Глоби и уволнения за здравни работници в Гърция, отказали ваксина

Изискването е да започнат ваксинацията до 16 август
13 юли 2021 19:20, Ния Христова
60
Глоби и уволнения за здравни работници в Гърция, отказали ваксина
Снимка: БГНЕС
Здравните работници и институции, които не ваксинират срещу COVID-19, ще бъдат изправени пред строги глоби и санкции. Това заяви министърът на здравеопазването Василис Кикилиас на пресконференция, уточнявайки подробностите от правителственото решение, обявено от премиера Кириакос Мицотакис предишния ден, съобщи в. "Катимерини".
 
Според министъра мярката се прилага за работа в или за заведения за грижа за възрастни хора, хронично болни и инвалиди, в домове за сираци и в институции и заведения за хора със специални нужди.
 
"Те трябва да започнат ваксинацията до 16 август", каза той.
Още по темата
"Всеки, който не завърши пълния курс на ваксинация или откаже да бъде ваксиниран срещу новия коронавирус, е изправен пред спиране или уволнение", предупреди Кикилиас.
 
Институциите, които нарушават правителствените заповеди, първоначално ще бъдат глобени в размер от 50 000 евро и 200 000 евро в случай на продължаващо неподчинение.
 
Междувременно много по-многобройните служители и администратори в държавни и частни здравни заведения като болниците получиха срок до 1 септември да започнат процеса на ваксинация

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Ваксината против хепатит Б е задължителна за всички родени от 1993 г. нататък, както и за всички хирурзи. Има бум на хепатит но болни заради масовите татуировки, обеци и безразборен секс. Който обаче го хване и хепатит Делта заедно с хепатит Б е пътник!
51
0
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Работодателят ти винаги може да намери за какво да те уволни. Вчера пуснах предизвестие на един антиваксър алкохолик, защото системно смърдеше на твърд алкохол и постоянно обясняваше на колегите как заради алкохола вирус не го лови.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто изумително за колко *** ни смятат вече. Ако работодателят те уволни заради това имаш пълното право да го осъдиш, и понеже законодателството не е променено дори да бавят делото ще спечелиш 100 %. Идеално! Ще получим една добра сумичка и доста време няма да ни се наложи да работим!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 кои са тия предсмъртни вопли?Аз ще повярваш ли че не съм се тествал и няма се ваксинирам:)Между другото не ме вълнуват барове ресторанти кафета!Имам къща на село с градина!Ако ме уволнят първо ще ги съдя ако загубя не че ме притеснява!Продавам апартамента или банката ми го взима:) плащам задълженията и се махам на село! А и да има мноооого минерална вода!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нещо информацията не е точна, щото що ще задължават лекари пък на военните се мазнят с допълнителна отпуска?
47
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно е да четеш предсмъртните вопли на антиваксърите.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ще се стига до уволнения. Аз сам ще се махна. Хвърлям едно предизвестие и готово. А като ще играем твърдо, може и без предизвестие, тоест просто дисциплинарно. Политици и управници да си лекуват болните, да учат децата, да гледат възрастните, да пекат хляб и прочее. Пито платено. Работилниците, офисите, болниците и администрациите ще се опразнят много по-бързо, отколкото биха се обезлюдили като следствие от вирусни смъртни случаи. Че и болни от Коко 19 няма кой да лекува.
45
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 46 И кога ще стане тази революция ?
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гответе се за революция!
43
2
 
24
 
! Отговори
666 преди 2 години
"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име. Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест." Откровението на Йоан, глава 13
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятай колко ги е страх самите лекари от ковид, щом ще ги ваксинират насила и под заплаха от глоби и уволнение!
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
елате в България бре доктори.тук няма кой да спазва законите.
40
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ща прехвалената демокрация управляваща със заплахи и издевателства, тихомълком приети закони, съюзи със световните мафиоти и задкулисие.
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 Е кво да проумеем, като има толкова много починали след ваксина? То и тука имаше една мед сестра в началото на ваксинацията с автоимунно заболяване, дето се ваксинира и разправяше колко е важно и хубаво всички да се ваксинират, и скоро след това си умря жената. Ти как не проумя, че такива неща се случват и нАуката, която толкова боготвориш не знае защо и не е способна да го предотврати!
38
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще поеме отговорност за мен и семейството ми, ако остана инвалид или се спомина след ваксината?!?
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора които не могат да се ваксинират поради здравословни причини! Докато сам нося отговорността за ваксина която не съм я правил, отговора ми е НЕ!
36
2
 
30
 
! Отговори
Личен опит преди 2 години
Насилствена вакцинация ще доведе до голям процент инжекции с празна спринцовка. Ако човек не иска - ще намери начин
35
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не проумяхте ли , че не се умира от ваксините. Повечето държави започнаха от здравния персонал ваксинацията, за да са здрави и да могат да се погрижат за болните. Коя нация на земята ще иска да поболее и да умори докторите си????
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ромите да им спрат помощите. Те всички от това живеят.
33
4
 
33
 
! Отговори
предлагам преди 2 години
Предлагам журналистчетата да започнат да пишат и как нейде по света издават смъртни присъди или затвор за неваксинирани. Да видим колко могат да изплашат с фалшиви новини. Президентът на Филипините май ги заплашваше така, но се обади един адвокат и каза, че никой не може да бъде арестуван без да е извършил престъпление. Няма престъпление - няма наказание.