От зелена до тъмночервена COVID зона - какви ще бъдат рестрикциите във всяка?

Вижте какво ни очаква при различните нива на заразяване
Обновена: 8 юли 2021 15:13 | 8 юли 2021 15:13, Александър Попов
167
От зелена до тъмночервена COVID зона - какви ще бъдат рестрикциите във всяка?
Снимка: БГНЕС

Всички специалисти предричат нова вълна на коронавируса. Днес здравното министерство представи своя план за действие при различни нива на заразяване и заетост на болничните легла.

Планът описва състоянието на страната от епидемиологична гледна точка, направени са анализ и оценка на рисковете, както и на наличните ресурси на здравната система. Подробно са развити механизмите и начините за подобряване на шансовете за намаляване пораженията от пандемията – и като смъртни случаи, и като щети за икономиката, и като възможности на здравната система да реагира адекватно, обясни министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

С документа са определени цветови зони - зелена, оранжева, червена и тъмночервена зона, които се определят в зависимост от 14-дневната заболяемост на 100 хил. души население, процент положителни тестове, заети болнични легла и др. По този начин ще има предвидимост както за гражданите, така и за бизнеса.

Целта е въвеждането на противоепидемични мерки да бъде обвързано с това, в коя зона попада страната ни.

В документа са разписани и методични указания за поетапно разкриване на отделения в зависимост от епидемичната обстановка. Ясно е посочено кои болници в 28-те области ще поемат от първо до четвърто ниво на заболяемост, определени са брой болнични легла за интензивно и консервативно лечение на пациенти с COVID-19.

Какви ще бъдат рестрикциите в различните зони - вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Плъх "Нали бяхте против маските и мерките както всички нормални хора?"
110
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Кацаров!
109
1
 
3
 
! Отговори
Маските ВЪН 5 преди 2 години
На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Бoоклук Б.Б. давал БГ паспорти на ***.йм.уни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, не.г.ри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязат да гласуват с маски !!
108
0
 
4
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Ей , ДБ и ИТН и мутри отсега давате заден! Да не дадем и избирателите заден на 11ти? Боко и ГЕРБ ни затваряха и ние ги намразихме ! Те ни отнеха свободата , затвориха децата ни ...Ние ги наказахме веднъж. Дали да го направим пак? Нали бяхте против маските и мерките както всички нормални хора? А сега седмица преди изборите вече ни подготвяте ? За септември или октомври?! За локдун ? Ваксини ? Опомнете се иначе ...
107
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ИДИOTИТЕ се ваксинират. Те ще измрат скоро-това е добре!!!
106
0
 
1
 
! Отговори
ВАКСИНАТА преди 2 години
До Buba Прочетете ;Белега на звяра ще ни го поставят с ...ваксини; в сайта-;НЕПОЗНАТОот 2010 г.Тази генна терапия е измислена преди поне 11 г!
105
1
 
15
 
! Отговори
!!!!! преди 2 години
Абсолютно е незаконно не само според нашата Конституция, но и според всички международни висши съдебни инстанции свободните граждани да бъдат принуждавани да участват в медицински експерименти.
104
12
 
0
 
! Отговори
Подкрепям 98 Киро преди 2 години
Кире като не могат да прочетат че в Англия няма починали от Ковид през последния месец юли могат поне да гледат повторенията на мачовете от ЕП по футбол от Англия и да видят как хората са един върху друг на стадиона.А иначе прочетох мерките в таблиците за червената и тъмночервената зона и подкрепям че само ваксинираните при локдаун ще могат да се движат свободно да ходят на работа и да си водят децата на детска градина. Неваксинираните ще си стоят дома в неплатен да си гледат децата щото са умни
103
0
 
7
 
! Отговори
циник преди 2 години
Поредната простотия ... аман от глупости ...
102
5
 
9
 
! Отговори
Хм Интересно преди 2 години
Интересно в този и други сайтове се виждат над 90 %коментари на здравомислещи хора, обаче като отида в голям магазин или метрото виждам пребрадени до челото нещастници,убедени че намордника на суратя ги прави безсмъртни.Как се получава този парадокс?
101
1
 
3
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Тази Костадинка номер две не даде ясен отчет колко стотици милиони от данъците ни дадоха за ваксини,които са на път да изхвърлят,колко реално дадоха и колко си сложиха в джоба.Какво стана с 5 милиарда от ЕС,които обещаха да ни дадат безвъзмездно,нашите ....дори документи не подадоох в срок.Италия,Испания получиха безвъзмездно по над 100 миларда евра,нашите още не подали документи ама вече готови пака да затягат диктатурата и кто гледам пребрадените до очите *** явно това си ги кефи на макс.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 116Тотален контрол над човеците, че в последните около 30 години много се олабихме и много шминдиросваме по света!
99
1
 
14
 
! Отговори
Buba преди 2 години
Предвиждат нова вълна, защото те ще я предизвикат. Всичко се прави с определени цели и всички знаем какви са.
98
0
 
15
 
! Отговори
Станислав172 преди 2 години
Нали до преди седмица пищяха, че не е управлявана правилно кризата, не трябвало да се затварят училища и заведения и молове. Че в таблицата са същите мерки каквито и при ГЕРБ и са включени и задължителни ваксинации на няколко места. Явно все същото но от ново лице.
97
1
 
11
 
! Отговори
681 преди 2 години
*** и се гръмни най-добре ще е и за народа и за здр с-***! Спрете да лъжете и изтребвате българите!
96
2
 
6
 
! Отговори
112 преди 2 години
*** на психиатър най- добре
95
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поне е се трие много бързо пак ще го напиша пуснете си блутут ако имате по стар телефон или си изреглете един блутут файндер bluetooth pair да си видите мак адреса които излъчвате.В русия на ваксинираните викат Покемони и ги засичат с bluetooth low energy 12 цифри и букви отидете в планината сами изключете си всички устройства гривни смарт часовници и си вижте адреса.В ваксинире има SPIONs или графенов оксид формиращ нано мрежа
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да си я слагаш в кръвта, а в мускула. пляс в лицето
93
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз тоя Кацаров изобщо не го харесвам. Ваксинирах се заради мен и заради близките ми, заради пациентите ми. Не защото някой ми е казал да го правя. Лекар съм, учил съм и продължавам да се уча, преценил съм, че трябва да се ваксинираме.
92
2
 
28
 
! Отговори
Мона преди 2 години
Голяма истерия. И като се заразят с Делта Гама, Омега, какво толкова страшно има? Нормалните здрави хора го минават безсимптомно. Останалите вече се ваксинираха и се пазят. Нито ходя да се срещам с хипохондриците, нито ги приближавам на обществено място.Сега искат и децата да бодат, за да ги уморят и/или скопят и да не остане жив човек на тази територия. Да я заселят с вълци, мечки и т.н. диви животни. Да имат милиардерите къде да ходят на Европейски ловен туризъм.