Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!

Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"
Обновена: 21 мар 2021 19:48 | 21 мар 2021 19:40, Веселина Йорданова
238
Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

По думите му организацията е такава, че когато дойдат, веднага се прави така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари. "Ваксината е надеждата за справянето с вируса”, подчерта отново министърът.

Още по темата
"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот. "Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", каза Ангелов. Той заяви, че изборите няма да бъдат отложени, щ се проведат безопасно и призова хората да гласуват.

Той коментира и въпроса опасна ли е ваксината на AstraZeneca.

"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов.

Относно новината, че България е готова да започне производство на ваксини, той обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”.

Министърът коментира и информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 118Я ни кажи в кой нормативен акт на РФ да го намерим, *** гнусен!?:)
87
1
 
5
 
! Отговори
Не сър! преди 3 години
А трябва да има план и идея за борба с коронавируса след еднаа година ковиди стерия!Заложени са човешки животи,семейства ,бизнеси и капитали!
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 116Нещата трябва да се казват с истинските им имена. Защо да използвам други думи за п 8сст?
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофобите изпадат в трудно контролирана истерия пред успехите на Русия.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92Гербераст е характеристика на продажно същество. Виж си източника на това, което очевидно си позлвал за търсене, Suicidal rate by country, троол претрепан.. Неслучайно те провокирах да покажеш източника. Източника ти е СЗО. На този изключително достоверен източник дължим тази стъкмистика със самоубоийствата. Дори и любимите ти американци в лицето на бившия си президент искаха да спират финансирането на СЗО. Заради стъкмистиката с ковида. Ама де акъл у проост гербераст.. амин!
83
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Русия при раждане на второ дете дават помощ на семейството 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). Еднократна помощ вече се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).А България е първа по смъртност в всета и най-бързо изчезваща нация.
82
2
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ загуби доверие и разликата с БСП се стопи, затова правят предизборни сценки като тази със задържаните за шпионаж и 10 дена строги мерки против корона. Фукат се, че са направили нещо, а всъщност нищо не са направили.
81
0
 
5
 
! Отговори
game1 преди 3 години
Егaтu заглавието! Тъпо и объркващо!
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОвцаВ момента около 200 човека са на апаратна вентилация и се молят за глътка кислород. 60% от тях няма да оцелеят и утре ще са само една статистика. Статистика за нас но за съпрузи , деца и внуци е трагедия. Ти кой си , *** миризлив???
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104Добре бе не си ***, обикновен п 8 аст си.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коцко, ще гласувам. И не, няма да се ваксинирам. Това е положението.
77
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% от пpocтитутките в Германия са българки.
76
3
 
5
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Министърче, 10 дни са до 31 март, след това като удължите с още 10 дни и ще отменяте изборите!Това ли цели Буцката?
75
4
 
10
 
! Отговори
Овца преди 3 години
Калеко, добре ли плащат за ГРОБаджийски ***? Колко стотинки е символът? Колко оскъпява ако плюеш Радев и лижеш *** на пожарникаря? И без това ни оставиха без работа заради някакъв " страшен "вирус ,да заработим и ние?
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След крайна бедност майка и дъщеря скочили заедно от 7 етаж. Майка и дъщеря се самоубиха заедно, като скочиха от жилището си на седмия етаж в блок на улица "Мусала" в Стара Загора.
73
2
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Правят се на ударени, тези 10 дни е предизборно. Ако ГЕРБ състави ново правителство, ще има протести за неговата оставка.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНикой не те кани да се ваксинираш с руската ваксина. Русия не възнамерява да печели от ваксината. Ваксинирай се AstraZeneca, и си носи намордника.
71
4
 
7
 
! Отговори
Шиле преди 3 години
Коце, никога не съм разбирал обратните. Как да те разбера ,кажи? За да разбереш какво им е на хората затворени без работа ,на учениците далеч от нормалната си среда и приятелите и игрите трябва да те затворят с няколко *** на усамотено място - всъщност не! Това ще ти донесе удовлетворение . Не беше добро сравнение
70
1
 
0
 
! Отговори
Джендър Джендеров преди 3 години
Добър вечер, ***
69
5
 
6
 
! Отговори
Слугинята България преди 3 години
"Ние надлежно изпълняваме всички инструкции. Освен това ни беше казано държавите членки да се въздържат от руска и китайска ваксини".Бойко Борисов - премиер на РБ.Външният министър на Унгария вчера се ваксинира пред телевизионните камери с руската ваксина Спутник-V.