Кантарджиев: Не се задава нова вълна на COVID-19 през лятото

При ваксиниран персонал не се очаква опасност от руските туристи
1 юли 2021 09:20, Елка Василева
91
Кантарджиев: Не се задава нова вълна на COVID-19 през лятото
Снимка: архив, БГНЕС

През лятото не се задава нова вълна на COVID-19. Това се случва благодарение на мерките, които бяха през пролетта и че те се спазваха, заяви пред bTV проф. д-р Тодор Кантарджиев, консултант по процеса на ваксинация в Столична община.

„Смъртните случаи са малко, което е много добре. През това време трябва да си починем добре заради психическата умора, която се натрупа през последните месеци. Второ и най важно е ваксинирането, това е единственият начин да преборим нещо и третото нещо е контролът на границите и на клъстерите. Единичните случаи трябва да бъдат овладявани и в магазините, където се събират много хора, да се носят маски“, допълни той.

Още по темата

Кантарджиев допълни, че данни на СЗО за Русия показват, че там имаме увеличение с една трета на случаите, което не е характерно за лятото.

„При условие, че персоналът на курортите ни е ваксиниран, не очаквам голяма опасност от руските туристи“, добави той и отбеляза, че България е единствената държава, в която можеш да си избереш ваксина.

Професорът обясни, че през уикенда изнесените ваксинационни центрове в парковете няма да работят заради горещото време, но такива ще има в някои столични молове и две от читалищата.

„Ако настъпи мутация във вируса и се изисква промяна във ваксината, то препаратите за имунизация, които България ще получи през 2022 г. и 2023 г., ще бъдат подобрени. Няма необходимост от трета ваксина“, заяви Кантарджиев.

Той отбеляза, че ваксинацията в страната в момента буксува и това ще доведе до верижен ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
13
 
! Отговори
Ало, балоните? преди 2 години
Този господин как знае какво ще се случи в бъдещето? Да не е гадател?
30
4
 
8
 
! Отговори
noname преди 2 години
този е като pop upвирус, където замъкнеш в нета тоя ти се появява. няма оттърване.
29
12
 
5
 
! Отговори
пука ли му на Радев преди 2 години
Опасността от индийския делта щам е голяма. Може да се внесе основно от Англия и Русия, затова да се въведе карантина за идващи оттам. ПСР и три дена.
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а сега де, на кого да вярваш??онзи ден ни плашеха че идва трета вълна,сега пък нямало да има...странна работа...
27
5
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Стига сте ни го натрапвали тоя неоравновесения!
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На есен пак ще има ох-олеле. ------//////------- Защо "пак"? Кога е имало ох-олеле преди?
25
4
 
21
 
! Отговори
Nona преди 2 години
Този човек да се спре,че само от негативната енергия която генерира с появяването си в медииното пространство се самоунищожава! Добронамерена съм!
24
9
 
6
 
! Отговори
Голямо объркване преди 2 години
направиха с тази ваксинация - юрнаха се да ваксинират хронично болните веднага щом излезе ваксината баш във най-многото случаи, което веднага доведе до компроментиране на ваксините и дори на ваксинирането като процес, осигуряващ обществено здраве. А сега, когато е точно момента да се прави ваксинация, защото няма циркулиращи вируси хората се отказват. На есен пак ще има ох-олеле. Ваксинацията трябва да се прави точно сега, особено на възрастни и хронично болни.
23
5
 
22
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Абе на този човек, докога ще му се дава думата ? Той стана медийна звезда. Да го очакваме във ВИП Брадър.Кантарджиев, а защо не се ваксинираш, ти и внуците ти ?Не разбрахте ли, че хората вече не ви вярват ? За година и половина си изядохте всичкото доверие. Хората просто вече не ви вярват. Защо не се ваксинира, Бойко, Президента, Мутафчийски и ? Защо 85% от лекарите не желаят, да се ваксинират ?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой лекар не се интересува само от парите? Пример: Кантарджиев.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма герп - няма ковид! мислете за кого гласувате!
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали е пенсионер този? Защо пак го давате? Аман от експертите на тиквунара. Видяхме до къде ни докараха!
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво става бе консултанта на Фандъкова? Колко човека консултира и за какво? Нали Тиквата реве че ваксинирането спряло, отивай да ги ваксинират, да си заслужиш заплатата... Ама нещат май хората, писна им от мутри като вас
18
3
 
19
 
! Отговори
100 тона вълна преди 2 години
Новата "вълна" като застуди и се появи сезонния грип
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса е гаден, независимо дали ви харесва или не. Пазете се и се лекувайте, но НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ при проф. Николай Габровски от Пирогов, или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ, болница Медикал парк Истанбул.Тези хора са изключително арогантни, нахакани, некадърни и се интересуват само от парите ви.
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия върлува Делта варианта а Турция ще пуска руски туристи свободно без тестове. Руски туристи идват и у нас. Въпрос на време е да се появи и у нас.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕННО, проф. КАНТАРДЖИЕВ, ПРЕЗ ЛЯТОТО НЯМА ДА ИМА НОВА ВЪЛНА ОТ КОВИД. КАКТО КАЗАХ МНОГО ОТДАВНА, НОВАТА ВЪЛНА ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ,ДЕКЕМВРИ.ХУБАВОТО НА ПОЛОЖЕНИЕТО Е, ЧЕ ВЕРОЯТНОСТТА ЗА АПОКАЛИПТИЧНАТА КАРТИНА ОТ 10 - 15 ХИЛЯДИ ЗАБОЛЕЛИ ОТ ДЕКЕМВРИ 2020 НЕ СЕ ОСЪЩЕСТВИ. ТОВА ДАВА УВЕРЕНОСТ ДА ГЛЕДАМЕ СПОКОЙНО КЪМ БЪДЕЩЕТО.
14
19
 
11
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Новата вълна диша във врата ни. Тя вече е в Португалия, Испания и особено във Великобритания. Въпрос на седмици и дори дни е да довтаса и тука. За да я преборим или поне смекчим поне малко, трябва да стъпим на фактите у нас - най-нисък процент ваксинирани и най-висока смъртност в ЕС на база заразените, а в света сме на 8 място по починали на 1 млн.население. От тази позиция тръгваме.
13
1
 
11
 
! Отговори
до 11 и 13 преди 2 години
И при нас в Пловдив е същата работа - половината деца в градината са болни
12
3
 
23
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Този нали го пенсионираха, още ли ще дава акъл?!