Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса

Повторното заразяване протичало по-тежко
Обновена: 14 юни 2021 11:23 | 14 юни 2021 09:19, Камелия Цветанова
400
Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините и имунизацията на по-голям брой хора ще ни върнат към стария и нормалния ни начин на живот, смята д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар и член на Управителния съвет на БЛС.

Тя коментира очакваната  нова заповед, с която още ще бъдат облекчени противоепидемичните мерки пред bTV. С нея ще се премахне задължителното носене на маски на закрито на определени места.

Още по темата

„Няма много желаещи за ваксини и в един момент ще спрем на това, което сме постигнали и няма да можем да продължим напред“, посочи личният лекар. По думите й вече са налични вскички ваксини, но сега желаещите не са много.

„Възрастните хора и хората с хронични заболявания трябва да се ваксинират, защото това е високорисковата група, която ако се разболее, ще има неблагоприятни последици“, припомни лекарят.  

„При възрастните хора над 65 години сме обхванали около 30% , което е малко, искаме да обхванем по-голямата част от тях“, добави тя.  

„Не можем да останем безкрайно затворени и да живеем така, както живяхме една година. Затова трябва да се ваксинираме и постепенно да отпадат мерки, за да може да се възстанови това, което е било преди коронавируса“, смята д-р Гергана Николова.

„Този вирус е изключително изменчив, безкрайно агресивен и излизайки на улицата неваксинирани, ние си играем на руска рулетка. Никой не знае в кой момент ще го срещне и още по-тежкото е, че не се знае, когато го срещне дали ще мине с една хрема или ще е на интензивна терапия с кислород и интубация“, отбеляза лекарят.

Според нея в страните, които постигнаха голямо ваксинационно покритие вече няма интензивни сектори, няма кислородна терапия, няма интубация.

„Те затвориха тези сектори, защото нямат такива пациенти“, посочи тя.

„Малко се говори по темата какво правят ваксините и какъв е профилът за безопасност. Хората не бива да се успокояват, че са преболедували, много често има и повторна инфекция. За съжаление тя протича по-тежко с много по-сложни последици“, каза д-р Гергана Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефи ме как тук хора, дето идея си нямат що е наука и са учили горе-долу колкото е задължително, не са прочели една научна статия, но ръсят глупости срещу ваксините. Тва са същите, дето все някой ги трови и заговорничи срещу тях, които ги пръскат от самолетите и които вярват, че могат да паднат от ръба на Земята. Същите, които нямат капацитет да решат квадратно уравнение, но се изказват компетентно и убедено по всички теми. Същите, на които им промиват мозъците с фалшиви новини.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възрастните хора не трябва да се ваксинират, понеже вече се установи че при тях дори малкия положителен ефект от "ваксините" го няма. Затова пък тежките странични ефекти масово ги убиват.
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играта на руска рулеткапри КОВИД е все едно да имаш сто кутии, и в само една-две от тях да има пистолет. И ако все пак уцелиш пистолета, има 99 празни гнезда и един куршум. Страхотия
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глу.паците ги е страх от вируса, умните от ваксините
14
1
 
38
 
! Отговори
Айде по-леко преди 2 години
с нагнетяването на страха. Уважаемата лекарка ваксинирала ли се е ?
13
5
 
41
 
! Отговори
Дядо Вакси преди 2 години
Абе, ква е тая "ваксина" щом трябва да ти я бият всеки сезон? Тва не е "ваксина" а обикновена инжекция. На това дилърите на наркотици му казват 2-ра игла. И тя е по-важна от първата, защото създава у наркомана зависимост и навик.
12
2
 
6
 
! Отговори
ПРЕЦЕДЕНТ преди 2 години
румбата, *** 1, ваксинира ли се
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'смята д-р Гергана Николова - ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ на БЛС' ------ мафиот в престилка! достатъчно!
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи, руснаци, африканци ги е страх от ваксините. Що ли,
9
2
 
27
 
! Отговори
Рапалясник преди 2 години
Ай стига с тия глупости вече. Изградихме стаден имунитет.
8
2
 
37
 
! Отговори
Пилот преди 2 години
Барии, стронции, алуминии... ебола, нипах, черна плесен, алцхаймер, аутизъм, рак... скоро почваме пак да пръскаме :)
7
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла Европа старите са ваксинирани в 99% . . Старите нямат шанс, ако се разболеят. За младите е руска рулетка, вярно.
6
4
 
22
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Герберските Българоубиици ,ваксинираха ли се ???
5
8
 
40
 
! Отговори
Повторно Заразяване преди 2 години
Айде ни покажи поне един такъв документиран случай признат от Световната Наука?! при положение, че вече е доказано, че преболедувалите имат ДоЖивотен Имунитет!
4
35
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите не желаят да се ваксинират. Те знаят най - добре. Нали са все доценти по медицина. В този форум е същата рабата. Еднокнижни и необразовани коментират ваксините. Тежат по 100 кила, пият по коли ракия, ядат евтина храна и сланина, но видиш ли ваксината щяла да ги убие. Толкова им е акълът.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли руснаците са виновни?
2
7
 
63
 
! Отговори
Alo преди 2 години
Николова, руската рулетка е с ваксините драга. Вече намаляват глупаците на които можеш да говориш
1
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така викаш всяка година а!