Все по-малко възрастни и все повече млади хора се разболяват от COVID-19

Много родители не са сигурни дали да ваксинират децата си
14 авг 2021 22:00, Нели Христова
196
Все по-малко възрастни и все повече млади хора се разболяват от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Броят на новозаразените с коронавирус в Германия продължава да расте. Сред тях има все по-малко възрастни хора и все повече деца и юноши, които не са ваксинирани, а пациентите в болниците стават все по-млади.

Новите случаи растат от седмици, а най-сериозно е покачването на седемдневна база във възрастовата група между 10 и 34 години. При неваксинираните деца и младежи също се наблюдава увеличение в рамките на последните няколко седмици, докато при по-възрастните ситуацията е далеч по-спокойна. На седмична база има по около 60 нови инфекции на 100 хиляди души  сред децата и младежите на възраст между 15 и 24 години. При хората над 60 години този показател е едноцифрен.

Възрастта на пациентите в болница също спада

Средната възраст на хоспитализираните също спада. В началото на годината най-голям е бил броят на пациентите с Ковид, които са били на или около 77 години. През изминалата седмица тази възраст е спаднала до 48 години. Предполага се, че ваксинирането на по-възрастните тук също оказва сериозно влияние.

Много родители не са сигурни дали да ваксинират децата си. Това се дължи на няколко фактора, един от които е липсата на официална препоръка от страна на здравните власти. Освен това съществуват конспиративни теории, които се разпространяват в интернет, и които често са свързани с децата. Докато миналата есен в Германия се разпространяваше слухът, че деца са умрели заради носенето на маски, сега конспирациите най-често са по темата с ваксините. Това плаши родителите и води до конфликти в семействата. Пред “Тагесшау” германски тийнейджъри разказват за разправии у дома, защото те самите искали да се ваксинират, но родителите им не им позволявали.

Неясно остава каква част от хората се заразяват по време на престой в чужбина. Данните все още са непълни, здравните власти не могат да проследят и всички вериги на заразяване. Институтът “Роберт Кох” съобщава за 7 000 случая между средата на юли и 8 август, при които инфекцията по всяка вероятност е била пренесена от чужбина. Най-често са регистрирани нови случаи на Ковид-19 след престой в Испания, Турция и Косово. Около 26 000 души за същия период са се заразили в Германия.

Броят на тестовете намалява

Броят на лабораторните тестове за коронавирус в Германия намалява, докато делът на положителните проби се увеличава. За да се ограничи по-силното разпространение на вируса, е важно PCR-тестове да се правят и на деца, и на ваксинирани хора с леки симптоми, смятат от “Роберт Кох”.

Все по-малко тестове се правят и в лекарските кабинети в последните седмици. Според новия седмичен доклад, миналата седмица в лекарските практики са направени най-малко тестове на пациенти през тази година -  общо 588 404 PCR-теста.

Миналата седмица малко под четири на всеки 100 теста са дали положителен резултат, което е сериозно покачване в броя на положителните проби. Според последните данни, 98% от хората с положителен тест за коронавирус, са заразени с Делта варианта на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямия ни враг са ваксинираните !
137
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 164,Да не мислиш, че на някой му пука дали ще се ваксинираш или не. Трябва да се пише за нещо. Пък ти си мисли, че е пропаганда, твоя воля.
136
6
 
17
 
! Отговори
съвет преди 2 години
Колкото и пропаганда да се излива, няма да се увеличи много броят на ваксинираните.След два-три дни пишете, че и незаченатите започват да се "заразяват", беликим някой се стресне.
135
5
 
15
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Разболяват се свички! Умират възрастни, болни и ! Поредната манипулация!
134
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод на заглавието и статията: "Сега започваме груб натиск и принуда за ваксиниране на младите и децата."
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте пълни психопати, извинявам се, че ви прочетох. Пфу! Да пази Господ! Няма да се излъжа повече
132
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, възрастните имат малко повече в главата и се ваксинираха. Останалите, дреме ми, умирайте на воля!
131
2
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Колко от тези положителни проби/заразазени са в болница и в тежко състояние ? Нищо конкретно в тази статия, говорят се някакви неща без никакви конкретни числа или пояснения. Колко от тези нови случаи са въобще болните и колко са от тях са с лека настинка и положителен ПСР ? Повечето са в карантина( в къщи ), с по едно обаждане на ден да ги попитат как са. Натискат хората от 10-34 години да се ваксинират, за това е цялата тая дъндания.
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като дойдат талибаните и вироса ще изчезне. Гарантирано.
129
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксър ли е-не ми го хвали !За мен това са гилдия от профани,които се мислят за най-проницателните и умни,самодоволни загубеняци,смятащи се за институция в държавата си и най-нагло и открито вменяват на обществото колко лоши са ваксините.Да сте чули някой антиваксър да ДОКАЖЕ чипиране,импотентност,следене,объркване на ДНК? М? Слушаме само лековерни,празни,неубедителни,необосновани измишльотини-ще видите след 5год.,те,господарите,главните,плана,Бил Гейтс и т.н.-нищо аналитично !
128
2
 
13
 
! Отговори
До д-р Сър Пичук преди 2 години
Темата за "страшната трагедия тази зима" ще я разискваме, като дойде зимата. А публикациите, дето си ги чел за "токсичния mRNA коктейл" са неразбираеми за нас, простите читатели. Но иксам пак да ми обясниш за пЛевмонията, "докторе". Това ми е по-понятно, макар че според мен се пише "пНевмония". Ама ти си по-учен, така че може и да греша.
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не ми се развалят чикиитe от ваксината, за другото ми е се тая! Но ако ми посегнат на чикиитe, ще се саморазправям със сестрата дет ми би ваксината. Да се има предвид че съм много издържлив! Имал съм случаи да заспя докат лъcкам, и кат се събудя - още е кат корен на джанка. Сестрата ще я фане климакса докат свърша.
126
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До от БерлинБъдете живи и здрави, вие сте безсмъртни нас глупавите ни оставете на мира.
125
13
 
14
 
! Отговори
До от Берлин преди 2 години
И можеш ли да ни обясниш защо ?Ваксиниран съм от 4 месеца.Аз и цялото ми семейство.Би ли ни казал какво да очакваме в близките 400 години ???
124
14
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Ваксинирането против корона, си е като да играеш тото-само, че шанса да удариш печалба е 1:100 000 вместо на 1:150 000 000...! Мислете му, и Бог да ви пази, ако вече сте се боцнали, мили хора!
123
9
 
17
 
! Отговори
до 140 преди 2 години
И последно за безплодието. Не знам за ваксините, но знам че Монсанто от десетилетия имат ГМО семена на различни зеленчуци, които дават поколение и вадиш нови семена, но те вече не работят за да си купиш нови. Нищо не пречи това да се направи с хората. Така, че ако сега ваксинираните могат да имат деца, не се знае дали ще имат внуци. Не случайно в цял Свят се напълни с клиники за репродуктивна помощ. Деца ще имате ако ви се разреши. Не вярвате?! Почакайте бъдещето ще покаже.
122
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пандемия стана сериозен бизнес за някои.
121
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ми се дане се бях инжектирал против хрема и да рискувам миокердит, тромби, рак, автоимунни заболявания. Обаче сега може да се оплача на арменския поп, защото подписах, че аз съм се съгласил да съм опитно зайче.
120
8
 
16
 
! Отговори
до 140 преди 2 години
Никой не вярва, че след по-малко от 10 години ще живеете в един антиутопичен ад на земята. Да, 30 години ви пълниха главите с бръмбъри за демокрация, кафенца, дискотеки, почивчици, а хитрите евреи работиха върху технологиите с които ще ви заробят. Не ви се вярва, ми огледайте се. Най-прецакани за момента са ваксинираните, мислят си че всичко ще си бъде както преди и се надупчиха с...най-вероятно отрова и може би ще са първите изгоряли.
119
8
 
24
 
! Отговори
до 140 преди 2 години
И аз искам нормален живот, но с ваксиниране няма да стане. Това което беше, никога няма да се върне, освен ако не сте готови като дядовците и прадядовците си да хванете пушкалото. Не виждате ли, че се почна яко набиване на новини за климатичните промени, нищо, че някой умишлено пали горите. Ще има климатични локдауни. А заплатите от години ви се превеждат по карти, изискване на ЕС. Да ви следят парите. Активно се разработват виртуални валути, няма вече да пулните юрганите за черни дни.