Учени откриха фермент, който влияе на коронавируса

Като го "отстранили" SARS-CoV-2 спира да се размножава
11 яну 2021 15:51, Петя Славова
12
Учени откриха фермент, който влияе на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Учени от университета в Тюбинген откриха фермент в човешкия организъм, който може да повлияе на разпространението на коронавируса, съобщава БГНЕС, позовавайки се на портала "Меркур".

Още по темата
Експертите създадоха компютърен модел на разпространението на SARS-CoV-2 в белите дробове и стигнаха до извода, че вирусът кара клетките да изработват специфично вещество, което му помага да прониква в тях.

Особено значение за вируса има ензимът гуанилат киназа (GK1). След като учените го "отстранили" от организма, SARS-CoV-2 спрял да се размножава.

Учените смятат, че тяхното откритие има важно значение за разработването и усъвършенстването на лекарства за лечение на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лизин има най-много в елдата.
10
0
 
1
 
! Отговори
Магьосника преди 3 години
То пише в статията, ама кой да чете...L-лизин и L-изолевцин инхибира GT1а те като за най-лесно ги има много в соята ( сурова )а тя пък има и Genistein който блокира ACE2, Mpro и RdRPи те така....
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този вирус за пореден път доказа че всички учени са гола вода
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди малко изпих 2 чаши френски фермент за настроение, че тоя дъжд ми омръзна.Част от всекидневната профилактика срещу ковида. Досега 10 месеца успешна.Преди 3 дни тест за антитела 0,01 което е нищо - вирусът умира още на входа.
7
3
 
5
 
! Отговори
До ГосТ преди 3 години
Още ти говорят звездите - видимо е!!!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този фермент съм го открил отдавна - червено вино и бира.
5
6
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Простолюдието от плод'зеленчука и месарниците обаче величае великите западни умове изобретили трислойната тоалетна хартия (щото дори и те знаят, че хартията е китайска) и презират руската школа. Хахаха хахахаха
4
11
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Фермент е понятие от руската школа за ензим. Руската школа е велика. За руснаците, величието на един учен се изразява също в това, каква школа е оставил и колко хора е обучил, а не колко пари е спечелил. В развития Изток е същото.
3
2
 
3
 
! Отговори
баико преди 3 години
ако тамп небе6е се разболел нема6е да прави дивотии и 6теха да го преизберат .но тои иска6е да станевелик *** какавто си е.
2
0
 
12
 
! Отговори
селянин преди 3 години
това "фермент" има ли нещо общо с ферментация
1
7
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Учените също така знаем, че вируса прониква в клетката с участието на ACE2 рецепторния протеин и Нафамостат (дълги години в аптечната мрежа на Япония) го инхибира. А в комбинация с Авиган повлиява дори болни в напреднала фаза. Само че се налага супер гига хипер препарата ремдесивир за 2500 долара. Който на всичко отгоре е експериментален. Това сигурно заради изключителните резултати на краварите в борбата с вируса и провала на задръстените японци. Хахаха