Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19

Коронавирусът установен у туристи, повечето ваксинирани
Обновена: 26 юли 2021 15:31 | 26 юли 2021 15:14, Елка Василева
228
Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява 60 процента по бързо и засяга предимно млади хора. От началото на сезона в летните курорти у нас са констатирани положителни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от скандинавските страни. Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.

Още по темата

Той участва заседанието на областния щаб за борба със заразата. Срещата бе свикана по заповед на министъра на здравеопазването. На заседанието д-р Паздеров представи и Националния план за справяне с COVID пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на миналата седмица областта навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, каза д-р Паздеров.

Той информира, че на този етап в болници Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 легла за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити легла ще има в болници в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А защо няма ваксина против глада.Нали много повече хора умират от глад отколкото ковид
46
6
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Няма изненада - Никъде в Бургаска област не се спазват никакви мерки. Не видях един човек с маска по магазините и на закритите пространства. Провинция сър....
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ваксинирани се разболяват и умират, а някои умират от самата ваксина. Да не съм луд да си вкарвам вируса по желание. От къде да съм сигурен, че след 2,3 год. няма да ми навредят.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като към бройката се сложи и оня кораб с моряци не подушили Бургас и ойде коня у рякятя на гърба на бургазлии, бе махайте им пейките от градинките от там е проблема, както сте я подкарали бройката бургазлии ще го прекарат вируса за трети път
43
4
 
18
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
В края на краищата това ваксини ли са или са гола вода?Те щетите само от енергията за производство на "ваксините" и пластмасовите милиарди спринцовки които после отиват на планините от пластмасов боколук са много по пагубни за човечеството и климата отколкото вируса ви бе!
42
2
 
29
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Атаката започва. Днес всяка втора статия по вестниците е какво ни очаква наесен.Психодемията е в пълен разгар, явно не са им достатъчно натрупаните пари на някои световни командири. Интересно с какво са привлякли световните лидери, за да тормозят населението. Изглежда, че ще са много много пари.В никакъв случай не се касае за здравен проблем.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плашенето на стадото да започне СЕГА !!!
40
1
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Ми добре дошла! Ше я посрещнем с хлеб и сол! И ше я почерпим с гроздова ракия и шопска салата!
39
3
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До 37 Често ли си разговаряш с "Бога" ,та ти ги е казал тези неща?
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стана ясно, бургаската вълна е чужда вълна, ама дай да тероризираме нашенци
37
4
 
15
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 2 години
Хахахаах имали ваксини, пък са се разболели... Как става този номер,, да бе би да ти бият самият вирус, и след 2-3 седмици се появяват симптомите.
36
0
 
15
 
! Отговори
-- преди 2 години
За 16 месеца не запомнихте, че е PCR теста, не PSR.
35
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат." Това изречение е достатъчно, за да обясни ниския интерес към т.нар. ваксини. Защо, по дяволите, да се бъда с нещо, което не ме предпазва от нищо??? И никоя от ТВ звездите - лекари, математици, хирурзи - не може да го обясни, т.е. няма как да ме убеди в ползата от "ваксината".
34
1
 
13
 
! Отговори
Мастърексперт преди 2 години
Предстои ни направо супермегагига коварна Ковид вълна!
33
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОГ си знае работата. Този вирус е Божие наказание за целият свят. Вируса ще мутира до безобиден грип. Но за това се иска време. Бог не иска *** не иска трети пол не иска леви резби. Видяхте какви потопи направи в онези страни в които вееха байряците на леворезбовите. Заради леворезбовите страдат всички нормални хора. Ако и сега не се усетят да спрът с тези гей паради ще има още по страшно от потопа. Този потоп беше само предупреждение. Бог доказа че може да унищожи всичко само за часове.
32
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 2 години
Сатанистите искат да вкарат максимално повече хора в гробищата чрез инджекции.
31
10
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Спомням си, когато Мутафчийски им каза ,че ще се "мре яко", всички го анатемосаха, а после като стигнахме по 200 починали на ден, ама той защо не се справял? Ей сега Чалгата, който нон-стоп клеймеше как Мутафчийски се бил "уплашил", ще ви оправи всичките чалгари, както в едноименната песен! Да не говорим за Фигуранта Радев, който в най-голямата пандемия насъскваше две тълпи една срещу друга! И то за собственото си оцеляване!
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На крив експерт вълната му пречи.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демонтирайте пейките в Бургас. Не чакайте вълната.
28
1
 
17
 
! Отговори
още по-експерт преди 2 години
Няма да е коварна.