Ефективността на "Спутник V" била 97,6%

Очаква се резултатите да бъдат публикувани в специализирано списание
19 апр 2021 21:45, Красимир Ангелов
76
Ефективността на "Спутник V" била 97,6%
Снимка: БГНЕС

Ефективността на руската ваксина "Спутник V" според анализа на данните от 3,8 милиона ваксинирани руснаци е била 97,6% според Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ), съобщи ТАСС.

"Научно.изследователският институт "Н.Ф. Гамалея" обяви ефективност на ваксината „Спутник V” от 97,6% според резултатите от анализ на данните за заболеваемост от коронавирус сред руснаците, получили двете дози от препарата”, гласи съобщението.

Според данните за ваксинацията на 3,8 милиона руснаци, които са били напълно ваксинирани с двата компонента на лекарството в периода от 5 декември 2020 г. до 31 март 2021 г., заболеваемостта, започваща от 35-ия ден от датата на първата инжекция, е била само 0,027%.

"В същото време честотата сред неваксинираното възрастно население за този период от 35-ия ден след стартирането на масовата цивилна ваксинация е 1,1%", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че данните и изчисленията за ефективността на ваксината ще бъдат публикувани в рецензирано медицинско списание през май тази година.

Ваксината "Спутник V" е регистрирана в 60 държави с общо население от 3 милиарда души. Препаратът се нарежда на второ място в света по брой одобрения, получени от държавните регулатори, съобщава БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
цицоман преди 3 години
Някой може ли да ми даде телефон на тази ваксинираната кака?
10
7
 
14
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
A какво казват CNN и Дойче Веле по случая?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TalibanИди отчик
8
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неочаквано бързо публикувахте новината за рекордната ефективност на руската ваксина "Спутник V".
7
25
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тази ваксина беше по-неефективна от останалите или ако имаше някакви странични ефекти, досега американските медии и техните пудели щяха да вдигнат вой до небесата.
6
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото, когато се появи руската ваксина, имаше кампания срещу нея - разправяха, че всъщност това било само пропаганда, ваксина нямало, после, че била опасна и недостатъчно проверена. СНН беше част от кампанията и един от журналистите, който водеше негативната кампания се казваше Матю Ченс. Същия този журналист после си постави руска ваксина - колко променлив е тоя свят.
5
17
 
16
 
! Отговори
Останаха ... преди 3 години
... ли балъци да се хващат на това как руснаците сами се тупат по рамото?
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефективността на Спутник е 99.9999%.
3
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли е повече от 60%
2
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците плащат 2000 евро, за да отидат до Русия два пъти, за да си сложат двете дози. Пътуването до Москва за поставяне на руска ваксина в Германия вече става част от туристическия бизнес.
1
9
 
24
 
! Отговори
Русия -ВладиМир преди 3 години
Само Спутник V