Ресторантьори: Няма да оцелеем при ново затваряне, не наказвайте бизнеса!

Няма да се съгласим да сме изкупителни жертви на имитацията на "мерки"
Обновена: 9 юли 2021 22:23 | 9 юли 2021 22:00, Анисия Иванова
100
Ресторантьори: Няма да оцелеем при ново затваряне, не наказвайте бизнеса!
Снимка: БГНЕС

При нова вълна на COVID-19 у нас първите потърпевши отново ще бъдат заведенията, алармират от СЗБ и БАЗ. В декларацията до медиите те пишат:

"От Национален план за справяне с пандемията става ясно, че отново първите потърпевши ще бъдат заведенията, като нощните такива на практика не получават никакъв шанс за оцеляване. За нас продължаващата фиксация върху малкия и среден бизнес е необяснима и нередна. Нашият, а и много съпътстващи браншове няма да оцелеят при ново затваряне. Това е простата икономическа логика на бизнеса, който претърпя серия от удари през последната година и половина и продължава да поема най-голямата тежест на кризата."

От СЗБ и БАЗ посочват, че работещите заведения в България по никакъв начин не увеличават заболеваемостта.

В съобщението се посочва, че не е нормално отново да бъдат обричани на фалит, мизерия и глад над 300 000 млади и работливи българи, пряко заети в бранша и още 200 000 в съпътстващи бизнеси, за да пазят от заразяване онези, които не искат да се ваксинират, не смятат вируса за опасен или са решили, че сами ще носят риска да се заразят.

"Когато всеки може свободно да се ваксинира и предпази от С19, да се затварят стотици хиляди работни места е не само излишно, но и вредно и дискриминационно", алармират от двете организации.

В момента в България има предостатъчен брой ваксини от всички видове и настоятелно молим да се направи необходимото те да бъдат използвани по предназначение, а не да бъдат наказвани бизнеси. Всеки има достъп до тях и може да избере свободно дали да се ваксинира и с коя ваксина да го направи. В този момент не можем по никакъв начин да приемем, че ние отново ще сме нарочени за изкупителни жертви в имитацията на "мерки"!

СЗБ и БАЗ не приемат никаква форма на затваряне оттук нататък, за да се имитира борба с вирус, при положение, че има достъпна и безплатна за всички ваксина.

"И за финал – настояваме да няма повече затваряне на бизнеси и ясна стратегия за справяне със слабия интерес към ваксинацията!", завършват обръщението си към управляващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
логично е ! преди 2 години
НО може и да е грешно --има едър бизнес който може да отвърже кесията и да излезе още малко по-на светло ,или това няма да стане ,а ще отпраши във друга посока ,НО при подобно тръгване на ТУПАНЕ на чувала много дребен бизнес ще трябва да внася повече за собствено намаляване на доходите ,защото над дребния бизнес има един таван от най-бедни в ЕС няма как да искаш от дребния бизнес зависещ от заплатите в страната защото той вдига цената и хората просто не го ползват , скоро ще можем и без всичко..
43
3
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Нищо не ти е ясно БЕ!Ходи пеши БЕ!Нали такива кърджалийски си ги избирате?!Като не ти харесва не ползваш и ресторанта заминава при фалиралите точка!Ходя само в препоръчани ресторанти и не в България,отдавна се отказах.Ти обаче продължавай хем да ходиш хем да пискаш,може пък да ти дойде акъла някой ден.
42
3
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
Само да предположа защо се целят във вас -- не казвам ,че не плащате никакви данъци .НО колко от всички които се трудят във бранша свързан със туризъм ,ресторантъорство ,и целия огромен сапорт ги осигуряват на реална заплата, че се е укрило нещо от оборот *** доиди , ама в държавата много се реве за големината на пенсиите и това увеличение от някъде трябва да дойде,досега им се изплъзвахте ,но много здраво са се прицелили във всичко едро и дребно което до сега беше на минимум ....
41
2
 
6
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
и казината не затваряй затвори кауфланд там е бълвоч
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И миналия път така казаха. Алибегов продажника къде ?
39
3
 
13
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Да цената е скъпа за това количество и качество което получаваш. Дали ще ходя или не ти недей да се грижиш - не съм ти искал мнението. Също така на Бе не е учтиво да се говори. В Кой бранш работиш ми става ясно от пристрастния коментар. Само, че ми е и тересно ти като отидеш някъде да купуваш нещо Не гледаш ли дали за цената , която плащаш получаваш адекватна стока или услуга, за да ми обясняваш да нямам претенции. Тези дето дават подобни акъли най се пазарят за всяка стотинка
38
2
 
5
 
! Отговори
логично е ! преди 2 години
ЗА да се замажат очите , че някой прави каквото трябва и ограничава заразата се затварят само бизнеси които дават малко на държавата ,а после и НЕ получават почти нищо от нея--тази мярка е и ВЪЗПИТАТЕЛНА за тях защото ги карат да излизат на светло за да могат да искат .Не са само заведения --това са работници на мин.заплати по молове и магазини ,доставчици ,таксита и какъв ли не сапорт....ЕСтествено ,че в заводите се сее зараза и във училищата и във БАНКИТЕ и др администрация--НО няма да ги спра
37
10
 
7
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
Ми недей да ходиш на ресторант тогава бе!Насила ли те карат?Ресторантът да не е социално благотворително дружество?Щом ти е скъпо и некачествено защо запазваш маса и после пискаш?Хем така хем иначе!Ти нямаш угодия бе!
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От една страна са прави,че хората не се ваксинират.Ресторантите са на върха на пирамидата.За да отвориш ресторант ти трябва месо,колбаси,зеленчуци,подправки,хляб,алкохол,безалкохолни,вода,салфетки,маси,столове и т.н.Всички тези неща ги произвеждат други фирми,а не ресторантите.Не спират само ресторантите а и другите като не продават произведеното.Държавата трябва да се заеме с ваксинацията, а не да спира бизнеси и така да прехвърля отговорността,че защото се събират хора се умножава заразата.
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей пак най-важния бранш в държавата се обади. Всичко друго е алабала-може да се затваря без проблем ама кръчми,ресторанти и дискотеки-НЕ. То ще излезе направо стратегически отрасъл на икономиката. Цените надути на макс, количеството и качеството хич ги няма, но пък е пълно. Наскоро запазвах маса за 10 човека-искаха капаро 200 лв с уговорка че сметката няма да е под 400лв колко пари помощи им наляха от нашите данъци и пак не се наядоха!
34
3
 
11
 
! Отговори
Ди преди 2 години
Хайде вие и служителите ви да се ваксиниране всички първи! За да са спокойни хорста, когато отиват на заведение.
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много *** бизнесмени. Още не са разбрали, че тоя "вирус" е създаден да убива бизнеси, не хора.
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръчми и кръчмари не ме интересуват.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го чувам за 4ти път ... и още сте оцелели с блюда по 13-15лв :))
30
1
 
19
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Току що - центъра на Русе до "цигуларчето". Пълно е! Музиката дъни на макс - нямам представа как спят околните, даже танциорка с пера някакви имаше.
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди малко изказах да се разходя, всичко е фул Макс. За какво оцеляване става дума, няма празно място по ресторантите.
28
5
 
18
 
! Отговори
bo преди 2 години
Много сте зле гледам...Постоянно отварят нови ресторанти. Къде е логиката? Всеки бизнес се управлява от логика. С минимум 500% надценка на всичко, би трябвало да издаянят още 1-2 години в локдауни. Каквото е писано. Никой не иска да се затваря, но ако трябва...няма избор!
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде , стига сте ревали , нищо ви няма
26
4
 
28
 
! Отговори
? преди 2 години
И какво, искат да съм ваксиниран за да ходя по заведения и ресторанти? Ами хубаво, няма да ходя. Ама от мен и такива като мен зависи вашият бизнес, а аз не завися от заведения и ресторанти. Айде, вие фалирате, аз спестявам пари. Кой сега е пруцакания? Ако искате си бийте по 7 експериментални ваксини.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантьорите са ревльовци