Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?

Предложението е дошло от Националния борд по туризъм
Обновена: 9 юли 2021 09:47 | 9 юли 2021 09:00, Ния Христова
341
Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?
Снимка: БГНЕС
Държавата обмисля вариант, чрез който да стимулира с парични ваучери хората да се ваксинират. Това заяви в ефира на Нова тв здравният министър Стойчо Кацаров. За момента обаче такова решение не е взето. 
 
"Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия", коментира Кацаров.
Още по темата
 
"Сега сме в „зелена” зона по брой заразени. Имаме около 20 болни на 100 000. Ако тази бройка нарасне 5 пъти, влизаме в „оранжевата” зона, ако нарасне 10 пъти влизаме в червената зона. При ръст от 25 пъти, влизаме в „тъмночервената” зона. В нея експертите предвиждат да работят само хранителните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте така беше, когато имахме над 5000 нови случая на ден и над 9000 заети болнични легла. Включително се предвижда възможност за ограничаване на пътуванията", поясни министърът на здравеопазването.
 
Той коментира и идеята при евентуална нова тежка вълна заведенията да могат да работят, ако персоналът е имунизиран.
 
"Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100%, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители. Това е идеята дори всичко да е затворено, подобни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е личен избор", обясни  Кацаров.
 
"От противоепидемична гледна точка е възможно да се изисква ваксина за някои професии", твърди д-р Кацаров. 
 
"Може да се изисква неваксинираните да си правят тест на определен период", каза още здравният министър. По думите му е редно персоналът в домовете за възрастни хора да бъде ваксиниран.
 
Д-р Стойчо Кацаров изтъкна, че само 10-12 % от населението у нас е с две дози ваксина.
 
"Придържаме се към това ваксината да не бъде задължение. Опитваме се да направим разговорите рационални, а не да говорим за измислени неща като чипове", каза той.
 
И допълни, че се провеждат процедури за доставка на някои лекарства, които са липсвали при предишните вълни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 224 докажи обратното тогава, че грешат
214
1
 
6
 
! Отговори
до 216 преди 2 години
Което означава, че подлежиш на риск щом подписваш такова нещо. От безвредни ваксини, както се изказват подкупните големци.Да не говорим, че операциите и другите интервенции си ги правиш лично ти, по твое желание и не си задължен, докато с тия ваксини вече става друго....
213
1
 
19
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Тези са ненормални ! Да дават бонуси за ваксинирани ? Не мога да разбера що за глупост!!! Социализмът бил подтискащ ? А сега сме бетер стадо !!!
212
2
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
<<<До Анонимен 213>>> Интерпретирате Конституцията, като Дявола, Евангелието. :)
211
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доцентите в БГ ти викат, че: в статията със заглавие: "(Проф. Кантарджиев: Ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" предпазват от Делта варианта)", са написали следното: (Излязоха становища за "Пфайзер" и "Модерна", че имунитетът е доживотен.) а ето какво заглави ти казва съвсем друго нещо: "Pfizer поиска да прилага трета доза, спад на имунитета след след 6 месеца", един те лъже, друг ти говори глупости, антивакс. излезнаха единствените умни хора които следят цялата тая агитация, дискриминация и лъжа
210
7
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
<<<Анонимен 215, казва: "Когато е пробвана на животни в лабораториите те са умрели.">>> /// Свещената Библия казва: "НЕ лъжи !!!" Пробвана е и на хора (доброволци), срещу солидно заплащане и още по-солидна застраховка. НИКОЙ от участниците в експериментите с новите ваксини не е пукясъл. Престанете да лъжете !
209
2
 
15
 
! Отговори
бунтовник преди 2 години
Това ще представлява Третата световна война - пълен терор над отказващите да вземат трансхуманния нано-знак на Звяра (Изкуствения Интелект)!
208
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви бонуси? Всеки ваксиниран е получил бонус "ваксина", ще получат още "бонус ваксини през няколко месеца", всичко останало е дискриминация.
207
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до шамандурестия 202За сведение: такава декларация се подписва и преди операция, преди скенер, преди ядрено-магнитен резонанс и преди безброй други манипулации.
206
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чиста дискриминация на нещо недоказано с неизвестни съставки (примерно: солена вода) което не е задължително, а е по собствен избор
205
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т-нар ваксини,не са ваксини,това е нова платформа в медицината,която още не е изпитана достатъчно години. Когато е пробвана на животни в лабораториите те са умрели. Всеки,който призовава хората да се инжектират,всъщност ги призовава да станат бели мишки,и застрашава животът и здравето им. Това същество трябва да бъде съдено за налагане на геноцид.
204
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституция РБ:Чл. 38.Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.Ако съм убеден, че тия буламачи към настоящия момент не са най-правилното решение, защо ще ме ограничават? Демокрацията ви струва 30 стотинки г-да ***!!!
203
4
 
9
 
! Отговори
до шамандурестия 202 преди 2 години
Добре бе, като си такъв ваксинатор, защо подписваме декларация, че никой не носи отговарност за поставената ваксина и нейните странични ефекти освен теб. Това никога и никой не ти обяснява. Айде някой ваксинатор да излезне и да го обясни...
202
2
 
14
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
И АЙДЕ ПА СЕ ПОЧНА-КАКВО ЩЕ ЗАТВАРАТЕ БЕ?ПРЕСТАНЕТЕ ДА СТРЕСИРАТЕ ХОРАТА!-ТОВА ВАЩО СТАНА РЕЦЕСИЯ-ДСЕКИ ДЕН-ЕПА ПИСНА НИ ОТ ВАС.-1-ВО НАЙ ВАЖНОТО!!!!!!-НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА- А АКО НЯКОЙ ИСКА ДА СТАНЕ ТРИЛИЯРДЕР НЕ НА МОЯ ГРЪБ.
201
9
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
<<<До мамин сладък 205>>> Без свободни съчинения, моля ! Жена ми е лекар в болницата Св. Томас, баш срещу Бритиш Парламента, от другата страна на Темза и нито тя, нито колегите й, които се занимават със статистика нямат подобни данни. Астра-Зенека, инжектирана на повечето британци (англичани, падита*, шийпшагъри** и хагешпашъри***) при евентуално заразяване, имат леки симптоми, отзвучаващи за ден-два. ---- За протокола: <<<///'пади' - айриш///'шийпшагърс' - уейлш///'хагешпашъри' - скотиш///>>>
200
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи излиза, че ще се признава само патентования имунитет, без значение дали работи.Природния имунитет и притежателите му ще пъдат подложени на гонения и лишения. Това не ви ли прилича нов световен ред или нова свирепа религия. Защото на мен точно на това ми прилича. И им плащат за да го наложат.
199
4
 
11
 
! Отговори
Мира преди 2 години
Значи ...при Борисов всичко е корупция, а при тези е законно.
198
2
 
9
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
Затова в Израел и Англията повече от 1/3 от новите случай на ковида са на ваксинирани , щото не развиват антитела или са развили много малко. НО това дали ваксиниран развива антитела никой не го интересува.
197
1
 
9
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До 192С тест за антитела не можеш да си извадиш никъв сертификат, но поне го признават и не те карат да се ваксинираш или тестваш непрекъснато. А в БГ дори и това го няма, за съжаление - там изкаралите вируса не се броят за хора и антителата им са по-калпави от антителата на ваксинираните (ако въобще ваксинираните са изработили антитела).
196
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От заклет антиваксър и той стана радетел на ваксините. Но така е- като ти дадат пари, послушно падаш на колене и отваряш широко уста. Предатели!