ЕМА: Две дози ни предпазват от „Делта“ варианта на коронавируса

Антителата, получени при ваксинация, го неутрализират
1 юли 2021 17:30,
144
ЕМА: Две дози ни предпазват от „Делта“ варианта на коронавируса
Снимка: Pixabay

Има данни, че завършената ваксинация срещу коронавируса предпазва от новия „Делта“ вариант. Това съобщиха от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

„4-те ваксини, разрешени в ЕС, предпазват от всички щамове, включително „Делта“ варианта“, написаха от агенцията в Twitter.

Още по темата
От там уточняват, че създадените антитела от одобрените препарати неутрализират новия щам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53: Съжалявам за приятелите ти, но не ги посочвай като аргумент срещу нежелаещите да се бодат! Не е лоялно!! Ако се ваксинирам цитирам те " за да помогна за спасяването на икономиката" вследствие на твоята пропаганда и пукна, ти къде ще се скриеш от мешерето?
57
8
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Как ваксината ще ти вземе живота?!?! Ххахххххахсххсхсхс хахахахах Половината свят вече се ваксинира Хахахахаха Аман от празноглавци!
56
2
 
1
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
До Кирчо - ако действително си информиран - интересно какво те кара да пишеш тези неща. В момента има предостатъчно доказателства за вредите от ваксините, предостатъчно събития, отричащи ползата от тях, и според мен единствено от икономически интереси може да се пише толкова убедено за тях. Поздрави на Оскар.
55
1
 
3
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До До 4 ( Боци Троци) - леле! А на мен приятел на 36 години след ваксина е парализиран и отказва да яде! И друг един умря след вакса от тромб на мозъка! И още мога да си съчиня като теб, но ме мързи да се занимавам! Интересно как все вакситролъвете имат някакви безбройни драматични истории за ужасното кови, докато за година и половина никой освен тях не е виждал такова нещо?
54
1
 
5
 
! Отговори
до LOSHO от славянин преди 2 години
Е, аз не съм от антиваксърите, които пият антибиотици и пушат - пушил съм една седмица през целия си живот, когато бях ученик, а фармахимията, вкл антибиотиците, я спрях през април 1995-та и така досега! А дали ваксината МОЖЕ да ми спаси живота - това е хипотеза, не факт! Защото МОЖЕ и да ми вземе живота! Така че АЗ решавам с какво ще си спасявам живота, не някой друг вместо мен, моят живот не е твоя грижа!
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51 - това в момента е най-голямата и неразрешима мистерия. И аз сто пъти питам, ако се набоцкат и получат мощна защита срещу всички варианти - при това категорично се твърди, че вероятно е доживот /s , защо са толкова нервни и напрегнати и толкова настояват и аз да се "предпазя". Все едно на плажа да се чувствам защитен от слънчево изгаряне само ако всички се намажат със слънцезащитен крем. Ковилогика. Но усещат, че е абсурдно, и отказват да коментират като ги питаш. Само обиждат в отговор.
52
8
 
5
 
! Отговори
До 4 ( Боци Троци) преди 2 години
Приятел на 39 г, който всяка сутрин бяга по 10км, не пуши, не пие, няма никакви придружаващи заболявания стоя близо месец в болницата заради ковид, щеше да умре!!! След това 3 месеца се възстановява и се учи да ходи от отново!Друг приятел на 36г, нямаше този късмет и умря от ковид! И твоето здраве си е само твое, но когато се разболееш от Ковид 19 ще заразиш други хора, които може да нямат късмет! Ваксините са единственият шанс да спасим много животи и икономиката на страната
51
2
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
До БОЦИ-БОЦ Завършил съм медицина . Чета много по въпроса . Контрацептивите и тютюнопушенето увеличава със стотици пъти повече риска от микротромби отколкото ваксините за спешна употреба . И това са само две огромни рискови групи . Специалноста ми е далеч от имунологията , но все пак се имам за умерено компетентен . Не се заяждам . Ваксиниран съм и все още съм ОК. Простакът е непобедим - Оскар Уайлд :)))))
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не мога да разбера на вaкcърите какъв им е проблема. Те нали ще се бoцнат и ходят с маски и са с максимална защита, какво им дреме за останалата част и защо трябва да натрапват мнението си на всички?
49
0
 
1
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
До До 45 -най-приятно ми е, когато някой толкова добре се аргументира, и така интелигентно защити мнението си. Веднага се усеща интелигентния човек. /s Между другото, ако имаш някакви доводи - каквито и да е - сега е момента да ги споделиш.
48
0
 
2
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
До LosHo - интересно, че това напълно хипотетично и спекулативно мнение го копи-пействаш под всяка статийка. Все едно си някакъв бот? Аз не съм пушил никога, не лапам антибитици, спортувам редовно, и на 45 години качвам без пъртина със снегоходки или котки примерно връх Мальовица или Вихрен - с 15-18 кг раница - мисля, мога да твърдя че се интересувам от здравето си? Също знам два чужди езика отлично, и чета различни източници, не само "fact checker" промивките.
47
1
 
2
 
! Отговори
до кирчо от славянин преди 2 години
Кирчо, стадото по принцип е без самостоятелно мислeне и върви под строй я към кошарата, я към кланицата, я към ваксинариума! Аз след като досега се спасявам без дози значи че и за в бъдеще ще се спасявам без тях, колкото и ''образовани умници'' като теб да ме убеждават в обратното! Чувал ли си тезата, че най-добрият лекар е вложен изначално вътре във всеки човек и стига човекът да не му пречи с противоестествен живот, той ще го пази и лекува перфектно от почти всички болести!?
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кирчо: Образована съм. По - вече от теб. До толкова, че да съм наясно, че за мойто здраве си се грижа само аз. И че всички, дето изсипват тази п.омия, доценти, ултраваксъри и комплексари НЕ ги е грижа за моето здраве. Носи си жълтокафявата потна маска, развъждай хепатит и не се занимавай с мислещите.
45
1
 
2
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Мааалеее не съм знаел, че има такива п.рости хора като теб. Бавноразвит ***!По-лошо е обаче, че други ниско образовани хорица четат коментари като твоя и им вярват. Такава деградирала нация няма другаде!
44
3
 
2
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
До Кирчо - Образовай се бе, кирчо. Грипчето е невероятно безобидно. Слабо заразно. Нищожно смъртоносно. Всички данни ги има по безброй начини ясни и достъпни, но трябва да си ги обработиш сам, няма кой да ти направи синтеза. Междувременно, експерименталните ваксини по данни от САЩ са за 6 месеца по-смъртоносни и вредни от всички останали ваксини за (примерно) 10 години назад... Не помня точното съотношение, но е изумително. И това за препарат, който не създава имунитет. Не е зле.
43
7
 
5
 
! Отговори
LosHo преди 2 години
Интересен факт е че всички така наречени антиваксъри имат десетки сложени ваксини, редовно лапат антибиотици, поне от половината пушат по кутия и отгоре цигари на ден, голяма част от тях са с някакво заболяване но стане ли въпрос за ваксина, която може да им спаси живота започват да подскачат кто гимнастичкиНяма толкова *** народ в Европа и Азия
42
1
 
1
 
! Отговори
до 21 от славянин преди 2 години
Не подменяй отговорността към собственото си здраве със ''отговорност към обществото''! Самоотравянето, самоосакатяването и самоубийството с натрапени отрови не са ''отговорност към обществото''!
41
5
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Леле колко е заблудено стадото. Като чета езика на антиваксърите заврете си го ...., даВи го ......, и т.н . Никак не се учудвам за за моментното състояние на държавата. Сигурно и Баце им е виновен , че са недоучили , не владеят поне един език. Забелязвам , че колкото е по неграмотен човек , все друг му е виновен и , че ваксините ще го затрият. Образовайте се бе хора , ама не в форумите , а в добър университет.
40
2
 
6
 
! Отговори
до 36 от славянин преди 2 години
''***'' знае, че няма нужда нито от ваксини, нито от маркуч в гърлото, но ваксизомбито вярва, че ако не получи първото, задължително ще получи второто, защото така го учи ''господа бога телевизора'' вече година и половина!
39
3
 
9
 
! Отговори
До Страх преди 2 години
Само като видя,че някой се ваксинирВа и ми е ясен