Кантарджиев: Не се задава нова вълна на COVID-19 през лятото

При ваксиниран персонал не се очаква опасност от руските туристи
1 юли 2021 09:20, Елка Василева
91
Кантарджиев: Не се задава нова вълна на COVID-19 през лятото
Снимка: архив, БГНЕС

През лятото не се задава нова вълна на COVID-19. Това се случва благодарение на мерките, които бяха през пролетта и че те се спазваха, заяви пред bTV проф. д-р Тодор Кантарджиев, консултант по процеса на ваксинация в Столична община.

„Смъртните случаи са малко, което е много добре. През това време трябва да си починем добре заради психическата умора, която се натрупа през последните месеци. Второ и най важно е ваксинирането, това е единственият начин да преборим нещо и третото нещо е контролът на границите и на клъстерите. Единичните случаи трябва да бъдат овладявани и в магазините, където се събират много хора, да се носят маски“, допълни той.

Още по темата

Кантарджиев допълни, че данни на СЗО за Русия показват, че там имаме увеличение с една трета на случаите, което не е характерно за лятото.

„При условие, че персоналът на курортите ни е ваксиниран, не очаквам голяма опасност от руските туристи“, добави той и отбеляза, че България е единствената държава, в която можеш да си избереш ваксина.

Професорът обясни, че през уикенда изнесените ваксинационни центрове в парковете няма да работят заради горещото време, но такива ще има в някои столични молове и две от читалищата.

„Ако настъпи мутация във вируса и се изисква промяна във ваксината, то препаратите за имунизация, които България ще получи през 2022 г. и 2023 г., ще бъдат подобрени. Няма необходимост от трета ваксина“, заяви Кантарджиев.

Той отбеляза, че ваксинацията в страната в момента буксува и това ще доведе до верижен ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Да не сте на Фекаломорието колега? Бързо оздравяване!
10
9
 
8
 
! Отговори
Смешки преди 2 години
Първо, вече на всички е ясно, че нова вълна ще има. Второ, лятото е до 22 септември! Трето, нов щам ще си иска нова ваксина! Какво значи "Няма да трябва трета ваксина"??????
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за Ковид ама този летен вирус ни натръшка всички у дома както и познати и приятели. Кашлица, температура, хрема, децата повръщат. На един детето му вдигнало 38,5. За разни сиропи съм дал 80 лева миналия ден. Нямам апетит. Вечер отварям хладилника и тъжно гледам бутилките с бира но не мога да пия. Снощи с триста зора изядох две филийки хляб с лютеница.
8
3
 
24
 
! Отговори
БИ преди 2 години
Този кога ще спре да си дава некомпетентното мнение. Вече е забравен не е нужно да ми го натяквате.!!!!!
7
4
 
9
 
! Отговори
Откровена провокация преди 2 години
Призовава да не спазваме никакви мерки.
6
1
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Абе ще си признаеш всичко сега като си в изгнание !!!
5
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешно е, когато простички и неграмотни хора като антиваксърите, започнат да изразяват несъгласие с утвърдените експерти в дадена област. Грозно е, когато същите неграмотници започват в безсилието си да обиждат превъзхождащите ги в знание, опит и интелигентност хора.
4
11
 
36
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Според професор Кантарлъжиев маските са най-великото откритие на човечеството в областта на медицината за всички времена! Този маниак заслужава да получи свръхдоза от експерименталния бълвоч, който не престават да рекламира, за да умре в рамките на пет години като куче от рак за кеф на Джордж Сорос и Бил Гейтс!
3
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той отбеляза, че ваксинацията в страната в момента буксува и това ще доведе до верижен ефект.Така е, прав си. Светът ще види, че население отказващо да се ваксинира си живее чудесно и без никакви строги мерки. Ще последва верижна реакция и в други страни, а това е опасно за задкулисието.
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ето го и другия убавец. Я наредете и Мутафчийски и да направите голям шлем с тримата ***.
1
7
 
24
 
! Отговори
х преди 2 години
А за есента сте ни нагласили, нали? Вашта....