Николова се надява скоро да се подновят пътуванията с Русия

Руският посланик у нас: Българските курорти са важни за руснаците
52
Николова се надява скоро да се подновят пътуванията с Русия
Снимка: Правителствена пресслужба

Туристическите пътувания между България и Русия са забранени в момента, но въпреки това Министерството на туризма работи в посока на задълбочаване на сътрудничеството с Русия както на държавно, така и на бизнес ниво.

Надявам се скоро да възобновим пътувания между двете държави, тъй като Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на разговора си с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров.

По думите на Николова Министерството на туризма полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските гости и руските представители на бизнеса, предлагащи България като приоритетна дестинация.

Министър Николова обясни, че туристическите пътувания между двете страни все още са забранени, но по думите ѝ, когато сме на прага на масовата ваксинация у нас и продължаващата такава в Русия, е необходимо двустранно да бъде изтъкната готовността да се продължи развитието на приятелските отношения в областта на туризма и на политическо ниво.

Вицепремиерът коментира още, че консулските служби в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург са готови да започнат бързо и безпроблемно да издават туристически визи при отваряне на границите между двете страни за обмен на туристи. И допълни, че националният ни превозвач Bulgaria Air е готов да започне полети между България и Русия след обявяване на възстановяване на полетната програма между двете страни.

От своя страна Н. Пр. Анатолий Макаров поясни, че българските курорти са много важни за руските граждани. И допълни, че е от изключително значение да се поддържа активно взаимодействие между двете държави въпреки пандемията от коронавирус. Той изрази надежда, че предстоящата 2021 година ще бъде по-добра от тази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Руснак с Ковид преди 3 години
И ние се надяваме!
33
1
 
0
 
! Отговори
русин преди 3 години
путин бил казал че руснаците оставили 33милиарда по курортите те не са ги оставиби а са закупили собственост и бизнес т н в БЪЛГАРИЯ руснаци притежават 500 000 жилища и вероятно над милион ще ни посещават всяка година без покана
32
0
 
1
 
! Отговори
Вальо Хотелиера преди 3 години
Ако успееш да се абстрахираш от останалото, и се насочиш само към експлоатацията на съответните за процедурата технологични отверствия, както аз си знам ...си е направо ПЕРФЕ. На мен ми ДОпада ... Английскиот не го кльопа, ама френскиот .....златни и ус 'тиииииииит'
31
0
 
4
 
! Отговори
Филолог преди 3 години
До Сата НАТО""Пътуванията С Русия" е много интересна конструкция.На какъв език е тАва?"На гербългарски, може би?Зачудуих се и аз на къде ще пътуваме заедно с Русията и с какво. До въпроса "за какво" не стигнах, че немам толкоз капацитет.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А руските туристи са добре дошли навсякъде - и в Средиземноморието, и на Антилите, и в Дубай и Емиратите, и в Мале, и в Бали, и в Тайланд и другаде. Държат се прилично ...и дават бакшиши."=====================На вчерашната прескоференция Владимир Путин отговорно заяви, че през 2019 г. руските граждани са оставили $35 милиарда на курорти извън пределите на Руската Федерация.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е сериозно и нормално от нивото на министерското кресло да заявяваш, че е необходимо да се продължи развитието на приятелските отношения между РБ и РФ в областта на туризма и на политическо ниво, а на ниво премиер, периодично да се осъществяват откровено враждебни и контрапродуктивни действия.Нашата работа е досущ като тази на приебалтите - ожесточено лаят, гонят руски дипломати, спират руски медии,а после се молят на Русия да им остави поне малко от пресъхващия транзит.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В този сайт имат едно заглавие да напишат, ама те и това не могат!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГогоГого, та ти постоянно си стресиран и носиш лупа и пинцетка да се увериш, че има нещо там). Семпличко обидено момченце!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28И ти правиш опити след почивки в TR, ама защо досега не си родил?....А руските туристи са добре дошли навсякъде - и в Средиземноморието, и на Антилите, и в Дубай и Емиратите, и в Мале, и в Бали, и в Тайланд и другаде. Държат се прилично ...и дават бакшиши.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарайте руските туристи.Те свикнаха да раждат след почивки в Анталия.
24
1
 
2
 
! Отговори
Имагинатор преди 3 години
Гумена маска на пpace, черен *** и много лубрикант!Жената не е виновна, просто не издържам психически на локдауна вече.
23
0
 
5
 
! Отговори
+- преди 3 години
Нима хората ни си толкова умствени ограничени или само тук в този форум са таквиз!? Прав май изле Иво Христов.че 80% от българите и *** за зеле не стават.Уверих се в това,като прочетох коментарите тук.
22
4
 
2
 
! Отговори
Таз "красавица& преди 3 години
Отишла на конкурс по грозота. Всички избягали в ужас, само баба Яга останала. Дошъл кръг по бански и баба Яга така се стреснала, че си забравила метлата и хукнала да бяга пеша.
21
8
 
4
 
! Отговори
Хотелиер преди 3 години
По-добре демократични празни хотели, отколкот бедни руски туристи със 120 евро заплата!
20
6
 
12
 
! Отговори
Гого преди 3 години
не ми показвайте на снимка такива жени , че довечера няма да ми стане оная работа ще се стресирам
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая като я видя и си представям извращения и пребивания с гумен маркуч...
18
1
 
1
 
! Отговори
До сминдух преди 3 години
Не мисля.
17
2
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Тази ли може да си включи сама компютъра?
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тука ке те изкажуват от Днес-бг------Като не го знаеш тоя език и не ти идва отвътре да говориш, оти се напиняш?
15
1
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Кой си ти бе?! И кой е длъжен да те привлича?!