След 1 г. пандемия: Най-много ни липсват заведенията

Милиони по света все още не могат да вечерят извън дома си
19 мар 2021 08:21, Ния Христова
48
След 1 г. пандемия: Най-много ни липсват заведенията
Снимка: БГНЕС
Списание "Time Out" се допита до 27 000 читатели по света как се чувстват след повече от година, прекарана в локдаун и ограничения заради пандемията и се оказа, че наистина най-много им липсва вечерята в ресторант.
 
В много страни и градове по света все още не се разрешава излизането и срещите със семейство и приятели. Милиони хора все още са осъдени да правят поръчки по домовете си и да пазаруват онлайн. 
 
27 275 читатели на Time Out по целия свят в навечерието на годишнината от пандемията отговориха какво най-много им е липсвало във времената на ограничения. Почти една трета (28% от анкетираните) споделили, че това е добре прекараното време в ресторанти, барове и кафенета. Оказва се, че това е разпознато като най-голяма липса - включително да се виждат по-често с цялото семейство.
 
Липсата на ресторанти се усеща особено силно във Франция - 47% от френските респонденти са отговорили, че най-много им липсва вечерята навън.
 
В световен мащаб само 24% от хората казват, че най-много са им липсвали приятелите и голямото им семейство. Концертите и музиката на живо също са сред нещата, които са липсвали на хората – 12% от анкетираните отчаяно са имали нужда да отидат на концерт.
 
Едва 2% от анкетираните, на които им е липсвала работата в офиса. И само 4% споделиха, че единственото нещо, което най-много им е липсвало е посещението във фитнес залата.
 
Така че, ако с нетърпение очаквате деня, в който можете да вечеряте в приятна обстановка навън, без да се налага да поръчвате храна или да готвите, сервирате и миете чинии в къщи, то вие определено не сте сами./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
8
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
ТАКА МИ ЛИПСВАТ КРЪЧМИТЕ, БЕЕЕЕ....?Е, КАК У ДОМА ДА СЕ ПРАИМ НА ПОЛКОВНИК, ПРЕД ЖЕНАТА.... А???ДОМА НИКОЙ, НЕ МИ ВЕРВА....!!!!!!
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабите и дядовците им само навън са вечеряли.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много ми липсва да се виждам с хората , без да се притесняваме, че ще се заразим едни други
10
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 3 години
Последното нещо което ми липсва са заведенията.През лятото ходих на заведение един път, когато времето беше топло и хубаво и ресторантите бяха отворени.А иначе от известно време насам си поръчваме храна за в къщи от ресторант когато имаме повод. Това го правим още преди пандемията. Предимството е че може да не се обличаш официално, по чехли и можеш да пиеш алкохолни напитки без надценка колкото си искаш.Най-много ми липсват пътуванията в чужбина.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За хората без малки деца ограниченията не са толкова голям проблем.
8
1
 
12
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 3 години
Човечеството явно достига нови дъна... Липсвали им концерти, заведения... На никой явно не му липсват умрелите, на никой не му е жал за преболедувалите, но останали с последици за цял живот...
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяхме мислещ народ щяха да ни работят заведенията!Колко му беше на бг ресторантьора да спазва ограниченията, да не се гаври със среднощтни изцепки на незаконни партита с чалга кючеци! Да не напада родителите с децата, които плащат най-големите сметки в ресторантите, да вземе да си ваксинира служителите и прочие! Но не! Бг ресторантьора иска да печели на пук на всички! Да разрежда алкохола, да прави 2ра цедка кафе, да назначава прости сервитьорки и да изисква от нас да го търпим и да му плащ
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да има вечери да хапваме да си пожелаем, а дали на вън или вкъщи, ядене да има, тва е важно.
5
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
До До 2да, ако се страхувам за живота и здравето на близките си за разлика от теб! А като не си разбрал смисъла на написаното, не коментирай по - добре
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми липсват. Искам пак да въведат КППтата дори, с тях беше много забавно.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки си има своите ценности. На мен заведенията не ми липсват. Годината преди пандемията съм сядал в заведение четири-пет пъти. Не е голяма загуба.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво умряха ли, че не са вечеряли или изпили кафето си навън?? Продължават да живеят и дишат, голям проблем го направиха
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на мен ми липсват черваните фенери а не тъпитеви завединия