Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот

В 4 области у нас Делта вариантът преобладава, до месец ще е доминиращ
Обновена: 29 юли 2021 09:01 | 29 юли 2021 09:00, Елка Василева
296
Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини означават 1 спасен живот
Снимка: архив, БГНЕС

„В страната около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта варианта. В другите области процентът е малко по-нисък. Индийският вариант се различава по своето разпространение доста от британския, защото количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо. В рамките на месец този щам ще доминира у нас”. Това заяви консултантът по ваксинации на столицата проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

По думите му хората са забравили за вируса и не се говори за ваксинация.

Още по темата

„Провежда се една невидима ваксинационна кампания. Трябва да се обясни на хората спокойно, че трябва да се имунизират, това е най-важното в момента, защото 25 поставени ваксини означават 1 спасен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, защото децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се имунизират. Колкото повече ваксини сложим, толкова по-подготвени ще бъдем“, заяви професорът.

Той коментира и изказването на Кацаров, че грешната стратегия за ваксиниране е отнела живота на 10 000 души.

„Първо, аз не съм член на щаба по ваксинирането, затова ще говоря като независим експерт, лекар и гражданин. Не е достойно лекар да говори така за лекари и точно тази цифра кой му я каза? Защо не 11 000 или 9000? Това създава недоверие и после се чудим защо хората не се ваксинират. Ако 2020 г. пролетта не бяха мерките и имахме по 5000 заразени, знаете ли какво щеше да стане със системата на здравеопазването? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава”, категоричен бе Тодор Кантарджиев.

И добави, че от както д-р Кацаров е министър на здравеопазването, броят на ваксинираните постоянно намалява.

„Първата компания, която предложи готова ваксина, беше AstraZeneca. За съжаление, видяхте какво стана в следващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега г-н Кацаров ще има възможност да дарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща”, уточни Кантарджиев.

Специалистът открои и кои са основните симптоми при Делта варианта на COVID-19.

„Най-често заразените имат хрема и болки в гърлото. Ако имате подобни симптоми, останете у дома и си направете бърз тест”, каза още професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
8
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До 230 - Методиката вече е наложила се при КОВИД-цирка, нарича се "Съчинистика". Съчиняваш си каквото ти е удобно, всички медии го публикуват, всички празни мозъци безкритично го приемат и почват да го цитират като доказана наука. Част е от "Новата нормална наука".
209
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е любопитна методиката на изчисление, довела до това число.
208
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 25 непоставени ваксини означават 25 спасени живота.
207
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
25 поставени от тези ваксини означават спестени на НОИ 25 пенсии до няколко години...
206
2
 
10
 
! Отговори
Питанка преди 2 години
Къде останаха летните вируси с дрисък и повръщане, които редовно сме пипвали по морето досега? С ПСР ли ги ловим вече?
205
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Hello Антиваксърчета 221!! Ами то повечето боднати искат да върнат времето назад!
204
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами шибни си ги всичките да спасиш целия народ.
203
1
 
5
 
! Отговори
Челеби преди 2 години
Тия много умели с числата бе.
202
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е заплатата и пенсията на тези книжни плъхове и каква е заплатата и пенсията на служителите които се срещаха,тичаха,обслужваха болните лице в лице?Дали е от корона или друго те вече ги няма.Какви са заплатите на ония от МЗ зад бюрата?Народе здравните работници които всеки ден си вършат работата заслужават достойни заплати и пенсии и трябва вие народа да го поискате защото утре като обърнете очите звъните на 112 и само ревете,че линейката не идвала че нямало персонал
201
1
 
2
 
! Отговори
Хага преди 2 години
До ковида ще излезе ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЗА ТРИБУНАЛ И ОТМЯНА НА ОТМЯНАТА НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ...
200
3
 
5
 
! Отговори
Математик преди 2 години
До Анонимен Този виц чувал ли си го:"Кажи ми каква статистика искаш, да ти кажа каква извадка да направиш..." Иначе статистиците са едни от най-... абе глупавите колеги. Необещаващи щях да кажа, ама некои може да не ме разберат правилно :)
199
2
 
4
 
! Отговори
истината преди 2 години
До вижте Не ве - те си го обясниха - ПЦР хваща ВСИЧКИ вируси тип корона вирус. А има коронавируси по животните, които и при хората предизвикват грипоподобни състояния и посирания:) Затова и работата е малко бошлаф, но наистина фаща неква корона - ама ковид ли е - не е ясно.
198
2
 
7
 
! Отговори
Математик преди 2 години
при 25 поставени ваксини 1 спасен живот - другите 24 умират ли ве Пърцуцов?!?! бааааааааз мааааму виетнам!
197
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кантарджиев греши. При хората на възраст над 90 години трима ваксинирани спасяват един човешки живот, а при тези на 80-89 години пет ваксинирани спасяват един човешки живот." - Лозунгите са ясни. Някакви доказателства имаш ли или получи факс? Понеже нямаш доказателства, си споделяй "факсовете" с психиатъра. На него ако искаш може да му споделиш даже и че един ваксиниран спасява някъде към 8 човешки, 2 кучешки, 3 котешки и 7 жабешки живота...
196
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
диви и прости антиваксъри, боцнете се за да не умрете.
195
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 18 месеца от предполагаемия вирус убиец в света са починали 4 200 000 милиона . За една година от сърдечно-съдови заболявания умират 18 000 000. Защо няма въведена задължителна профилактика и изследвания на сърдечната област?
194
0
 
11
 
! Отговори
вижте преди 2 години
Бай Мангър си е номер 1-- а другите волю неволю мо***ш****ци....
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев греши. При хората на възраст над 90 години трима ваксинирани спасяват един човешки живот, а при тези на 80-89 години пет ваксинирани спасяват един човешки живот.
192
1
 
9
 
! Отговори
ковида ще излезе преди 2 години
Най-голямата консширация за пари ! Тези ПСР-и които познавали колкото ,,снаа ми Гюргя,,и благодарение на тях изчезнага всички др опасни респираторни заболявания и колко народ си замина от това ,че не е могъл да се лекува от други опасни заболявания по време на локдауните от резултатите при ПСР-ите зависеше всяко решение на правителствата-- не знам как ще си признаят , че са омешали водата --очаквам друга теория защото това ще им обърка и плановете за ваксинация и до съд ще се стигне....
191
1
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 години
Беееееее