Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"

При над 75 болни на 100 000 души България ще излезе от "зелената зона"
Обновена: 5 авг 2021 17:03 | 5 авг 2021 16:45,
348
Разпространителите на вируса – ваксинирани, но заразени с "Делта"
Снимка: Pixabay

Ваксинираните, но заразени с „Делта“ вариант могат да разпространяват коронавируса, обясни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

По думите му тези хора преболедуват леко.

„За това при влизане в страната ни изискваме отрицателен тест. При над 75  болни на 100 000 души България ще излезе от "зелена зона", добави Златанов, цитиран от БТА.

“Обмисля се повишаване на цените на клиничните пътеки, по които се лекуват пациенти, болни от COVID-19. Темата предстои да се обсъди на заседание на Надзорния съвет на НЗОК, като целта е "всичко да е законно, а лекуващите да не се чудят откъде да се дофинансират”, посочи още той.

Още по темата
Златанов поясни, че с променената методика, по която се плащат по 1000 лв. за работещите медици в условията на извънредна епидемична обстановка, средствата се разпределят по-справедливо.

“Целта на проверките, които ще се извършват по курортите за спазването на противоепидемичните мерки, не е за да се "пълни бюджетът", а за да се създаде ред, добави още той. По думите му броят на заразените с COVID-19 в областите Бургас и Варна се повишава заради струпването на много хора. В момента страната ни все още е в "зелена зона" заради ниската заболеваемост, също така разчитаме на заетите в туризма да проявят отговорност, като първата стъпка за това е имунизиране на персонала”, добави още Златанов.

По думите му не е нужно мерките да са драстични, а да се спазват сегашните мерки на 100 процента.

"Ако персоналът е ваксиниран на сто процента, бизнесът може да продължи да работи, дори дадена област в страната ни да е навлязла в "червена зона", обясни той.

“Областните управители са запознати с плана за действие и всяка областна управа, заедно с областния оперативен щаб, самостоятелно ще могат да налагат ограничителни мерки, ако заболеваемостта се повиши”, припомни Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента да се ваксинирате и да се спасите, или най малко някой от близките си, не чакайте.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
неукият винаги ще намери оправдание за провала на нещо, за което отговоря
30
8
 
10
 
! Отговори
От Фандъкова: преди 2 години
Аз съм фандъкова, и ви казвам, че съм последния герберски кмет на София. След мен герб няма да има повече кметове, а след някоя и друга година и герб няма да го има.Доказателства много: простотията на буци, ул. Гаф Игнатиев, всички ремонтирани по 3 пъти ремонти на София /например релсите на Трамвай 5, площада пред НДК, Дондуков и много други/. Много пари "усвоихме", ама бойко ме намрази, че софиянци не гласували за него и те това е.
29
3
 
13
 
! Отговори
Пияния помак преди 2 години
Ще чакаме лекарството. До тогава ще лющя мастика и облак и ми дреме на резания шмайзер.
28
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали идеята на ваксината е да не позволи да стигнеш до болница и да плащат за лечението ти това им е зорът, нормално е да има болни ваксинирсни то си беше ясно че не предпазва на 100%
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да продължат да се боцкат ваксърите, щом не хваща една ваксинка......буахахахаха :)) Боцкане до края на животеца им, това им препоръчвам :)
26
5
 
26
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
поредна Точка за Мене - от Месеци ви казвам да се Пазите от Ваксинираните - СуперРазпространителите и то на Мутиралите в следсвие на Ваксината Щамове! Ваксинираните са Най-Големите Егоисти - те сеят Смърт за да задоволят собственият си страх, че видиш ли са ваксинирани. Само дето са толко плитки, че не разбират, че не само Ваксините са Опасни, не само че не Работят, но и така Създават Новите Мутации на Вируса!
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27: Профилът на ваксъра е корумпиран лекар.
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой не му стиска да го каже в прав текст, но нито прекаралите нито ваксинираните могат да спасят положението. Всички са гостоприемници, ваксинираните и тези с имунитет евентуално биха се разминали по-леко. Маските и цялото пазене си остават. Единствената надежда на работещите лекари (изключая калинките в министерството), е молекула за лечение. Разпространението е неконтролируемо дори в белите страни, а у нас да не говорим
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пишете по 2 милиона на ден, за два дни бг е минала всичко, те си взимат парите по клиничните и да се спира с тоя цирк
22
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми нали това е целта на ваксинацията, хората да не боледуват и животът да си върви. Икономиката да върви, да няма болнични и постковид. Да няма смърт!!Какво по-хубаво!
21
2
 
22
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Имам вече 5 ваксини от мастика Пещера.
20
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани разпространяват вируса, неваксинирани - също. Но ако персонала е ваксиниран заведението може да работи, ако не е-не може. Нещо не виждам нито логика, нито медицина в този казус.
19
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите много ще плачат. Да, ваксиниран може да се разболее от кой да е вариант, но боледува много леко. За тях си е. То и без това масовият профил на антиваксър е сервитьор или шофьор в сивия сектор. Тях ще ги затворят и пак остават на улицата без пари. Пука ни на нас ваксинираните.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20: Кой те кара пък теб да обясняваш. Някой да те е питал?
17
4
 
37
 
! Отговори
Пак ще заразявате .. преди 2 години
... Ама се ваксинирайте ? Имаш нямаш антитела изкарал ли си го няма значение --ваксинирай се ! Макар ,че Мангъров им обясни цветно .че антителаеа се създават от левкоцитите и дори да са ти намалели антителата техните създатели помнят и при нова среща отново и бързо създават антитела ! Та ка че единствената цел на погиловна ваксинация може да е само някаква конспиративна теория или ПАРИ друга ЛОГИКА няма ,Щом си го карал да те насилват да се ваксинираш няма медицинска логика .
16
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви тестове бе какви вакси бе. Затваряйте границите спрете полетите че този път и тези дето се праат на управници ше отнесат шланга. Гробарите още от сега се чудят къде да ги копат. То не останаха празни места. Крематориумите неможе да смогнем. Не не се майтапя. Бачкам в крематориума в централни гробища и пещите започнаха да се разпадат. То не е като в нормално време по един двама на ден вече гориме по стотици. Ще дойде време когато по улиците ще ги горим като в Индия..
15
33
 
9
 
! Отговори
Оберщурманфюрер преди 2 години
Колко пъти вещи лица трябва да ви обясняват, че ваксинацията НЕ предпазва ваксинираните от заразяване, но ги спасява със сигурност от летален завършек, докато при неваксинираните шансът за оцеляване след заразяване е като при лотарията - печели един, останалите духат супата или цункат дървения сандък.
14
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че или не се разболяваш или имаш леки симптоми като се ваксинираш. Сега да треперят от страх неваксинираните!
13
4
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Я кажете колко пари взимате за тези статии?