Тръмп нарече корумпиран съдията, гледащ неговото дело

Вече му беше наложена глоба за публични изявления
2 май 2024 08:20, Елка Василева
28
Тръмп нарече корумпиран съдията, гледащ неговото дело
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп се завърна към предизборната си кампания и нарече "корумпиран" съдията, който води делото срещу него във връзка с парите, платени за мълчанието на порнозвезда, ден след като беше обвинен в неуважение към съда и заплашен със затвор за нарушаване на съдебна заповед, изискваща да се въздържа от определени изказвания, предаде Асошиейтед прес.

Изказванията на Тръмп по време на събития в ключовите за изборите в САЩ щати Уисконсин и Мичиган бяха внимателно следени, след като му беше наложена глоба от 9000 долара за публични изявления за хора, свързани с делото срещу него.

Още по темата
При налагането на глобата, свързана с публикациите в акаунта на Тръмп в социалната мрежа "Трут сошъл" и на уебсайта на кампанията му, съдия Хуан М. Мерчан заяви, че ако Тръмп продължи да нарушава заповедите му, ще му "наложи наказание лишаване от свобода".

"Няма престъпление. Има един корумпиран съдия", заяви Тръмп, говорейки пред поддръжници на събитие в Уокеша, щата Уисконсин. Той отново повтори, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му.

Ограничителната заповед забранява на експрезидента на САЩ да прави публични изявления за свидетели, съдебни заседатели и някои други лица, свързани с делото му за парите, платени за мълчанието на порнозвезда. Тръмп обаче е свободен да критикува Мерчан, отбелязва АП.

Бившият президент се опитва да постигне безпрецедентен в американската история баланс, като се кандидатира за втори мандат като кандидат на Републиканската партия и същевременно се бори с обвинения в тежко престъпление в Ню Йорк. Той често отправя критики срещу съдия Мерчан, прокурорите и потенциалните свидетели по време на митингите си и в социалните медии - нападки, които се харесват на поддръжниците му, но потенциално го излагат на допълнителен правен риск.

Експрезидентът настоява, че просто упражнява правото си на свобода на словото, но обидните публикации бяха свалени от профила му в "Трут сошъл" и от уебсайта на кампанията му. В момента съдията оценява и други предполагаеми нарушения на наложените от него ограничения и ще изслуша аргументите днес.

Тръмп често нарича това дело и други водени срещу него наказателни дела "намеса в изборите". Той твърди, че те му пречат да води кампания за президентските избори през ноември.

Присъстващите на митинга се съгласиха с неговата гледна точка, че е несправедливо преследван, твърдейки, че процесът и заповедта, забраняваща му нападки срещу лица, свързани с делото, целят да го разсеят, отбелязва АП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от САЩ
Полицията в САЩ патрулира в кампусите на няколко университета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Винаги е смешно преди 2 седмици
Като четеш коментари на копейките---примерно ---твърдят ,че в САЩ няма демокрация и справедлива съдебна система----Явно в русия има..... За сравнение---една от най-експедитивните съдебни системи бе на хитлер и сталин. джуджето се опитва да ги догони.....Дерзайте ребята! Победа будет за нами...по малко свобода, по ниски заплати, забрана за излизане в чужбина и купуване на имоти в чужбина, затвор ако кажеш нещо което не се харесва на путин и сие......
20
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ЕДНО ОТ ДВЕТЕ СЪРДИТИ СТАРЧЕТА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ПОСТ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ,НО КОЕ ТОЧНО ЗАСЕГА ОСТАВА ЗАГАДКА!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ше ръмбят тръмпата ако така се тромпи публично ахахаахахха
18
3
 
8
 
! Отговори
ДОНАЛД ТРЪМП преди 2 седмици
АКО НЕ СПЕЧЕЛЯ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА С МЕН Е СВЪРШЕНО ,ЩОТО ДОРИ ПРИ ПУТИН НЕМОГА ДА ИЗБЯГАМ СЛЕД КАТО ОДОБРИХ ПОМОЩ ОТ 60 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА ТРЕПАНЕ НА ПУТИНИСТИ!
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Със сигурност има нещо българско в тоя съдия.И тук и вече и там,съдийте се имат за Богове.Но ако спечелиТръмп изборите.И там и тук,че и в Европа,ще настане мазало.Нема да могат да си намират спокойно място освен във вечноста.Както се казва дай Боже.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 1 Записват на компа у офиса. Га отида и гонразцеоя, зимам двр&)-а и бияншамариии аххахахаххахаххаххахахахаха анрагияяя АНАРХИЯЯЯЯЯ
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 10 - Тръмпнима 150 IQ и умножи десвтократно наследето от баща си. До 2015-а беше любиюец на демолратите, водещите и прочие. След като настъпа Хилъринпо мазола и онаянизпищя, всичко пиявици и пояници го наюразиха.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 15 - Аа! Да ее! Яко е сериалчето! Полазва каква е била америла, преди да се хванат за световна сила!
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При управлението на Тръмп . В САЩ се изсипаха хиляди руснаци с кредити получени от Путин. На третата година направените в банките сметки. Тръмп ги замрази след срещата си с Путин в Москва . След месеци и ги екстрадира със забрана пет години да не посещават САЩ. Някои се направиха на шпиони с желание да работят за САЩ. Други поискаха да се откажат от руското си гражданство и избягаха от летището. Така в САЩ останаха милиарди руски депозити.
12
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
Тая страна може да я оправи само Йелоустоун!Ако не ще да изригне-може да му се помогне.
11
7
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Има множество съдии,които са вербувани от Сорос да решават по "правилния" начин определени дела.Видяхме как през първия мандат на Тръмп,съдии откровено саботираха важни негови решения!Иначе по принцип американското правосъдие е машина за пари,с девиз:"Да го д****т бедните!".
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До11. Е ако си е замълчал . Съдията ще реши делото в полза на Тръмп ли.????
9
11
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Изключително умно е да наречеш съдията корумпиран и после да очакваш да вземе решение в твоя полза :))) Това не остава незабелязано и от всички други съдии. Но всички знаем, че по принцип Тръмпанаpa никак не е умен и всичко му е наследство от баща му. От милиардер сега е милионер
8
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
НАЙ-ДОБРОТО Е ТРЪМП ДА НЕ СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА И ДА СЕ ПРЕМИНЕ КЪМ ТОТАЛНО ПОГОЛОВНО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ПУТИНИСТИТЕ В УКРАЙНА КАТО ОЩЕ 1 МИЛИОН ПУТИНИСТИ УТРЕПАНИ В УКРАЙНА Е ВИНАГИ ДОБРА НОВИНА :D ТРЪМП Е ЗЛО
7
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ТРЪМП Е ПСИХОПАТ КОЙТО НЕУВАЖАВА ФАЩ СЛЕД КАТО НАПАДНА КАПИТОЛИЯ ДА Я ПРЕВЗЕМА СЪС СИЛА СЛЕД ЗАГУБАТА МУ! ТРЪМП НАРЕЧЕ 99.9% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ФАЩ ГОВЕДЪ ЩОТО БИЛИ ЕМИГРАНТИ КАКВИТО СА 99.9% ТАМ. ТРЪМП Е МОРАЛНАТА СМЪ-РТ НА ФАЩ АКО БЪДЕ ИЗБАРН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФЪЩ ПРЕЗ НОЕВВРИ 2024-ТА.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Напълно е възможно да са корумпирани - някой хора си мислят че има корупция само в БГ но това не е така.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тръмп е като Тиквата и Дебелия. Крадеца вика <Дръжте крадеца>.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има хора, които държат на кариерното си развитие! Това не е корупция, а служба на вишестоящите, които се грижат за благото на обществото!
3
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ТРЪМП Е АБСОЛЮТЕН НEНОРМАЛНИК И АКО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ТОВА ЩЕ Е МОРАЛНИЯ КРАЙ НА ФАЩ !
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отдавна беше време американците да сменят престарелия и в стадий на деменция Байдън, но те замълчаха. И не само това: позволиха на вече склерозиралия старец да инициира чрез прокуратурата съдебни процеси срещу експрезидента Тръмп. Това е израз на пробайдънците с неистински обвинения на всяка цена да запазят безволвия настоящ президент, когото да използват за свой параван те да управляват САЩ.