Над 50% от германците са изцяло ваксинирани срещу COVID-19

В последно време кампанията в Германия губи темпо
28 юли 2021 23:15, Елка Василева
84
Над 50% от германците са изцяло ваксинирани срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Над половината жители на Германия вече са изцяло ваксинирани срещу COVID-19. Това заяви здравният министър на фона на опасения от ново засилване на заболеваемостта, предаде Франс прес.

"Повече от половината германци (50,2 на сто или 41,8 милиона) имат пълна ваксинационна защита, 61,1 процента (50,85 милиона) от гражданите са получили поне една доза", посочи в Туитър Йенс Шпан.

Още по темата

"Колкото повече хора се ваксинират сега, толкова повече сигурност ще имаме наесен и през зимата!", настоя той.

Ваксините в страната вече са достатъчно, но в последно време кампанията губи темпо и още е далеч поставената цел от 80 процента ваксинирани за постигане на колективен имунитет.

Днес институтът "Роберт Кох" съобщи за 2768 нови случая за денонощие и увеличен брой на заразените до 15 на 100 000 жители на седемдневна база. В началото на юли този показател се движеше около пет.

Германия дълго време поддържаше редица антивирусни ограничения.

Много от тях вече са вдигнати, но за да идат на кино или да посетят някои ресторанти, хората трябва да представят доказателство, че са ваксинирани или преболедували, а неваксинираните - отрицателен тест за вируса.

В Германия се използват ваксините на Пфайзер/Бионтех, Модерна, АстраЗенека и Джонсън енд Джонсън.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
11
 
! Отговори
до Тариката преди 2 години
А колкото до това че харесвам колективното. Точно така - харесвам го защото аз съм част от обществото. Семейството ти и то е част от него. Никой човек не живее на остров - всички сме свързани.
30
7
 
13
 
! Отговори
до Маринела Цветанов преди 2 години
Отвори си статистиката, напиши в гугъл - UK covid count и виж статистиката. След това я сравни с UK covid 2020 graph и ще видиш защо ваксините работят
29
6
 
17
 
! Отговори
до Тариката преди 2 години
Добре пич...аз съм ваксиниран нито симптоми нито проблеми имах, ти си решаваш за себе си, ама да не плачеш после що съм с "пълна и нелипсваща душа"
28
17
 
17
 
! Отговори
Тариката преди 2 години
Хората с частична или липсваща душа винаги търсят колективното. За това се боцкат по нареждане на шефа на колектива. Елементарно е. Ако от горе им наредят да са атеисти, те стават войстващи атеисти, ако им наредят да обожествят вирус, пандемия или нелогична заповед, те грабват знамето на революцията и жертват живота си и този на децата си в името на кошерното благо.
27
6
 
13
 
! Отговори
до Маринела Цветанов преди 2 години
Много от нещата които казваш просто не са верни. Най-добрият пример е Англия - наскоро имаха (преди 1 седмица) по 50 хил случая на ден. Но заради високата ваксинация (60%+) имаха по 80 умрели на ден. В най-лошия период миналата година по 50 хил случая имаха по хиляди умрели (2хил+)
26
16
 
11
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Ами и процента на починалите неваксинирани при заболяване с коронавирус е изключително малък, стига да има адекватни медицински грижи, а не умишлено създаден организационен хаос, паника и печалбарство на гърба на хората. В Швеция и Беларус процента на починали беше изключително малък, без тези страни да са влизали в безумни локдауни и карантини. Тогава каква ви е файдата от ваксините? Смятате че това е някаква панация или елексир на безсмъртието ли? Или искате да се боцнете защото е модерно?
25
9
 
18
 
! Отговори
brau преди 2 години
6-ти в света по смъртност на глава на населението - щото знаем повече от учените и за това :)... брау *** не се ваксинирай!
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и българите ще изчезнат, както са изчезнали много други народи, населявали тази земя.само македонците ще останат.
23
15
 
8
 
! Отговори
Павето преди 2 години
До 23. Вселената и всичко надолу е пирамидално. Изглежда, обществото в което се движиш е от твоя етаж на пирамидата. Не се учудвам, ти си ваксър/ка. Добре си описал/а познатите и роднините си, но това не е мой проблем. Не е проблем и на обществото ни, защото в България инжектираните са около 3-5% - това са хората които описваш в поста си.
22
13
 
10
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Измислих нова ваксина срещу делта варианта. Съставките са WD40, Раундъп и белина. Не нося отговорност за продукта си, но гарантирам, че работи. Проваксърите да ми пишат на лично. За количества отстъпки. ;-)
21
8
 
28
 
! Отговори
До 18 Павето преди 2 години
Я бясно за населението на България! 70% процента малообразовани чалгари, 20% обсебени от диващината и простащина, 10% мислещи хора които вече се готвят да се напуснат страната. Безлична за тъ пяла нация сме ние , без грам социална култура ,обществено поведение и национално достойнство.
20
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бонго Бонго - За кое им благодариш? За това, че ни ограбват или за Дахау и Аушвиц? За кое точно им благодариш? Освен ако не си някакъв колоред и да очакваш помощи от онази изперкала баба.
19
11
 
18
 
! Отговори
до Маринела Цветанов преди 2 години
Има значение, защото ваксинираните почти никога не умират дори и да се заразят. А тези които не са.....еми зле е!
18
15
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Този убавец на снимката си има мъж. Живеят заедно.
17
19
 
8
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
И какво от това? Нито един ваксиниран няма гаранция че няма да се разболее, а разболее ли се винаги има вероятност да влезе в болница.
16
12
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Благодаря Германия!
15
20
 
26
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Население над 83 милиона, след 2- 3 години ще има прираст, а България ще продължава да се топи. 3 милиона ще изчезнат , антиваксерите ще намерят вечен покой, а с мислещите хора ще на напуснат тази клонака наречена България .
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14. "Страхувайте се от българите със сопите" - Волтер.
13
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
диви, суеверни антиваксъри - ще умрете от глупост, делта не прощава.
12
16
 
9
 
! Отговори
Павето преди 2 години
До 3. Кои сте вие?