Д-р Симидчиев: Първият заразен с COVID-19 в България е открит през януари

Той бил млад мъж с отрицателен PCR тест
13 дек 2020 22:30, Нели Христова
98
Д-р Симидчиев: Първият заразен с COVID-19 в България е открит през януари
Снимка: БГНЕС

Първият случай на коронавирус в България е открит в края на януари при млад човек. Той е бил с отрицателен PCR тест, а заболяването е открито благодарение на рентгенови снимки. Това разкри пулмологът д-р Александър Симидчиев, който показа снимки на дробовете на свои пациент. Той демонстрира рентгеновата му картина и как болестта се е развила.

„Аз нерядко получавам и пациенти, при които борим последиците от коронавируса. Затова толкова страстно защитавам тезата, че трябва да предотвратим боледуването. От осем пациенти, само при двама възстановяването стана много бързо. При други двама не можем да върнем изменението, те са с много сериозни последици”, обясни пулмологът.

Според него добрата новина е, че с всеки изминал ден се откриват нови факти за борбата с коронавируса, както и, че предстои одобрението на две ваксини срещу него. Според него няма едно нещо, с което да се пребори вируса.

„Нито това е носенето на маски, нито дистанцията, нито ваксината. Трябва да подхождаме комплексно към този проблем. Това е вирус с една единствена цел – да се нагоди максимално, за да продължи да се разпространява. Единствено обединените ни усилия като интелект и възможност на технологиите, ще доведат до успех”, смята пулмологът.

Д-р Симидчиев подчерта, че ваксините не бива да се дават на хора, които са болни.

„Ние не можем да изградим колективен имунитет. Глаголът градим значи, че правим нещо активно. Ако просто оставим инфекцията да си бушува, това не е изграждане на имунитет, а оставяне на инфекцията”, каза още пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя с деца.Още в края на февруари при нас от 30 деца останаха 18-19.Странно беше.Казаха грип имало. Ние всеки ден звъняхме на родителите.Децата бяха зле.Започнах да кашлям в края на февруари.Суха кашлица и много честа.Нямах температура.Исках да спя с дни.Едвам отивах до банята.Така събота и неделя с упсарин C и капки за нос уж се изправих на крака.Първото дете се разболя в края на януари.Бащата се беше върнал от Германия за Коледа.Последва лавина от болни деца.На 8март имаше само 6 здрави д.
25
4
 
12
 
! Отговори
дедо Мадорян преди 3 години
Ох дедовото ,аз го прекарах ковида малко след войната 52 ли беше 54 ли вече забравих склерозата ме мъчи.С бабата се бяхме сгорещили и като я подпрях на ореха едно жлембене беше 3 часа .Ама убави деца се народиха.Както и дае този стария орех ме прецака ,щото е бил ПСР положителен и лепнах гадния вирус ,гърло мърло .Първо помня ме удари в ушаците и после в т.....ците.Ама с чесън и лук,зехтин и чер пипер я уморих пущината.То Ковидо е поне от 1950 .После резнах орехот и прекратих инфекция
24
3
 
15
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Тествали са. Помня от Щаба обясняваха първите дни как търсели всеки ден от януари и всеки ден отивали при ген. Мутафчийски,и казвали: И днес нищо. Помня ген. Мутафчийски каза, че още на 8януари ВМА е била готова да посреща пациенти с Ковид. Закупили си тестове и костюми защитни за лекарите.Били са готови като за война. Така всеки ден търсели и не откривали.Запомних защото на 1март щях да ритна бакърчето.А съм здрав като цяло.Но тогава нямах сили да стана.Потъвах и спях по 18часа.Нямах обоняние.
23
6
 
14
 
! Отговори
Hellios преди 3 години
Е как януари бе?Нали уж до март нямахме случаи, така се кълняха от Щаба? И вие сте едни доктори, колкото мутрата от СИК е примиер.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 48-мата седмица на 2020 година (23-29 ноември) починалите в България са 4619 човека, средно по 660 на ден, а през миналата година са били 2034, средно по 290 на ден. Според официалната статистика починалите от Ковид-19 за този период са 934 човека, средно по 133 на ден. Явно над 2/3 от починалите от Ковид-19 ги пишат като починали от инфаркт, инсулт и т.н.
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Първият случай на коронавирус в България е открит в края на януари при млад човек. Той е бил с отрицателен PCR тест, а заболяването е открито благодарение на рентгенови снимки." За какъв ПСР ми говори тоя през януари!!! Даже не бяхме чували, камо ли да са тествали някой с ПСР. Вече даже не им прави впечатление как лъжат!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виросът ковид19 е северномакедонси.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симидчиев е представител на светлите сили и Бил Гейтс.
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако вируса ви е стигнал дробовете писиар може да не го хване и ще даде отрицателен, а вие ще си сте позитивни, внимавайте, само на скенер може да се разбере на снимката на белия дроб, вече двама познати имам такива, почти умиращи а с отрицателен тест, бъдете нащрек
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива зулюми не е имало и по време на война, като по време на ковид тиранията.
16
8
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 16Инсулт.
15
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешка бил вируса ли? Що не питате един мой познат, който заради вируса даже и да говори не може и е така от близо един месец? То и да го питате, няма да ви отговори, докато не се пооправи, а това може и да не е скоро. Защо не питате и едни племенници на мъжа ми, на които майка им почина от вируса преди дна седмица.? Смешка бил вируса ... що не си.....
14
5
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Вирусот е мой, наследих го, но ми требва и ключот за него. Иначе, нема контрол, и умират невинни
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради предписанието на СЗО не можах да развия имунитет по естествен път сега ще трябва да се ваксинирам със някакви ваксини произведени набързо и имащи кой знае какви алергени във тях. Вие нямате нищо общо нито със медицината, нито със природата, нито със здравия разум правите нещо щото тъй са ви казали Какво стана в Беларус и какво стана със ЕС откривате ли някаква разлика НОЩ-ници ?
12
11
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До ИстинатаВ коя статистика ги видя тези 700 човека на ден да умират?
11
3
 
19
 
! Отговори
отдавна е тук преди 3 години
На 20 януари след 2 седмици, в които ту се подобрявах, ту отново ме занитваше някакъв "странен вирус", както споделих с приятели, изгубих обоняние без хрема, после много ме боля гърбът, после страшно ми се виеше свят 2 дни и после се оправих. Обаче ми отне почти месец да си възвърна напълно енергията.Взимах само аспирин. Лекарски прегледи избягвам, но категорично беше ковид.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симидчиев в Ню Швабелнд там няма кой да го зарази.
9
7
 
2
 
! Отговори
Как го открихте преди 3 години
с лупа ли го търсихте. Или е отишъл в моргата за аутопсия.
8
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какъв акъл затвоихте всичко заради един грип бе? Отделно не искат хората да прекарват естествено короната за да им продават ваксини два пъти годишно, като при грип още една ниша за финикийски знаци.
7
10
 
23
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Част от истината за Ковид-19 се вижда в броя на починалите хораългария. Сега умират средно по 650-700 човека на ден, а в предишните години по 290. Другата част от истината ще я научим след време - какви са дългосрочните последици от заразяването с този коронавирус.