Ръст на новите случаи на коронавируса - 500 за последните 24 часа

Най-много болни има в София, следват Пловдив и Варна
Обновена: 6 авг 2021 06:35 | 6 авг 2021 06:27, Камелия Цветанова
220
Ръст на новите случаи на коронавируса - 500 за последните 24 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

500 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие при направени 18 652 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.

Те са със 71 случая повече от вчера.

Още по темата
Положителните проби за последните 24 часа са 2,7 процента от всички изследвани. 

119 са новите случаи в София, следват Пловдив с 54 и Варна с 40 новозаразени.

935 пациенти се лекуват в болница, 89 - в интензивни отделения. 14 души са починали, излекувани са 47 души.

12 520 дози ваксина са поставени през последното денонощие, с което общият им брой надхвърли 2 милиона и 76 хиляди. Завършен ваксинационен цикъл имат над 1 милион и 27 хиляди души.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 17; Бургас - 32; Варна - 40; Велико Търново - 24; Видин - 4; Враца – 15; Габрово – 5; Добрич – 19; Кърджали – 6; Кюстендил - 3; Ловеч - ;9 Монтана – 5; Пазарджик -19; Перник - 6; Плевен - 15; Пловдив - 54; Разград – 3; Русе - 13; Силистра - 10; Сливен - 14; Смолян - 3; София област - 9; София град - 119; Стара Загора – 18; Търговище – 6; Хасково - 19; Шумен - 7; Ямбол – 6.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скоро ще видим упоритите дебилни антиваксари българи егоисти някой с тръба в гърлото в болницата ще има и някой починали антиваксари заради тяхната безотговорност и безсъвест след това вече нашата родина България ще се оправи като държава
79
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скоро ще видим упоритите дебилни антиваксари българи егоисти някой с тръба в гърлото ще има и някой починали антиваксари заради тяхната безотговорност и безсъвест след това вече нашата родина България ще се оправи като държава
78
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще дам една грoзна аналогия на българското мислене за Ковид. Откриват на човек онкологично заболяване и му казват, че има голям шанс за излекуване започвайки терапията веднага и почти 100% вероятност за смърт, при отказ на лечение. И какво прави човека-българин? Отказва лечението, защото шяла да му окапе косата от химиотерапията. Е аналогично е и тук - няма да се ваксинирам, щото може да има забавени странични ефекти. А с Ковид влязал в ДНК-то, дали няма възможност за дългосрочни сранични ефекти
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автобусите на юнио ивкони до морето са препълнени и липсва отстояние между пътниците. Защо държавата не контролира тези фирми? Ако наистина има пандемия и се борим с нея, тези автобуси няма да возят повече от 30 човека на посока.
76
9
 
16
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Не на ковид - ваксинацията ! Няма да се ваксинираме и туйто.
75
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините срещу свинския грип се оказаха супер вредни и неефективни. Какво ви кара, че тези набързо спретнати ваксини срещу коронавируса са по-убави? Пак ще си говорим, ама не знам дали ще мога да си говоря с ваксинираните на този свят.
74
7
 
15
 
! Отговори
Магаре на мост преди 2 години
Ваксинираните да си гледат собственото тяло, какво ще си инжектират другите е техен проблем.
73
9
 
9
 
! Отговори
HOMO SAPIENS преди 2 години
Тук се чува глъчка като в кварталната кръчма, пълна с пияндета! Учений български антиваксър - по учен от учений професор!
72
7
 
9
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
Със сигурност до 70-80 години всички ваксинирани ще са починали! Освен ако не измислят ваксина за безсмъртие.
71
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото гледах един клип от преди 10 години, когато показваха същите страшилки-пластмасови ковчези в ню йорк и масови изкопани гробове. Това беше за свинския грип и ако не се ваксинираме, това ни чака. Да ви звучи познато? Същите, ама абсолютно същите пластмасови ковчези и масови гробове ги показаха и за коронавируса. Но този път са се заинатили и ще ни стресират докрай. Ми има го нагледно в ютуб, ако не ви мързи, проверете.
70
19
 
15
 
! Отговори
До 72 от Лошо преди 2 години
И как очакваш да има ваксина минала 5 годишен изпитателен срок за зараза на 2 години? Учените са създали нещо, което върши работа и има редки странични ефекти. Сигурен съм, че добре са преценили ползата/вредата за всеки един от компонентите на ваксината. Ама какво щяло да стане с ваксинираните след 5 години, ами след 10, ами с бъдещите им внуци? Лошото е, че много неваксинираните може да не дочакат да разберат за дълготрайните поражения от ваксината.
69
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умря ли българския народ ? Гледам трупове по улиците, не мога да си отворя входната врата, имало трупове пред нея....хихихихихи :))) Гледам че некои "политичари", не правят разлика между ПАНДЕМИЯ и ЕПИДЕМИЯ , нормално :)
68
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е хубаво ако упоритите дебилни безотговорни безсъвестни антиваксари се заразят с коронавирус и го изкарат много тежко с тръба в болницата тогава ще им дойде акъла в безмозъщната им празна куха кратуна.
67
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сме една от страните с най-ниската свобода на словото. Ама цензура само по удобни управляващите теми. Защо г-да управляващи НЕ въведохте цензура на мангъров, на антиваксърите, на всички новоизлюпени вирусолози и заклети конспиратори? Защо не пуснахте пропагандната машина? Защо не дадохте по 3 кебапчета на ваксиниран от маалата,като толкова държите на ваксинацията? Или може би целта е друга!? Може би т.нар. от конспираторите златен милиард всъщност е съставен от ваксинирани хора?
66
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде честито на антиваксарите благодарение на тяхната безотговорност безсъвест днес мерките се връщат ще има катепета по целите градове на България маските пак се връщат затварят ресторантите учениците преминават на онлайн обучение и то заради упоритата дебилност на антиваксарите българи егоисти които мислят само за собственото си удоволствие за нищо друго и заради тях нашата родина България никога няма да се оправи като държава горчиви думи но за съжаление това е самата истина.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ке ревна ба
64
5
 
7
 
! Отговори
PCR TERROR Tests преди 2 години
АЛО МАНИПУЛАТОРИТЕ ТОВА БОЛНИ ЛИ СА 500 ИЛи вирусоносители..заразявания. пъти предупреждават че при нагло престъпни terror with PCR Tests са възможни масовизаразявания т
63
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не било*
62
9
 
22
 
! Отговори
До Лошо преди 2 години
***, когато се прави ваксинация се прави с ИСТИСКИ ваксини, а не с със съмнителни препарати!
61
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали уж модерният лозунг е "да се пазим взаимно" ? Е как става това? Вече официално е обявено, че ваксинираните се заразяват и ЗАРАЗЯВАТ! А, да, не боледували тежко. Другия път! Две колежки се ваксинираха през март. До ден днешен ти едната е в болничен, ти другата. Ама то бе било от ваксината де.