Свършват ваксините в Южна Корея след рекорден брой новозаразени

1440 са новите случаи на коронавирус за едно денонощие
14 юли 2021 20:39, Елка Василева
36
Свършват ваксините в Южна Корея след рекорден брой новозаразени
Снимка: архив, БГНЕС

Южна Корея спря ваксинацията срещу COVID-19 на хора между 55 и 59 години за една седмица, след като рекордният ръст на новите случаи предизвика масов наплив за ваксинация, което доведе до изразходване на наличните количества и срив на официалния сайт за записване на часове, предаде Ройтерс.

Спирането на записванията за ваксинация на хората от групата между 50 и 60 години стана факт в първия ден, когато започна запазването на часове за хора под 60-годишна възраст. Към 21.00 ч. на следващия ден броят на новозаразените за последното денонощие достигна 1440 души, което е най-високата стойност от началото на пандемията в страната и бележи осми пореден ден, в който този показател се задържа над 1000, съобщи агенция Йонхап.

Макар Южна Корея да изпреварва целите на графика си за ваксинация, темпът на имунизации се забави значително през последните седмици до близо 30 000 поставени дози ваксина на ден спрямо пика от 850 000 по-рано в момент, когато се очаква изпълнение на графика за доставки за започване на имунизации с ваксината срещу COVID-19 на Moderna на хората от 50 до 60 години.

"Заради голямото търсене 1,85 милиона дози ваксини на Moderna вече са изцяло резервирани, а записванията за онези, които не са успели да го направят, ще бъдат подновени на 19 юли", посочи в изявление Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Южна Корея не е ли поредната отличничка по масово бодене, която пропищява от рекорден брой новозаразени!?
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тук нали има излишък, що не помогнем на братският южнокорейски народ?
33
0
 
2
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
До 32 Отпусни се и ми разкажи какво те накара да вярваш, че като говориш с тон на учителка от детска градина, хората ще те послушат?
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Селския тарикат с неговите "отговори" научени сред такива като него. Бягай да си пишеш с другите "революционери" а на сутринта не забравяй маската като излизаш от вас!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 Нещо много се обърка кой кво казал... Я пробвай пак. Или по-добре утре като изтрезнееш.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 Теб още по-малко те питат, затова хленчиш тук, но щв слушаш и изпълняваш, иначе ще ти свият сърмите. Или ще се криеш по сокаците, да не се смесваш с нормални хора: това най-много устройва всички: както каза, ти си никой и никой не те знае и най-добре така и да си остане!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 25 Да, добре, че си ти, съдникът, да кажеш кой е срам и кой не е... Абе вЕрваш ли си, че някой те пита?
28
2
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Ти си срам за която и да е нация. Езикът ти не би се толерирал никъде, извън бг форум.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До предния Никой не е загрижен за "твоето" здраве. ЗАгрижени са за СВОЕТО здраве. Изпречил си се на пътя с твоя селски манталитет и "благодарност" (хаха) и си мислиш, че някой ще те пита. У лево. Ще правиш каквото ти кажат, а ако не го правиш ще ядеш сопата. Ай сега пак се прави на курназ.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корейците уважават много по-възрастните , изключителна отговорност за цялото общество. Възпитани, деликатни. В културата им е да не се толерира егоизъм, арогантност, мързел.
25
4
 
8
 
! Отговори
До предния преди 2 години
Аз си харесвам българския манталитет, защото съм роден в България. Ти кивитата на корейците щом ти харесва. Боцкай си задния двор на игленик ако искаш. Аз съм благодарен на политиците ни за последните 30 г. Научиха ме да не вярвам на никой. Още по- малко на наши и международни корумпета, които не ме знаят, че съществувам, но са загрижени за моето здраве.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Южна корея-население 51 милиона. Само 2000 жертви на ковид. Жестоки мерки и дисциплина. Сега ще се ваксинират, и пак ще са отличниците. Но те имат друг манталитет. Не български.
23
1
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Южна Корея , ще- се- яви, на- съд,...За, уточнения,...Дали- има, тегло,..Или- е, престъпно- общество ,...Много- здраве, на- Северна- Корея....
22
2
 
3
 
! Отговори
бай КОВИД преди 2 години
С ваксина, без ваксина - всички ще ви мина!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тея много се пазиха и сега си гърчат. Теоремата на Мангъров работи. Факт!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рекламна статийка за ваксината на чичо гей . Няма само пфизера да лапат я.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си купят от Северна Корея - там нали нямало ковид ваксините са им в излишък.
18
1
 
7
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Колкото повече , толкова повече -- казал Мечо Пух и умрял .... от свръхдоза .Мед.
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Фин "В Корейския език нямата думата АЗ!!"Това ли трябваше да е съкрушителния аргумент защо се мислиш за "напреднал"? :)))) *** наистина е изобретателен що се отнася до мегаломанията си :))) А за останалото, явно си чел Монтание както четеш и останалите инфрмации. Друго. Монтание е на 88 години и НЕ Е БАРВАЛ нищо свързано с тоя вирус. :)))))))
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Федор Мани го тоя ***. Това е силно вярващ ковидтрол, който го кара само на успокояваща официална информация. Всичко друго отрича с цел да запаси душевното си равновесие, защото е доста енергоемко да си поддържа илюзиите и ако вземе да се замисли ще му гръмне главата.