Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!

Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"
Обновена: 21 мар 2021 19:48 | 21 мар 2021 19:40, Веселина Йорданова
238
Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

По думите му организацията е такава, че когато дойдат, веднага се прави така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари. "Ваксината е надеждата за справянето с вируса”, подчерта отново министърът.

Още по темата
"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот. "Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", каза Ангелов. Той заяви, че изборите няма да бъдат отложени, щ се проведат безопасно и призова хората да гласуват.

Той коментира и въпроса опасна ли е ваксината на AstraZeneca.

"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов.

Относно новината, че България е готова да започне производство на ваксини, той обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”.

Министърът коментира и информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименУнгарският министър на външните работи вчера се ваксинира пред телевизионните камери с руската ваксина Спутник-V.
107
0
 
10
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Ботокска се е зачервил, да не е прозиводство на АстраЗенека?
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, харесвам те, но моля те не се излагай да говориш такива приказки за Астрата! Знам, че така трябва да говорите, но по-добре бъди честен с хората. Спокойно можеше да кажеш, че според европейската агенция е безопасна, но препоръчвате на хората със здравословни проблеми първо да се прегледат и консултират с лекаря си и че малко повече внимание никога не е излишно. Щеше само да спечелиш ако беше казал така.
105
5
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Румбаа ... не се плаши, покажи се ... знаем че Резидента не си ти, Иван Илиев е ... ти си си просто преЦедент, а имаш и имунитет ... !!!
104
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Ами ще е сьщото и карантината ще бьде удалжена с още -10 дни и без да сме математици е ясно
103
0
 
3
 
! Отговори
Ванчо Мирковски преди 3 години
Я смятам да си удрим от всеки вид по една , сите де що дека са биле некогиш македонци -инвенторите!
102
0
 
0
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 3 години
Похвали Джонсън енд Джонсън!
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинационни паспорти- при пътуване а после и за всичко останало,вграждане на чип при техническият преглед на колите,документ технически за сгради..всичко е в сферата на конспирацията разбира се- в кавички
100
0
 
14
 
! Отговори
Шоу преди 3 години
Защо като виждат че народа не иска АстраЗенека не внесът други ваксини и хората дасе успокоят и да започнат дасе ваксинират?!
99
6
 
7
 
! Отговори
Гей Билтс преди 3 години
Чипирането е процес през ,който ще преминат всинца ви третокласни жители- добре дошли в нормалността!
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133 по студено е , климатът е доста суров ,не е за всеки
97
4
 
13
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Не знае, какво ще е щото не са му пуснали заповедта отгоре още.Чиновник...заради образи като тоя 500 години робство...Ако не е чел история - "просто следвах заповеди" в съда няма да мине.Жокер - юни ше олабим, ама бавно...
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 133 Вече никой не заминава никъде
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПървата руска термоядрена електроцентрала в град Саров ще бъде няколко ХИЛЯДИ пъти по-мощна от атомните. Средната пенсия в Русия е около 15 000 рубли - около 340 лева. След като един руски пенсионер си плати водата, тока, наема, отоплението от пенсията му остават 12 хил рубли, към 260 лева, за храна.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво ще е след 10 дни, нищо по-различно от сега Ако успеем за месец да се поправи , пак ще е добре
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% от пpocтитутките в Германия са българки.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата, който уби сина си: Пуснах го от моста... бях в безизходица. За секунди малкото телце се разбило в сухата камениста част от коритото на река Янтра. Смъртта е настъпила мигновено. След като хвърлил Дариел, бащата слязъл с колата под моста, за да се увери, че детето е мъртво. Мотивът - бил в безизходица, изоставен и без средства, не можел да се грижи за него.
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА ти можеш да заминеш за САЩ да миеш американски тоалетни да изкарваш долари ако имаш виза. Впрочем, какво става с визите за САЩ, след 30 години навежане и целуване на американски *** българите могат ли да пътуват без визи за САЩ както останалите членове на ЕС от западна Европа, или българите са втора категория членове на ЕС, полyчовеци които служат само като депо за евтини черноработници и пpocтитутки за запада?
90
2
 
3
 
! Отговори
Размисли без страсти преди 3 години
Русия няма нищо общо с комунизма и СССР преди '90г. Сега там цари авторитарен режим корупция,олигархия ,най-голямата страна в света срещу ,която има създаден алианс- НАТО няма как да поддържа европейските ценности!В същност това не е страна а федерация ,която без сериозен контрол надали ще се задържи такава!
89
3
 
1
 
! Отговори
Джендър Джендеров преди 3 години
Ние Джендърите, не харесване Русия