След 1 г. пандемия: Най-много ни липсват заведенията

Милиони по света все още не могат да вечерят извън дома си
19 мар 2021 08:21, Ния Христова
48
След 1 г. пандемия: Най-много ни липсват заведенията
Снимка: БГНЕС
Списание "Time Out" се допита до 27 000 читатели по света как се чувстват след повече от година, прекарана в локдаун и ограничения заради пандемията и се оказа, че наистина най-много им липсва вечерята в ресторант.
 
В много страни и градове по света все още не се разрешава излизането и срещите със семейство и приятели. Милиони хора все още са осъдени да правят поръчки по домовете си и да пазаруват онлайн. 
 
27 275 читатели на Time Out по целия свят в навечерието на годишнината от пандемията отговориха какво най-много им е липсвало във времената на ограничения. Почти една трета (28% от анкетираните) споделили, че това е добре прекараното време в ресторанти, барове и кафенета. Оказва се, че това е разпознато като най-голяма липса - включително да се виждат по-често с цялото семейство.
 
Липсата на ресторанти се усеща особено силно във Франция - 47% от френските респонденти са отговорили, че най-много им липсва вечерята навън.
 
В световен мащаб само 24% от хората казват, че най-много са им липсвали приятелите и голямото им семейство. Концертите и музиката на живо също са сред нещата, които са липсвали на хората – 12% от анкетираните отчаяно са имали нужда да отидат на концерт.
 
Едва 2% от анкетираните, на които им е липсвала работата в офиса. И само 4% споделиха, че единственото нещо, което най-много им е липсвало е посещението във фитнес залата.
 
Така че, ако с нетърпение очаквате деня, в който можете да вечеряте в приятна обстановка навън, без да се налага да поръчвате храна или да готвите, сервирате и миете чинии в къщи, то вие определено не сте сами./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44На мене пък много ми липсват. Липсва ми да изляза с приятели на по бира, да ида на концерт....всичко ми липсва!
32
1
 
7
 
! Отговори
Пресиян преди 3 години
Въобще не ми липсват заведенията, моля преди да пишете такива фалшиви новини, проверявайте източниците си! Липсват съвсем различни неща. Баста
31
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
След 1-на г. пандемия най- много ни липсва разнообразието. Всеки ден едно и също - ковид, заразени, починали. Мори ни това психясващо информативно късогледство...
30
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До до 40 - коментарът малко ви е объркан и не го разбрах. Ако жената има качества, нека да командува. Но действително на жените им е по-трудно, защото гледат деца и стари хора и мъжете са в привилегировано отношение, който не го признава, е злонамерен. М. Тачър бе казала, че и се налага за едно и също нещо да работи много повече, отколкото един мъж. Причината да харесват ресторанти съвсем не е тая, че не готвели жените, а доста по-други.
29
1
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
Ох, много е лесно някой да ви командва и да не носите никаква отговорност.Тя жената е лоша, че иска да се развивате и да вървите напред.Моля ти се, точно любимият ми тип мъже, който никога няма да се оставят да ги командват, стават най-големите чехльовци, защото така им е най-лесно.Един истински мъж ще е ДО жена си, а не ОКОЛО ТАМ НЯКЪДЕ
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време братя Христо и Евлоги Георгиеви даряват сума ти пари, за да се построи Софийския университет.Анастасия Димитрова отваря първото девическо училище в България, като изпреварва много "модерни" държави.Димитър Пасков прави пробив с откриването на нивалина.А на нас ни липсват ресторанти и къде отиде Рачков.....
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е така, защо през последните десет години, жените забравиха своите задължения, надпреварват се с мъжете, правят кариера и се боричкат в службата, а по този начин като се върнат вкъщи ги мързи да сготвят една манджа. Да не говорим, че по-младите жени хептен не могат да готвят, защото искат да стоят пред огледалото с гримовете. Нека направят едно проучване по този въпрос и ще видите, че на десет жена, най-много само една може да сготви нещо. Другите просто искат на ресторант, понеже е лесно.
26
2
 
6
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
У КРЪЧМАТА СЕ ЧУВСТВАМ, МЪЖ, БЕ... ДОМА, ЖЕНАТА И ДЕЦАТА МЕ ПРАВЯТ НА ГОМНО..... ..
25
3
 
16
 
! Отговори
фъкт преди 3 години
На мен не ми липсват заведения и ресторанти. Последен път ходих на кръчма на 1 септември 2020 година. Честно казано, липсва ми онази детска сигурност и живота от 1975 до 1990 , когато бях дете и юноша... Тогава имаше сняг над метър, силни бури и виелици, летата бяха сравнително хладни. Въздухът, водата и храните бяха чисти, дори въглищния дим не дразнеше обонянието ми.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aми да излязат да се борят за правата си срещу фармамафията
23
2
 
8
 
! Отговори
Театър преди 3 години
Ходи ми се на театър, мога да ям и пия и у дома.
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми точно работещите в този бранш са основни данъкоплатци
21
0
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 3 години
Забелязано по телевизията: нормално е, да сме НЕНОРМАЛНИ!
20
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На заведения така и така ходим рядко, освен ако не искаме да пробваме някой нов ресторант от списъка на Мишлен за София. Излизаме 1 път на 2 седмици. Имаме хубав дом и хубава вила и се събираме с приятели в къщи. Храната готвим на място- забавно е. Винаги е тематично. Суши, стек парти- каквото се сетите. Голяма група приятели сме и в 90% от случаите си ходим на гости или си наемаме някоя вила в Алпите или на морето и там се забавляваме. Заведенията са рядкост.
19
2
 
6
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
На мен бардаците и младите студентки в студентски град.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умряха много хора, но от основни заболявания и нелекувани. Не че се лекуват адекватно. Пълни *** сте коронаидиотите.
17
4
 
11
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Стотинка няма да им дам на мошениците !Даже проверки ще им пратя !!
16
0
 
22
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
Теди Москов: "По телевизията показват убили бизнесмен в чалготека, убили бизнесмен в таверна... Когато съобщят че са убили бизнесмен в библиотека тогава ще се оправим..."
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как може да сте толкова самоуверени.девер ми здрав прав антиваксер се зарази с Ковид.зарази родителите си .хора над 82г.сега ги обрича на смърт.ние успяхме да получим и втората игла на Пфайзер .но сме контактни лица и не са минали пълни 2 седмици за антитела.имаме ангажименти към деца в друга държава.какво ще правим не знам.аз чакам да умрем след заразяване.а вие искате заведения и кръчми.толкова хора умряха около нас-млади.стари.различни.не вкички бяха със заболявания преди Ковид.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си сготвят и да си вечерят вкъщи, бе, хайде стига!