Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?

Предложението е дошло от Националния борд по туризъм
Обновена: 9 юли 2021 09:47 | 9 юли 2021 09:00, Ния Христова
341
Раздават парични ваучери на ваксинираните срещу коронавируса?
Снимка: БГНЕС
Държавата обмисля вариант, чрез който да стимулира с парични ваучери хората да се ваксинират. Това заяви в ефира на Нова тв здравният министър Стойчо Кацаров. За момента обаче такова решение не е взето. 
 
"Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия", коментира Кацаров.
Още по темата
 
"Сега сме в „зелена” зона по брой заразени. Имаме около 20 болни на 100 000. Ако тази бройка нарасне 5 пъти, влизаме в „оранжевата” зона, ако нарасне 10 пъти влизаме в червената зона. При ръст от 25 пъти, влизаме в „тъмночервената” зона. В нея експертите предвиждат да работят само хранителните магазини, аптеките и финансовите институции. Ако си спомняте така беше, когато имахме над 5000 нови случая на ден и над 9000 заети болнични легла. Включително се предвижда възможност за ограничаване на пътуванията", поясни министърът на здравеопазването.
 
Той коментира и идеята при евентуална нова тежка вълна заведенията да могат да работят, ако персоналът е имунизиран.
 
"Заведенията, чийто персонал е ваксиниран на 100%, ще могат да продължат да работят единствено с ваксинирани посетители. Това е идеята дори всичко да е затворено, подобни места да имат правото да продължат да работят. Същото важи и за детските градини. Това е личен избор", обясни  Кацаров.
 
"От противоепидемична гледна точка е възможно да се изисква ваксина за някои професии", твърди д-р Кацаров. 
 
"Може да се изисква неваксинираните да си правят тест на определен период", каза още здравният министър. По думите му е редно персоналът в домовете за възрастни хора да бъде ваксиниран.
 
Д-р Стойчо Кацаров изтъкна, че само 10-12 % от населението у нас е с две дози ваксина.
 
"Придържаме се към това ваксината да не бъде задължение. Опитваме се да направим разговорите рационални, а не да говорим за измислени неща като чипове", каза той.
 
И допълни, че се провеждат процедури за доставка на някои лекарства, които са липсвали при предишните вълни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
"От противоепидемична гледна точка е възможно да се изисква ваксина за някои професии", твърди д-р Кацаров. - Това е изнудване и нарушение на човешките права!
234
0
 
18
 
! Отговори
Бай Данчо преди 2 години
Кратко разяснение за вас - Целта на елита е вие да сте объркани, за да може Covid ситуацията да бъде още по-заплетена. При такава ситуация, всякакъв сценарии може да бъде разигран или накратко казано - очаквайте есе/зима като предходната. Не четете и не вярвайте, не се психясвайте четейки не само бг, но и световни медии, а живейте здравословно и без излишно напрежение.
233
0
 
6
 
! Отговори
до 240 преди 2 години
Да, но второто с крематориума или гробището не е задължително. Между другото изработваме нова ваксина срещу спин, имаш ли желание да ти я изпробвам, вече си бил опитна мишка ?
232
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой дава ли пари на пушачите да спрат да пушат? На алко_холиците? На нар_команите? Някой дава ли пари на хората, за да си правят профилактични прегледи за рак, диабет, за заразни болести? Ами за поставяне на други ваксини, а не против Ковид? Щом отговорът е "не", значи възниква друг въпрос. Защо на държавата уж й пука, дали ще умрем от Ковид, а не й пука, че ще умрем от нещо друго? Извод - На никой не му пука, дали ще умрем, а дали ще си сложим ваксина и то точно срещу Ковид, а не друга. Защо?
231
0
 
8
 
! Отговори
до 238 преди 2 години
Ти на луд ли се правиш ли да ?! Имам предвид, че един ваксиниран е двойно по-опасен защото спазва или не спазва мерки, той би могъл да зарази околните без дори да разбере. Ако не си схванал другия път ще ти го обясня пак.
230
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 235 --- По-добре опитна имунизирана мишка, нежели клиент на крематориум в някое гробище.
229
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 234 "И бебетата знаят ,че масовото ваксиниране всъщност е третата фаза от проучването на ваксините ." Ти явно знаеш по-малко и от бебетата. Третата фаза е проведена отдавна.
228
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 229/235 "Ей тарикат, ако не знаеш да ти кажа, че ваксинираните са най-големите преносители на вируса, защото те не знаят пренасят ли го или не." Мисленето не ти се удава. Не "знанието" води до предаване на вируса, а това дали спазваш предпазните мерки или не.
227
0
 
15
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Добре де защо никой не говори за преболедувалите.Ние в коя категория сме.На нас кой ни плащаше лекарствате,та на тези които се ваксинират да им се дават бонуси.Това е въпрос на избор или боледуваш или се ваксинираш.Защо едните ще са привилигировани а другите кучета ги яли.
226
4
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Не е вярно, че във Великобритания имунизациите не са задължителни: лекари, медицински сестри, чистачи и чистачки в болници, санитари, ония фелдшери от A&E, стоматолози, мед.сестри работещи в стоматологиите, на рецепцията, в хотели, мотели, шелтъри, хостели, в социалните служби и т.н. имунизациите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Пак казвам: "Моля, НЕ лъжете наивните читатели!"
225
1
 
8
 
! Отговори
до 229 преди 2 години
Ей тарикат, ако не знаеш да ти кажа, че ваксинираните са най-големите преносители на вируса, защото те не знаят пренасят ли го или не. Но за Вас наистина не е лошо да ходите по плажовете на Испания и т.н. защото не знаете дали ще ви се случи случка след време защото сте били опитни мишки...
224
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Чл. 29. (2) от КРБ - Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. " . И бебетата знаят ,че масовото ваксиниране всъщност е третата фаза от проучването на ваксините . Защо властимащите принуждават хората да участват в експеримента. Как ще гарантират , че човек живеещ из провинцията , ще получи адекватна и навременна помощ при тежък страничен ефект
223
0
 
5
 
! Отговори
Третата Ваксина преди 2 години
С третата ваксина ще бъдат премахнати някои негативи от първата и втората. Това напомня за филма на Холивуд "Срещи от ТРЕТИ тип"... Та така и с ваксините.
222
0
 
5
 
! Отговори
Вяра Димитрова преди 2 години
Дават на пенсионерите по 50 лв - та да са доволни и да гласуват, а сега като изтича срока на ваксините по 50 лв - да се ваксинираме.А Пфайзер и Бионтех искат да им се одобри и задължително 3-та ваксина.Защо ли?
221
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацата е голЕм министър. шъ ни подкупва с 50 лева. Ами че по-добре да взема 100 лева и да гласувам за правилната партия. така имам по-голям кяр.
220
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 225 В голяма грешка сте колега. Цялото ми семейство е ваксинирано, вкл и децата - тийнейджъри, можем да ходим където си искаме, разполагаме със съответните документи за ваксинация и летим де ни сака душата. Другият месец запрашваме за Марбея, Испания, за да се заразим с новия вирук, отмаряйки връз златистия пясък на плажа. Не искаме да виждаме неваксинирани жертви около нас, разни антиваксъри и прочее, за които домашният арест е желателен, за да не разнасят "несъществуващите" щамове.
219
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що така серазбързахте с трети ипети дози? Нека видим на есен как ще сеотърват от всякакви болести тези, които вечесе подложиха на медицинския опит. Некапроследим какще им се отразят инжекциите, все пак. То така, пред 2-3 месеца - игла, става съвсем безсмислено и все по-малко шарани ще ловите. Ама май не ви стиска да проследите дали тия "ваксини" имат изобщо някакъв положителен ефект да предпазят от ковид, а?
218
0
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
В НРБ след източване на половин литър червена течност от телата на трудящите се пролетарии даваха по един шоколад "Крава" и бутилка "Оранжада", лиценз на британската Шуепс (Швепс) Капиталистите са им хванали табиета. Добри ученици се оказаха.
217
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се забранят с норамативен документ гражданските договори в здравеопазването. По този начин ще се ограничи т. нар. туризъм между болниците на участниците в различните видове комисии, комитети, включително и онкокомитети. Най-вече това са изявени партийни функционери и "хабилитирани лица", които след това нямат и спомен за консултирания от тях пациент!!!Това е начин на източване на здравната каса без реална полза за пациентите.
216
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
газ им тече на ваксърите колко много са се подлъгали с ваксината да си я боцнат