Ресторантьор: Всеки, който иска затваряне, ще го третираме за терорист

Това е абсолютна смърт на бранша, настоя Евгени Зумпалов
30 юли 2021 15:37, Анисия Иванова
171

Собствениците на заведения и ресторанти готвят протести при ново затваряне на обектите им. Те се обявяват и против въвеждането на задължителната ваксинация за персонала и за клиентите им.

"Не може да сатанизираш една група хора и да фаворитизираш друга група", категоричен беше Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

Той обяви в студиото на "България сутрин", че е проведена вътрешна анкета сред служителите. Тя е показала, че 38% са ваксинирани, 14% от запитаните са заявили, че няма да се ваксинират, а 48% са прекарали болестта, но едва 8% от заболелите са били официално регистрирани. Другите са се самодиагностицирали с бърз тест.

"В нашите заведения трябваше да имаме план за тероризма и ние приехме общ план. Оттук нататък всеки, който заговори за затваряне, ще бъде третиран като терорист. Не може да се затварят заведения при условие, че имаме ниска заболеваемост и има ваксина - това е въпрос на избор", заяви Зумпалов пред Bulgaria ON AIR.

По негови данни 23 000 фирми са в ужасяващо състояние, а мерките за подкрепа определи като "смешни".

"30% от заведенията не са отворили или предвиждат затваряне. Работи се на ръба на оцеляването. Не може подкрепата за бизнеса да е 20% от оборота, които да се дават два месеца. Ще се борим никой да не спомената думата "затваряне" - това е абсолютна смърт на бранша", обяви Евгени Зумпалов.  

Той подчерта, че в заведенията работят около 300 000 човека, но непряко има ангажирани около 500 000 души - като изпълнители, охранители, озвучители.

"В нощните заведения процъфтява българската култура. Изпълнителите се срещат с публика в нощните заведения. Любо Киров например, прави един концерт тази година, другите му срещи с публиката са в заведенията", подчерта Зумпалов.

Той беше категоричен, че протестите на бранша този път ще бъдат по-категорични, защото при предишните не са били чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
35
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Бизнеса който последните 30 години укрива най-много данъци и плаща най-ниски заплати, реве най-много!От както почнаха да реват избягвам да ходя по заведения!Тве три семейни ресторантчета и на близки приятели, нищо повече!И много познати са така!Хем си събираме наши хора, хем ядем вкусна храна, хем не пълни гушите на такива като тоя!Призовавам всички за такъв бойкот!Подкрепете малкото заведене,където собтвеника е зад бара или зад печката!Където всичко се прави със сърце!!!
35
2
 
9
 
! Отговори
Влязъл в Затвора там преди 2 години
попаднал на ХОРА, излязъл - веднага ресторантьор!!!За заплата да работят наивните хора, тариката е със пълен джоб.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде,айде,няма да умрете от глад.Не с таким пинизам.Затваряйте и да се свърши.
33
0
 
3
 
! Отговори
Гробар преди 2 години
Ако вържете бай Шиле най горе на статуята на София, ще ви призная.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не може да сатанизираш една група хора и да фаворитизираш друга група", категоричен беше Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България."
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте ги тия ресторанти бе! Не виждате ли, че с тази ниска хигиена развъждат вируса! Бършат с една кърпа и то използвана доста пъти всички вилици и лъжици! Носете си прибори, ако искате да оцелеете, ако не от вируса то да не хванете туберколоза! Затваряйте ги тези биологични терористи!
30
3
 
20
 
! Отговори
Абе ей преди 2 години
Тоя бранш умира от година и полувина и като гледам нито скъпите коли са си продали, нито някой е затворил!!!! Реват ама като девици за ур!Хем си вземат помощите още, хем се пукат по шевовете,хем никакви мерки никъде на се спазват!В нощните заведения процъфтявала културата?!?!? От такава култура сме на този хал...дее и мутрата смотана!!!
29
2
 
12
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Кое не може 20% от оборота за 2 месеца??? Тя нормалната печалба на една фирма е 20% и ти я дават наготово без да работиш. Тази година локдауна беше 2 месеца за заведенията. Естествено че ще ги затварят като се биха в гърдите как щели да спазват мерките и в момента в нито едно не се спазват.
28
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел първо се заразиха, а после се ваксинираха. Все пак е Израел успяха първо да ваксинират най-възрастните и смъртността там рязко спадна. Там такива като този с терористите не виреят.
27
1
 
21
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
Защо повечето "ресторантьори" приличат на мутри от 90те ?
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия физиономии - все бръснати глави, само служебния премиер е нормален и е с коса. Иначе кандидат премиер, водач на партия, ресторантьор - все голи глави...
25
9
 
10
 
! Отговори
? преди 2 години
Кой си ти и в качестото си на какъв ще решаваш кой да третираш като терорист! А не сте ли терористи вие, които стимулирате разпространението на този доста агресивен вирус?
24
10
 
6
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
От понеделник, ще наредя задължителна ваксинация за всички сервитьори, бармани, готвачи и миячи на чинии в ресторантите.
23
3
 
16
 
! Отговори
mery преди 2 години
Стига сте ревали! Мерките с които ви подпомагали били смешни. Който от вашия бранш беше съвестен данъкоплатец и осигуряваше работниците си на реалните заплати, и не е крил обороти остана доволен, и успя да си запази работниците. Сметнете ако работите легално само колко пари остават при вас от намаленото ДДС без да сте кандидатствали по мерките.
22
7
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Затваряйте! Развъждате вируси и пошлост сред младите!
21
10
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Ти мри,щом ти се мре,ама не искай това и от другите.Не щете да се ваксинирате,не щете и да ви затворят.Е аз не искам да страдам заради вас.Затова-затваряйте и си търсете друга работа.На полето работа колкото щеш.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любо Киров добре пее в заведенията, но го спрете по радиото, че една и съща песен пее с различен текст. Аман. Другият поне умря от ковид. Каква култура след социализма?
19
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Значи Киро Кантара, Мазния Балтов, Ботокса, Д-р Яката ше се мре и шеафа им Баце трябва да ги третираме като терористит и тях, така ли?
18
2
 
17
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 2 години
Ако триста хиляди са заетите в кръчмарския бранш горко и на тая държава. Ако половината отидат на къра а другата половина в цеховете, мастиката ще стане пак два лева шишето
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ти какъв си. Не си над държавата да казваш кой е терорист и кой не. За такива думи в доста държави влизаш на топло, няма това онова.