Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!

Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"
Обновена: 21 мар 2021 19:48 | 21 мар 2021 19:40, Веселина Йорданова
238
Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

По думите му организацията е такава, че когато дойдат, веднага се прави така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари. "Ваксината е надеждата за справянето с вируса”, подчерта отново министърът.

Още по темата
"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот. "Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", каза Ангелов. Той заяви, че изборите няма да бъдат отложени, щ се проведат безопасно и призова хората да гласуват.

Той коментира и въпроса опасна ли е ваксината на AstraZeneca.

"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов.

Относно новината, че България е готова да започне производство на ваксини, той обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”.

Министърът коментира и информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се кога ще закрием тоя цирк.90% от хората виждат, че пандемия няма, но се оставят да ги мачкат.Но всичко има край...
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предлагам едно разумно правило, което дори и страхливците трябва да се съгласят. Който не знае какво ще стане след 10 дни, с мерките които е предложил, няма право да предлага повече мерки.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наноботите засядат в кръвоносните съдове и лимфните възли на човека и предизвикват тромбоза. Има дори умрели по света от такваз тромбоза.
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пунктовете за имунизация Задължително трябва да бъдат облепени с анти-астразенека материали.Хората трябва да знаят истината за тази злополучна """"""ваксина"""""""
24
12
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Естествено че разбираме за какво са мерките - нали идват избори.Между другото предложение то писарyшките в сайта - крайно време е да се цензурира и думата "из6оpи".
23
8
 
13
 
! Отговори
Eha! преди 3 години
Министъра му трябва само да си сложи едни изкуствени мигли и ще започнем да му викаме министершата. ....
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хакнатите" лаборатории доведоха до Lockdown. Нещо ни изпързаляха.
21
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбиране няма да срещнеш, защото хората стават все по-гладни и все по-изнервени, а локдауните се вижда, че кой знае каква работа не вършат. Единствено фалират бизнеси, което е целта.
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпна некадърност на управляващите в България относно епидемията. Никакъв опит за спиране на епидемията, а само псевдомерки.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се да ми станеш гадже ! Ще останеш доволен ,дълга ваксина имам !? Мушмурок в Австралия може тука не
18
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана на всички генни лаборатории. И съд за управляващите от всички държави.
17
10
 
14
 
! Отговори
Долу АстраЗенека преди 3 години
Отвратителен тип. Подавай си оставката след 10 дни. Що за нищожество е това за министър? Подкупен министър.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо в Русия нама мерки?В четвъртък Путин обяви края на пандемията на препълнен статдион със 100хил души."Путин поздравил россиян с годовщиной возвращения Крыма"
15
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
От ГЕРБ винаги лъжатНяма организация за вакиснирането. Има пълен хаос.
14
7
 
20
 
! Отговори
Ядосан гражданин преди 3 години
В НАП няма ли вирус, а в другите държавни учреждения? В банките, в Билла, Лидъл и другите вериги. Локдаун за държавната администрация и за банките! Съсипвате животи, бизнеси, психичното ни здраве! Изчезвайте! В другите държави са същите гадове като вас, затова има протести навсякъде!
13
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тези от ГЕРБ винаги лъжат.Сега какво пак лъже ....Какви ваксини за две Българии? Поръчали са АстраЗенека, която почти никой в България не я иска. Това са осигурили. Къде са вакснините на Модерна, къде са на Пфайзер, къде са руските и китайските ваксини?
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изумих се колко хора по форумите твърдят, че Чорбанов няма ковид, а нещо друго! Явно толкова са му вярвали и сега са толкова изплашени, че са готови да отричат нещо потвърдено!
11
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Всяка епидемия минава, но това не ви пречи малко поне да сте по-скромни и по-предпазливи и да не врещите за всяко едно нещо и да плюете като изоглавени.......
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е кандидат за депутат от листата на Герб.
9
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То ако беше лесно да се прави наука, всеки това щеше да прави, а не копа напр. Не критикарствувайте, защото животът сега, който е по-лесен най-малкото, го дължим единствено на науката.