Facebook забрани фалшиви твърдения за ваксините

Вече са изтрити над 12 млн. публикации с дезинформация
9 фев 2021 11:48, Елка Василева
70
Facebook забрани фалшиви твърдения за ваксините
Снимка: архив, БГНЕС

Facebook забранява на своите платформи фалшиви твърдения за COVID ваксините.

Facebook Inc. обяви, че ще "разшири усилията" за премахване на неверни твърдения във Facebook и Instagram за коронавируса и ваксините срещу COVID-19.

Технологичният гигант е премахнал "повече от 12 милиона съдържания във Facebook и Instagram, съдържащи дезинформация, която може да доведе до непосредствена физическа вреда", каза ръководителят на здравеопазването на Facebook Кан-Син Цзин, цитиран от БНР.

"Изграждането на вяра и на доверие в тези ваксини е от решаващо значение. Затова стартираме най-голямата световна кампания, за да помогнем на организациите за обществено здравеопазване да споделят точна информация за ваксините срещу COVID-19 и да насърчават хората да се ваксинират, когато ваксините станат достъпни за тях", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Използващите този сайт сме без социални мрежи.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Ти просветения сам си пишеш,че това са РНК терапии,а не ваксини. От къде накъде ще ни се прави РНК терапия?!?
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейсбук от кога разбира от ваксини?!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Facebook e платформа за разпространение на набиращия сила РОЗОВ ФАШИЗЪМ, прикрит като феминистки, ЛГБТ, еко - зелени, антифа движения!Малко по малко неудобните там се ограничават, банват, толерират се само политкоректни мнения!ДОлу розово - фашисткият сайт фейсбук, марк съкърбърг на въжето!
15
1
 
18
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
Тези нещо много взеха да се ангажират с политика. Не стига че ни обработват данните и ги продават на маркетингови компании, ами сега ще ни упражняват полит-контрол и нравствено-морално възпитание. Май ще си закрия профила веднага щом се появи алтернативна платформа.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснителното е, че едни и същи хора забраняват да се публикуват фалшиви новини и съответно определят какво са "фалшиви новини". Световния елит бута нещата към тотален контрол - не можеш да кажеш, че черния е черен, не можеш да "предполагаш" пола на някого, защото той може да се идентифицира като *** флуиден например. Информацията и компроматите за "нашите хора" винаги е фалшиви новини. Отделно, социалните мрежи свободно промиват мозъци с каквато щеш пропаганда. Оруел се върти в гроба.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето как ще се докаже, без възможност за грешка, кои мнения са погрешни - които противоречат на нуждите и целите на богатите покровители на фесбук. Лесно е да се отсеят "фалшивите", иначе казано, престъпмисъл.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха, и как знаят Facebook коя е фалшива новина и коя не е. Ама плоска пропаганда...
11
5
 
9
 
! Отговори
ей, 9 преди 3 години
Мъдър, високоплатен българино, да беше се осведомил първо, преди да пишеш отчаяни мнения... В момента в ЕС французите са най-скептични към псевдоваксините... И те бедни и пости... И не са само те, но нали не ти се чете, а ти се пишат жалейки, няма как да разбереш
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето доказателството каква е ролята на социалните мрежи - оформяне на общественото мнение по определен модел.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто спрете да ползвате тези смърдящи платформи. Нещата са ясни и без фейсбоклука.
8
0
 
27
 
! Отговори
1984 преди 3 години
Ооооо Министерството на Истината са се активизирали!
7
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязал съм, че българинът (простият, нископлатеният) не вярва на науката, на научните трудове относно всякакви PHK терапии и подобни, изпитвани от 45 години насам, но вярва и споделя из Facebook хвърчащи картинки как ваксините убиват, в тях има антифриз и живак и подобни глупости. Абе, тъжна картинка сме. Както обикновено- последни в ЕС по доверие на съвременната медицина и наука (в резултат на баталната простотия на населението, разбира се, което неслучайно е най-бедното в ЕС).
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно как ще докажат кои твърдения са истина и кои-не.
5
3
 
32
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
Фалшиво твърдение - "това са ваксини". Не създават имунитет, не предпазват от предаване на вируса. Това НЕ Е ВАКСИНА.Фалшиво твърдение - "безопасни са". Десетки хиляди в САЩ са описали сериозни и тежки ефекти след инжекцията, довели до посещение на лекар, или невъзможност да отидат на работа на следващият ден. А дългосрочните ефекти са абсолютно непредсказуеми в момента.Фалшиво твърдение - "без ваксиниране няма да достигнем масов имунитет" - нито без, нито със ще стане, коронавирусите мутират!
4
1
 
17
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 3 години
"Лице-книга" са частна компания позиционирана в САЩ.Те формално предоставят платформата си безплатно. Но трябва да се съобразяваме с бизнес - концепцията им.Трият се всякакви постове определени като полит-некоректни, като тези на тема епидермис или сексуалност, но се толерират лавини от манипулативни фалшиви новини. Ерго и форума на този сайт, има подобна политика, но това е тяхно право !
3
2
 
31
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
"Изграждането на вяра и на доверие в тези ваксини е от решаващо значение" Нека се свети името ти, Свети Ковид, амин!
2
6
 
18
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Браво на фейсбук, крайно време беше да забрани изявленията на Нощите по света, фарм. Компании, Бил Геев и т.н. Браво!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, да много е полезна ваксинката. И помага много. Затова всички ушеви и друг вид държавни хрантутници, бягат от нея като дявол от тамян.