Ръст на болните в Германия, но няма да има ново затваряне

Ресторантите и магазините ще останат отворени през цялата зима
105
Ръст на болните в Германия, но няма да има ново затваряне
Снимка: Dnes.bg, архив

Въпреки увеличаването на броя на хората, заразени с коронавирус, германският министър на икономиката не очаква въвеждането на ново блокиране в Германия. „Като се има предвид всичко, което знаем днес, можем да избегнем ново блокиране на ваксинираните и възстановени“, каза министърът в интервю за медийната група Funke, предаде БГНЕС.

Това означава, че ресторантите и магазините могат да останат отворени през цялата зима, каза Алтмайер. В същото време министърът каза, че разбира началниците на заведения, които са отказали влизане на хора без ваксини, като се има предвид, че много компании „са преминали през трудни месеци“ и не искат нови инфекции на тяхна територия.

Министърът на икономиката не коментира въвеждането на такива правила на държавно ниво. "Решенията за евентуални допълнителни мерки ще се вземат съвместно от федералното правителство и правителствата на провинциите ", каза той.

По -рано кандидатът на СДПГ за канцлер Олаф Шолц и германският здравен министър Йенс Шпан изключиха друго общо блокиране. Шпан предположи, че като противодействие на пандемията, хотели и ресторанти по-скоро няма да допускат неваксинираните - дори тези с отрицателен тест за коронавирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
24
 
! Отговори
Фен преди 2 години
Цитирам "В същото време министърът каза, че разбира началниците на заведения, които са отказали влизане на хора без ваксини, като се има предвид, че много компании са преминали през трудни месеци и не искат нови инфекции на тяхна територия."Тези хора наясно ли са, че ваксинираните също могат да бъдат заразени и заразяват?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръст на болните, но малко хоспитализации. Нормално - все пак над 50% ваксинирани. Сега и тук ще искат всичко да работи, като в Германия. Ще тръгнат глупавите сранения в фейса на хора толкова неграмотни, че не правят разлика в ситуацията.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това ако не е дискриминация, кое е?