От зелена до тъмночервена COVID зона - какви ще бъдат рестрикциите във всяка?

Вижте какво ни очаква при различните нива на заразяване
Обновена: 8 юли 2021 15:13 | 8 юли 2021 15:13, Александър Попов
167
От зелена до тъмночервена COVID зона - какви ще бъдат рестрикциите във всяка?
Снимка: БГНЕС

Всички специалисти предричат нова вълна на коронавируса. Днес здравното министерство представи своя план за действие при различни нива на заразяване и заетост на болничните легла.

Планът описва състоянието на страната от епидемиологична гледна точка, направени са анализ и оценка на рисковете, както и на наличните ресурси на здравната система. Подробно са развити механизмите и начините за подобряване на шансовете за намаляване пораженията от пандемията – и като смъртни случаи, и като щети за икономиката, и като възможности на здравната система да реагира адекватно, обясни министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

С документа са определени цветови зони - зелена, оранжева, червена и тъмночервена зона, които се определят в зависимост от 14-дневната заболяемост на 100 хил. души население, процент положителни тестове, заети болнични легла и др. По този начин ще има предвидимост както за гражданите, така и за бизнеса.

Целта е въвеждането на противоепидемични мерки да бъде обвързано с това, в коя зона попада страната ни.

В документа са разписани и методични указания за поетапно разкриване на отделения в зависимост от епидемичната обстановка. Ясно е посочено кои болници в 28-те области ще поемат от първо до четвърто ниво на заболяемост, определени са брой болнични легла за интензивно и консервативно лечение на пациенти с COVID-19.

Какви ще бъдат рестрикциите в различните зони - вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
24
 
! Отговори
LOL LOL LOL LOL преди 2 години
Хахахахахахахахха Хора, четохте ли документа???? "Там, където е приложимо, препоръчва се ходене или каране на колело до дестинацията" Хахахахахахахахаха!!!! Божееее, може ли да са толкова вдлъбнати тези!!! Хахахахахахахахахаха
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предвижда се училищата в червената зона да работят по график, който се изработва от МОН.Видяхме графиците на МОН до какво ни доведохадо първо място в черната класация по смъртност.РЗИ тата не могат да обхванат карантинираните, нямат ресурс да проследяват контакти, та ще имат възможност да следят за мерките.... Тоя план не струва и хартията на която е написан.
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея имат още един работен ден, но вече програма направиха.... ц.ц.ц.
68
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицински фашизъм.
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72Ама вие наистина сте големи балъци, след като повярвахте че като се боцне те за вас ще има някакви привилегии. Без маска на работното място, да но по преценка на шефа, така че ако той прецени точно вас може да ви накара да слагате по две маски една върху друга. А кой какво да подписва ти не можеш да кажеш защото си никой.
66
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, тоя "вирус" хора не убива, но убива бизнеси и работни места. Така е като спи раята.
65
4
 
4
 
! Отговори
Роумингар преди 2 години
за имунна памет нещо чувал ли сиИмунитета бива вроден и придобит.Действа по начина по който работи клетъчната мембрана разпознава свой-чужд.Всяка преболедувана инфекция обогатява имунната памет, в частност придобития имунитет.Ваксините имат същата функция като преболедуването , създават имунна памет.Та в тази връзка, твърдението, че повтори ли, заболяването е тежко и по-често се умира е най-малкото силно преувеличено, да не казвам невярно.
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да ни занимава със заповеди,рестрикции и изисквания,г-н Министъра може ли да ни каже ВАКСИНИРАЛ ли се е Миналата година,а не през Тази,когато е станал министър! И ще разберем доколко е принципен..
63
2
 
22
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ама "околните" нали сте ваксинираи, бе 72. Нямате никаква причина да се притеснявате от вируса, ако не вярвате, прочетете си пак пропагандните материали за ваксините. А колкото до отказа от лечение, аз лично нямам нищо против, имам обаче против да плащам с вноските си и данъците си бъдещото лечение и инвалидните пенсии на "околните".
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2,5 милиона преболедували+1,5 милона ваксинирани+1 милион деца дето не ги лови = 5 милиона минимум. Та от къде ще внасяме хора дето могат да се разболеят просто не се сещам.
61
1
 
28
 
! Отговори
Робския строй преди 2 години
Свободата се извоюва с кръв. Винаги е било така и винаги ще бъде. Дали ще е свободата от тази изкуствена криза или от мутрите, които са установили пълен контрол над държавата. Ако масите продължават да спинкат скоро ще се събудят без права, пари, вещи, имущества и бъдеще. Играта на котка и мишка между богати и бедни е вървяла в продължение на хиляди години. Богатите търсят пълен контрол и зависи от бедните дали ще го получат.
60
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 години
Какъв е смисълът от различни зони? Няма да можем да мръднем от най-засегнатите, за да не пренесем вируса в тези с малък брой заразени ли? И ще стане като през онзи прословут дълъг уикенд, колко хора пътуваха по уж неотложни дела и спазването на забрани беше само за бу.да.ли. Пък и може и да ни се размине най-лошото.
59
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дето са прекарали вируса нямат защита, а ваксинираните с ваксина против същия този прекаран вирус - имат защита. Това ли ни обяснявате?
58
1
 
26
 
! Отговори
хух преди 2 години
експеримента Ковид показа колко простро и манипулируемо е населението на Земята.
57
10
 
4
 
! Отговори
Не на зоните! преди 2 години
САМО ГЕРБ!!! БЮЛЕТИНА НОМЕР 5!!!
56
1
 
14
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
Фашизоидче си гледам.А жълти звезди на ревера на неваксинираните да слагат ли?
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ваксо цензурата и ваксо пропагандата! Да ги изметем в неделя!
54
2
 
9
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Във форумите мненията са различни. Кой кои ще приеме за истина и доколко ще ги провери, си е личен избор. Както е личен избор дали да се ваксинира. Неправомерен е натиска и сплашването, независимо от кого.
53
1
 
8
 
! Отговори
ох -ох преди 2 години
получават картончета защото са послушни, а дали ще са здрави ще видим на по-късен етап
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига не хора, защо позволявате на тия политици да правят така? Няма да спазвам никакви "рестрикции"!