Докладът на американското разузнаване - без категорични заключения

Новият патоген е причинил досега смъртта на близо 4,5 милиона души
25 авг 2021 07:20, Петя Славова
14
Докладът на американското разузнаване - без категорични заключения
Снимка: БГНЕС

Докладът на американското разузнаване за произхода на новия коронавирус не прави категорични заключения, съобщиха няколко местни медии, цитирани от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че документът, поръчан от президента Джо Байдън, не дава отговор на този деликатен въпрос, който е източник на напрежение между Съединените щати и Китай, предава БТА.

В края на май Байдън поиска от американското разузнаване, което тогава не бе в състояние да каже дали коронавирусът, появил се в края на 2019 г. в Ухан, е с животински произход или е произлязъл от лаборатория в китайския град, да "удвои усилията си" и да открие отговора на загадката до 90 дни.

Още по темата

В. "Вашингтон пост" пише, че президентът на САЩ е получил вчера този свръхсекретен доклад, но той не дава категоричен отговор. Въпреки проведените изследвания и направените анализи, от американската разузнавателна общност не успели да се обединят около една хипотеза.

Друг американски ежедневник - "Уолстрийт джърнъл", обяснява отчасти липсата на категорично заключение с факта, че Китай не е предоставил достатъчно информация.

Дълго време отхвърляна от повечето експерти, теорията, че новият коронавирус е изтекъл при инцидент от лаборатория в Ухан, отново стана част от дебатите в Съединените щати. Все повече учени призовават за по-задълбочено разследване по въпроса, отбелязва АФП.

Китай, който отхвърля яростно хипотезата за лабораторния произход на вируса, обвинява САЩ, че разпространяват "конспиративни теории".

Новият патоген е причинил досега смъртта на близо 4,5 милиона души, според официални данни, събрани от АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гладна журналистка 5 Ооооо много още ще седиш гладна драга . Чети повече преди да седнеш и да ръсиш глупости защото ако така я караш скоро те виждам съвсем кожа и кости.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7АМИ НЕ СА СЕТИЛИ
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4,5 млн души представляват 0,05% от световното население.Баси и страшния вирус .Ами те само от глад умират двойно повече хора по света.Всичко е заради едни пари.
8
0
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
През 14 век хигиената в западна и централна Европа е била на ниво 0 а медицинските умения са се свеждали до пиявици и кръвопускане. Има едни карти на разпространението на чумата, болестта стига до източна европа и спира.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
откога разузнаването се занимава с болести и вируси, това не трябва ли да е работа на някоя здравна институция?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдънова работа.А за тоя патоген не ви ли е срам да го наричате пандемия.През 14 век чумата взема половината от НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА.Смешници.Прикривате всичко с тоя вирус.Лошо образование-защото сме онлайн заради вируса.Лош живот-защото сме в пандемия.Как не обвинихте и вируса за трагедията в Афганистан.
5
2
 
8
 
! Отговори
Гладна журналистка преди 2 години
Петя не пиши глупости! Този доклад бе поръчан не от Байдън, а от Тръмп. После този доклад бе поет от Китайския Джо. Какво друго да очакваме?
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боко ----да, ама винету е бил индианец, а всички знаем че сащ изтребиха индианците за да им вземат земята!
3
3
 
4
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Се възхищава на Винету. Затова САЩ наложиха санкции на България.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай пуснал вируса за да навреди на света е американо-тръмпистка гьобелсова пропаганда. САЩ са добри ученици на Хитлер или по-скопо Хитлер се е учил от САЩ и е бил възхитен за колко кратко време са избили 100 милиона индианци.
1
4
 
6
 
! Отговори
Бен Ган преди 2 години
Еее...как бе? Елате, бай *** ще ви обясни всичко! От въоръжение, през хранене, до вируси, всичко му е ясно.