирус
412
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията потънала в дън земя макар че в 14,39 е обновявана, което значи че коментиращите са на прав път а това е посочения път от доцент доктор Мангъров, който безспорно има право за всичко.
411
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията потънала в дън земя макар че в 14,39 което значи че коментиращите са на прав път а това е посочения път от доцент доктор Мангъров, който безспорно има право