Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45,
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаххаха това го говорим от няколко месеца, само че бандата ваксъри тука обясняваше, че вярват само на "учените".
51
5
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Психологическага Война минава на Ново Ниво! Пандемия от КОВИД няма - има Алчна Глобална Мафия, алчни не само за Пари, но за Власт - те искат да сте по-жалки от р0бе! А Ваксините - са просто за ДеПоПулация - нямат нужда от 7-8 милиарда души на планетата!! Всичко друго е ала, бала...
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19.Малийй,те сега ще видите как изчезват всички останали болести...
49
2
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ВАКСИНАТА ДОКАТО НЕ СЕ ИЗПИТА НА РОМ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА ПРИ ЧОВЕКА
48
7
 
21
 
! Отговори
17 преди 2 години
Ваксинираните ги чака ADE (Anti-body Dependent Enhancement) на есен/зима, когато повторно се сблъскат с вируса. Това го казва създателя на иРНК технологията д-р Robert Malone. "ADE е най-големия кошмар на вирусолога" по негови думи. И това е основната причина досега да няма успешна иРНК-ваксина. А впрочем интересно защо в списъка на CDC с най-рискови за пътуване държави са почти всички от държавите с най-висока степен на вакс-я с 2 дози - Малта, Сейшели, ОАЕ, Израел, Уругвай?
47
0
 
7
 
! Отговори
до62 преди 2 години
бреййй гледай ти мошеници
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя приказва на изуст, каква Варна бе, я виж и сравни София, Пловдив и Бургас с Всрна.
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никой не си задава въпроса, дали изобщо някой заразява някого, по скоро се пишат бройки, взимат се едни пари, хората си хващат стандартните кихания, хреми както е било цял живот и си въобразяват, че са евентуални болни, защото така са им го вманиачили психически тоя ковид, че не остана и един който да се осъмни
44
4
 
10
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Дявола не е свършил работа - работа я Свършиха Китайските К0мундета, начело със ЗиЖинПин - Великият Генерал-Секретар на Партията и Шеф на Брюксел, които са в джоба му!
43
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С две думи ваксинираните се превръщаме в безсимптомни носители. Още преди 1 година го писах в коментарите когато лекари казваха: "Като се ваксинираме ще прегърнем родителите си." Скоро няма да се случи. Както виждате в Израел върнаха маските на открито макар над 6 млн хора са ваксинирани.
42
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме радват ваксинираните, които си мислят, че са защитени. Ами драги ми човечета, вирус разработен с години в лаборатория от свръх специалисти, пуснат умишлено, мислите ли, че не е направен така, че да е ефективен независимо от условията. Ааааа да, те сигурно финансиралите го са толкова ***, че не са се сетили! Пълен смях, всички сме в тигана.
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не са лошо нещо, предпазват от хипатит, малария и т.н... само дето требва да се изпитат, тоест требват бая години преди да се даде на простолюдието :)) Аз затова препоръчвам на ваксърите да се боцкат до откат, нищо нема да им стане, просто плацебо :)
40
2
 
15
 
! Отговори
Логика преди 2 години
Фругарят Александър Златанов говори каквото му наредят, но забравя, че дори и да пристигат от червена зона децата от 1-11 г. не подлежат на никакъв тест, нито на кръвен с убождане на пръстчето, нито на PCR, така че те основно пренасят заразата. Важното е да се угоди на заможните им родители, нали?
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се разтреперите в интензивното.
38
13
 
6
 
! Отговори
Джон преди 2 години
Ваксинирани и живи!Който не се е ваксинирал навреме да го д.....
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемиците вече не знаят какво говорят. Нервни са, усещат какво ги чака и говорят нелогично, несвързано.
36
8
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ИДЕЯТА НА ВАКСИНАТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ СЛЕД ВРЕМЕ
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ваксинираните учители?
34
6
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ваксините за сега са без пари като дрогата в началото. Като станат с пари идва зомбиапокалипсиса :)))))))))))))))))))))))) Тогава ваксинираните г * з ще дават за ваксина :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
33
5
 
16
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Анонимен 19"Сега да треперят от страх неваксинираните!" Леле как съм се разтреперил ако знаеш :Д