Д-р Симидчиев: Първият заразен с COVID-19 в България е открит през януари

Той бил млад мъж с отрицателен PCR тест
13 дек 2020 22:30, Нели Христова
98
Д-р Симидчиев: Първият заразен с COVID-19 в България е открит през януари
Снимка: БГНЕС

Първият случай на коронавирус в България е открит в края на януари при млад човек. Той е бил с отрицателен PCR тест, а заболяването е открито благодарение на рентгенови снимки. Това разкри пулмологът д-р Александър Симидчиев, който показа снимки на дробовете на свои пациент. Той демонстрира рентгеновата му картина и как болестта се е развила.

„Аз нерядко получавам и пациенти, при които борим последиците от коронавируса. Затова толкова страстно защитавам тезата, че трябва да предотвратим боледуването. От осем пациенти, само при двама възстановяването стана много бързо. При други двама не можем да върнем изменението, те са с много сериозни последици”, обясни пулмологът.

Според него добрата новина е, че с всеки изминал ден се откриват нови факти за борбата с коронавируса, както и, че предстои одобрението на две ваксини срещу него. Според него няма едно нещо, с което да се пребори вируса.

„Нито това е носенето на маски, нито дистанцията, нито ваксината. Трябва да подхождаме комплексно към този проблем. Това е вирус с една единствена цел – да се нагоди максимално, за да продължи да се разпространява. Единствено обединените ни усилия като интелект и възможност на технологиите, ще доведат до успех”, смята пулмологът.

Д-р Симидчиев подчерта, че ваксините не бива да се дават на хора, които са болни.

„Ние не можем да изградим колективен имунитет. Глаголът градим значи, че правим нещо активно. Ако просто оставим инфекцията да си бушува, това не е изграждане на имунитет, а оставяне на инфекцията”, каза още пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имах същото през март 1993 и ходих на ходжа в Търговишко да ми издърпа ушите. Оправих се още в колата на връщане.
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, в Италия се откри, че още през Септември 2019 г. е имало болни с Ковид, или поне хора с антитела, а я обявиха чак Февруари 2020 г.Друг е въпросът как се доказва Ковид с рентгенова снимка, това си е съчинение по картинка.
64
5
 
5
 
! Отговори
Прекарал преди 3 години
До до прекарал,давам ви информация, сладури. Щото напоследък все чета някви глупости, че немало никой заразен и немало никой който да потвърди, че е болен. Е аз съм, платих си и за тестче, имам си антитела всичко ток. Относно на кого ще се слага и на кого не, още няма яснота по въпроса, но дори да я направят задължителна пак ще пропусна.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, сега видях, още един човек се сети за електронните цигари и забраниха ментовите най-вече.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До прекаралНе се изморявай с толкоз писане бе, душа. Айде върви си лягай да се възтановяваш. И да не си помислиш, че не ти верваме.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо чудно да си го изкарал февруари 2019. Ако си спомняте имаше една вълна от умрели от пневмония млади американци, и тогава забраниха електронните цигари там.
60
4
 
7
 
! Отговори
Прекарал преди 3 години
Но ваксини не слагам, па да става квото ще. Сигурен съм, че с вяра в организма си човек може да преодолее всяка болест. Първия път сериозно си помислих, че мога да втасам и се самонадъхах, че имам здрав дух в здраво тяло и го преминах. Втория път бошлаф, яко посирвание и кашлици.
59
2
 
8
 
! Отговори
Прекарал преди 3 години
Симптомите ми се появиха на два пъти и два пъти се самокарантинирах. Отделно карах други 3 карантини щото пътувах из странско- стават общо 5 карантини. Нося постоянно маска и си пресуших кожата на ръцете от дезинфектантите. То това си е пущина, нема отърване, излизаш ли да ходиш на работа стопро си го минал. Първия път беше много лошо, едва дишах, втория път по-добре. Но се губи не само обонянието, а и вкуса. Сега остава да го изкарам и трети път и ше го таковам и вирусо китайски, заклевам се.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе елате да видите и мойте танзанийски кози, имам подозрение, че са заразени от лани.
57
2
 
11
 
! Отговори
H1N1 преди 3 години
Значии.., как ми омръзнахте вече с тая корона
56
3
 
0
 
! Отговори
А сега ми се казва: преди 3 години
Много от тия хора нямали нищо общо с тая работа? Защо са мъртви? Много от тези хора са знаели истината за другите хора дето трябва да са мъртви, но не са направили нищо, родовете им по някаква причина също са били генетично селектирани с векове. Привилигированата ви позиция - много силни срещу малко слаби наложи да бъде направено така, че всички да осъзнаете какво се е случило и се случва тук. И да осъзнаете, че това приключва сега, тази година. Ако не се беше случило така, щяхте да ни избиете!
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз го изкарах тоя вирус преди да го открият китайците,още през февруари 2019.Китайците го откриха декември 10 месеца след като боледувах.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същият този, като говорехме по телефона март месец и му пращах снимките и положителните изследвания ми каза - стой си вкъщи, че дойдеш ли при нас ще се учим на теб докато си жив... и това му беше цялото предписание за лечението, ааа да и каза да пия чайчета, ето това му е лечението на господин доктора...
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало ли е в България PCR тестове още през януари за SARS-CoV-2? Зная, че за други вируси отдавна се прилагат такива тестове, но за този? Това беше по времето, когато Мутафчийски говореше за Ковида като за лека настинка.
52
2
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Да, преди китайците да изолират, секвенират и класифицират вируса, краварите си мислеха че умират от електронните цигари.
51
5
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хахахахаха хахахаха наш'те открили нулевия пациент. Хахахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха хахахаха После се смеете на макетата
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше предположение, че приписаните на електронните цигари смъртни случаи от лятото на 2019 в САЩ са били ковид, защото симптомите и протичането на болестта съвпадат.
49
0
 
3
 
! Отговори
Аман от тъпаци преди 3 години
С какво мислиш разграничават различните видове грип всяка година освен с тази технология. Има я от доста отдавна.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44.Така е, не може един човек да бъде писан за здрав с хрипове, пневмония, трески и висока температура. Търсят причина: правят първо PCR, ако този тест е отрицателен, правят друг за друго, ако и вторият тест е отрицателен правят трето и т.н. Ами ако пневмонията е толкова атипична, че не може да се намери причинител? Откриват се нови вируси, както стана с NL63 и в по ново време със SARS-CoV-2. Тези случаи са също с пневмонии.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Не можем активно "да градим" имунитет. Нито да се оставим.Имунитета ще си го добием без нашата воля и съзнание.А това че трябва да се пазим, трябва. Но обикновено се получава, че вместо да се пазим отговорно ае поддаваме на паниката.Подходът трябваше да е друг:Не разни генерали да ни плашат ако не слушаме, а да ни обясняват търпеливо, окуражават и подкрепят духовно!