Септември-октомври се чака нова вълна на коронавируса, колко ще е висока?

Още ограничения можело да отпаднат, но само при повече ваксинирани
Обновена: 16 юни 2021 08:55 | 16 юни 2021 08:55, Камелия Цветанова
238
Септември-октомври се чака нова вълна на коронавируса, колко ще е висока?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Хората трябва да продължат да се ваксинират. При достигане на относително висок ваксинален обхват, могат и повече мерки да отпаднат“, каза съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова пред bTV.

„Рискът от циркулация на вируса намалява, много е нисък процентът на болни в момента у нас. Надявам се повече хора да се решат да се ваксинират“, коментира Кожухарова.

Още по темата

Тя допълни, че от опита й вероятно ще има засилване на ваксинацията към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

„Вълна ще има. Колко ще е висока и колко ще ни струва, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално ,но можем да намалим жертвите на този вирус. Това става само с ваксина“, каза Кожухарова.

Относно новата заповед за отпадане на маските при ваксинирани или преболедували малки колективи, Кожухарова коментира, че не отпада забраната за посетители на магазини, например.

„За клиентите и посетителите маските си остават задължителни, защото не е възможно да се контролира дали те са ваксинирани или преболедували.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
26
 
! Отговори
Мазо от Садово преди 2 години
Нещо бързат . Голям зор ги гони. Ще гледаме циркове , сеири и шоу.
154
3
 
7
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
(ADE)- ANTIBODY-DEPENDENT-ENHANCEMENT Помислете за това ,че на есен ще е късно!
153
8
 
39
 
! Отговори
Stalinista преди 2 години
И защо Великобритания и Чили с над 60 процента ваксинирани гърмят?
152
9
 
39
 
! Отговори
До 121 преди 2 години
До Анонимен 121Нас не ние страх от смъртта! Всеки се ражда и всеки умира.Но ако твоята единствена СМЕЛОСТ е това, че си се ваксинирал/а много жалко!!!За една ваксина ли си живял!
151
6
 
6
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До ВАКСИНОФРЕНИЯAми ваксинирайте се и вие, като те е страх от вируса.
150
10
 
43
 
! Отговори
ВАКСИНОФРЕНИЯ преди 2 години
Ще има нова вълна защото:- от 1 млн ваксинирани поне 150 хиляди изобщо няма да имат имунитет и понже са ваксинирани няма да се пазят и ще се разболеят.- останалите 850 хиляди ваксиниранни, които няма да се разболеят (или ще минат с леки сомптоми) ще ходят навсякъде без маска (така се канят да го приемат) и ще ръсят заразата навсякъде. Т.е. нова вълна ще има без значение колко са ваксинираните. Пародкса е, че в случая точно те ще са причина за есенната вълна!
149
1
 
20
 
! Отговори
ДО 165 преди 2 години
До ИСТИНАТА- ЛЪЖАТА СЕ ПРЕСТОРИЛА НА ИСТИНАТА ЗА ДА И ПОВЯРВАТ !
148
5
 
12
 
! Отговори
естир преди 2 години
Ваксината се нарича ПОКАЯНИЕ-и действува от началото на този грешен свят!
147
6
 
35
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Страх ви е от силата на науката, щото нямате капацитет да я разберете -----//////------ Естествено, че ме е страх. Как ще се бода с нещо, което не разбирам какво е и защо е.
146
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 147Чака ни на есен нова вълна точно защото овцете са се вакснали,и ръсят щамове наред. Това го казват водещи учени,с имена,титли и награди.
145
5
 
12
 
! Отговори
Вазил преди 2 години
Какво се случва с допълнителното възнаграждение на лекарите?
144
5
 
6
 
! Отговори
Вазил преди 2 години
Какво се случва с допълнителното възнаграждение на лекарите?
143
56
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Страх ви е от ваксините, страх ви е , дребни душижи невежи , щото сте се овъртели в червни конци и бабини деветини. Страх ви е от силата на науката, щото нямате капацитет да я разберете, по -лесно ви е да вярвате в Баба Ванга, отколкото в медицината. Ама ви е и страх да не ***, да не ви настине кръста ... и понеже ви изпушва малкото мозъче, крещите по форуми за джи-та , чипове , бълвате непроверени глупости, та да им е гадно на нормалните цивилизовани и интелигентни хора !
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, номер 100 ще ме оплюе, че съм пропуснал два интервала и не съм достатъчно грамотен!?!
141
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм антиваксър, но с "ваксина", която е в изпитателен срок до 2023-та година, не желая да ваксинирам нито себе си, нито децата си! Междудругото, не за първи път призовавам т.н.***, лобиращи за масова ваксинация, да сменят отвреме навреме начина си на изразяване, че вече и децата ги разпознават.Хубав ден!P.S. Номер 100, достатъчно грамотно ли се изразих?
140
5
 
1
 
! Отговори
Blondie преди 2 години
До Анонимен покажи къде го има това , докажи !
139
4
 
31
 
! Отговори
ДА преди 2 години
До От Берлин-ами снощи чух по новините-в световен план до 2022 година,2/3 от населението на планетата трябва да е ваксинирано!!!Нещо да ви говори това или пак да се посмеем на "световната конспирация"!?
138
21
 
3
 
! Отговори
Blondie преди 2 години
До СъветТи знаеш ли какъв е резултата от ракийката, дето я пиеш за наздраве всяка вечер? Щото аз знам, и повярвай - по -лош е от ваксината.
137
3
 
20
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Пак ви повтарям:- В Германия тази,, четвърта вълна" е планувана от месеци вече... Всичко тече по план... И болни, и заразени, и умрели - за всичко са се,, погрижили", медиите са час....! Само с, боцкането", нещо не се справят... Ще видите есента!!!
136
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом психичноболната от съседния вход, която се хвърли от балкона, я изкараха починала от Ковид-19, за какво говорим!?!