Ръст на новите случаи на коронавируса - 500 за последните 24 часа

Най-много болни има в София, следват Пловдив и Варна
Обновена: 6 авг 2021 06:35 | 6 авг 2021 06:27, Камелия Цветанова
220
Ръст на новите случаи на коронавируса - 500 за последните 24 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

500 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие при направени 18 652 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.

Те са със 71 случая повече от вчера.

Още по темата
Положителните проби за последните 24 часа са 2,7 процента от всички изследвани. 

119 са новите случаи в София, следват Пловдив с 54 и Варна с 40 новозаразени.

935 пациенти се лекуват в болница, 89 - в интензивни отделения. 14 души са починали, излекувани са 47 души.

12 520 дози ваксина са поставени през последното денонощие, с което общият им брой надхвърли 2 милиона и 76 хиляди. Завършен ваксинационен цикъл имат над 1 милион и 27 хиляди души.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 17; Бургас - 32; Варна - 40; Велико Търново - 24; Видин - 4; Враца – 15; Габрово – 5; Добрич – 19; Кърджали – 6; Кюстендил - 3; Ловеч - ;9 Монтана – 5; Пазарджик -19; Перник - 6; Плевен - 15; Пловдив - 54; Разград – 3; Русе - 13; Силистра - 10; Сливен - 14; Смолян - 3; София област - 9; София град - 119; Стара Загора – 18; Търговище – 6; Хасково - 19; Шумен - 7; Ямбол – 6.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всеки ден паля свещи да сме на последно място по ваксинация ,достатъчно е страдал нашия народ .Господи моля те направи така да ни отмине тази чума ...........ваксините !Изхвърли ваксина -спаси живот !Ваксините като рак унищожават имунната система на човека и до няколко години измират от бавна агонизираща смърт.Тъжно ми е за ваксърите -прости са ,но дори и те не заслужават такава гадна смърт.
59
10
 
22
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Каквито бройки да пишете, колкото и да ни страхувате, ваксинацията в България приключи. Нали знаете приказката за лъжливото овчарче ? Е това стана. Отначало хората ви вярваха и се връзваха, но вече не. Утре ако се появи някой наистина опасен вирус, хората няма да ви вярват. Изядохте си доверието.
58
3
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
Сам го казваш,че има заразени по няколко пъти и тази статистика за заразени не е вярна.Какво да коментираме повече?Зарзените нямат никакво значение защото не се тества цялото население за един ден и така не се знае колко са реално,та да се взимат каквито и да е мерки!
57
14
 
5
 
! Отговори
анти идиот преди 2 години
"вечер половината прозорци не светеха......" като ти вкарат тръбите във всички дупки на тялото......стани да сметнеш ламБите.
56
33
 
3
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
С това бавно темпо на ваксинация нищо добро не ни чака. Толкова ли трудно беше да се обяви повсеместно военно положение в целия свят и за 2 седмици всички да са с ваксина?Най-лошо е когато се ваксинират вече безсимптомно заразени хора. Лошо е, когато нововаксинирани са поставени в среда със силен вирусен товар. Лошо е, че по този начин гръцката азбука няма да ни стигне
55
4
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
"...не палиш огън до горящия покрив..". Ето това наричат "когнитивен дисонанс", Или простичко казано, да викаш на бялото черно или обратно. Това числа, статистики нямат значение. Ама 5-6 % оот болните били ваксинирани. Ами обясняват ти, че понякога процесът може да бъде компроментиран. Ама някой на 90 години ваксиниран починал...Няма пълна сигурност на тоя свят, но можеш да сравняваш данните и да вземеш информирано решение.
54
15
 
2
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Толкова ли не разбрахте, че един човек влиза в системата само един път и при нов положителен тест, не могат да го вкарат втори път в системата. Това разбира се е грешка на мутрите, че така са я поискали, защото един човек може да се зарази повече от един път
53
21
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Сега страхуващите се да се ваксинират масово ще се втурнат да се ваксинират, но май вече е късно. Докато им проработи ваксината, тази вълна ще е отминала.
52
6
 
32
 
! Отговори
И по същото време, преди 2 години
До Личен опит на "претъпканите" с ковид болни ВМА и "Пирогов", вечер половината прозорци не светеха! А там има и много други клиники и отделения. Писах го тогава, но ме убиха от минуси.И тъй като гадинката ковид се кара масово леко или безсимптомно, сега се набляга на програми (харчене на пари и плашене) за"пост ковид синдром".Като се почне от косопад и гъбички по ноктите и се свърши с нехарактерно оцветяване на зъбни протези.Има вирус, но има и умишлено насаждан страх.И"материален интерес"
51
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразените не ме интересуват.Има хора вече по 3-4 пъти показват положителен тест след пътуване и влизане в БГ,но не боледуват.Важно е да не се товарят болниците с болни с тръба в гърлото.Другите дето са в болница повечето могат и вкъщи да го карат.Колкото са в интензивно толкова са болните реално,другите точат касата,за да взимат пари докторите.
50
1
 
4
 
! Отговори
GoT преди 2 години
Зимата иде!
49
7
 
8
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
До до 43: Не чакаш, ама и не палиш огън до горящия покрив, нали? Защото т.н. ваксини са точно това - опит да загасиш пожара с друг пожар
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези цифри онзи в зеления шушляк ли ви ги подава?!Никой не вярва на тези данни защото не са асоциирани с ЕГН, ако хванат някой положителен му правят по няколко теста само и да вдигнат бройката.
47
13
 
8
 
! Отговори
До Личен опит преди 2 години
Не е необходимо да чакаш пред болницата. Октомври месец отвори прозореца си и се заслушай в сирените на линейките. Поогледай във входа за нови лица усмихващи ти се лепнати на стената
46
4
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Има достатъчно "достоверна информация", статистики, данни. Друг е въпросът, че има много неизвестни. Но когато пожарът гори, не чакакаш покривът да падне на главата ти, нали?
45
6
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Вече имаме 51 нови случая на 100000 население за 14 дни, а вчера бяха 45.. До 95 имаме още няколко дни и влизаме в червената зона
44
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То сега се вижда в Америка за кой е тежко. Неваксинирани са 97% от настанените в болница и починалите. При положение, че над половината американци са ваксинирани.
43
5
 
10
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
До 34#500 сополиви#ОТ СОПОЛИ НЕ СЕ УМИРГА!!!
42
10
 
28
 
! Отговори
Личен опит преди 2 години
Последният път когато беше пикът на "заразата" ония убавци от "щабът" ни убиваха и ни ровеха всеки ден от телевизорът реших да отида до областната болница за да видя какво е положението. Беше пусто и тихо като гробище. Стоях там на входа около 30 минути и за това време нито един човек не влезе. Нито линейки нито нищо. По едно време дойде някакъв пазач и почна като ченге да ме разпитва какво правя там и даже се опита да ме изгони. Теглих му една майна и си тръгнах.
41
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Вчера имаме и друг нов рекорд - изкачихме се на шесто място в света по брой на починалите от вируса на човек от населението изпреварвайки Сан Марино. На първо място е Перу, следвани от Унгария, Босна и Херцеговина, Чехия, Гибралтар и България.