Китай за доклада на САЩ за произхода на коронавируса: Неубедителен е!

Доклад призова с този въпрос да се занимават учени, а не спец.служби
28 авг 2021 12:06, Петя Славова
24
Китай за доклада на САЩ за произхода на коронавируса: Неубедителен е!
Снимка: БГНЕС

Посолството на Китай във Вашингтон определи новия доклад на разузнавателните служби на САЩ относно произхода на коронавируса неубедителен и призова с проучванията по този въпрос да се занимават учените, а не американските специални служби. Изявлението на китайската дипломатическа мисия беше публикувано в петък на официалната ѝ страница.

Още по темата

"Докладът, изфабрикуван от разузнавателните служби на САЩ, е научно неубедителен. Изясняването на произхода на коронавируса е работа на науката, с това трябва и могат да се занимават само учените, а не експертите от разузнаването", се подчертава в изявлението, цитирано от БГНЕС.

Докладът на американското разузнаване така и не даде отговора, който американската страна иска да види. Продължаването на подобни усилия също ще бъде напразно, тъй като самият предмет на изследването не съществува и противоречи на науката, се казва още в текста.

Посолството отбелязва, че китайската страна "изразява категоричното си несъгласие и осъжда" изявленията на Вашингтон, че Китай препятства проучванията и не иска да сподели с международната общност информацията относно коронавируса.

"Китай винаги е поддържал и ще продължи да участва в изясняването на произхода на коронавируса, основан на научен подход. Но ние сме против политическите манипулации, презумпцията за виновност и опитите други да бъдат обвинени", подчертават китайските дипломати.

Вчера на уебсайта на Службата на директора на националното разузнаване беше публикувана разсекретена версия на доклад за произхода на коронавируса. В него се подчертава, че разузнавателната служба не смята, „че вирусът не е разработен като биологично оръжие“.

"Повечето агенции (в разузнавателната общност на САЩ) също смятат, че SARS-CoV-2 вероятно не е генетично модифициран, но две агенции смятат, че няма достатъчно доказателства, за да се даде една или друга оценка", отбелязва се още в текста.

Подчертава се, че разузнавателните служби на САЩ не са стигнали до общо заключение относно произхода на вируса и "техните мнения все още се различават". "Всички отдели смятат, че са правдоподобни и двете хипотези: естествен контакт със заразено животно и инцидент в лаборатория", гласи публикуваната версия на документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
6
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Китай и САЩ се джафкат за пред простолюдието. Работят заедно и биологичното оръжие заедно са разработили. Всички елити мечтаят да видят китайския модел внедрен в САЩ, Канада, Европа...и натам вървим. Произхода на вируса беше конспирация преди 12 месеца...
21
2
 
2
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен19 Напротив, ***, това е най-важният въпрос в момента. Защото който го пусна, той има и лекарство. А и ако го хванем, ще спре да го пуска непрекъснато, че и в нови варианти.
20
0
 
8
 
! Отговори
Euroslayer29 преди 2 години
Няма и няма кък да има по-дива и експлоататорска държава от Китай!Там работния ден почва точно в 6.00часа сабахлем и трае 12часа в държавния и 16 часа в частния сектор!Тотал платени са образованието и здравеопазването!И най-важното-пенсионери НЯМА щото не се изплащат пенсии на никой!Изключение са само висшите функционери от ККП над 65г.-само за тях пенсии има!пп-Седем години бях в Китай и им знам и кътните зъби!Бях шахмат представител от европейски клуб!Диваци са всичките!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Сегашната администрация на САЩ са като футболна топка.' Всички ги подритват.
18
0
 
6
 
! Отговори
Пешо секирата!!! преди 2 години
Свобода за Тибет!Ссмърт за ККП,двойна за КНР!Тайван не е китайски и никога няма да бъде!пп-Вън от Тибет гнъсни китайци!Монголия(Чингиз хан) и Япония са великите азиатски държави!
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е интересно вече кой и как е пуснал вируса. Сега са важни антиваксърните диверсии,които целят дестабилизация на страната. У нас са известни добре хората,които работят в полза на раздухването на пандемията.
16
3
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Короната е от краварска лаборатория !!!! Венсеремос БКП!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произходът на Ковид може да научите от статията в списание Nature Medicine VOLUME 21 от 09.11.2015. A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence.Въпросът е, кой го пусна. Защо вече мисля на всички е ясно.
14
2
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Дайте им цялата информация, за да стане убедителен бе, лъжци такива комунистически !
13
1
 
5
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 2 години
Китайци иизмрете и Тибет(окупиран от вас,нещастници-1950г.) ОСВОБОДЕТЕ,бре!!!
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 11: все бях чел глупости, особено тук от герберастите ***, но ти печелиш титлата за бунак с тези откровени тъпотии за китай
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината, е че, няма истина има само интереси за едни, е една за други коренно различна в случая фактите са важни масово обедняване труден живот на ръба на психическото и физическото оцеляване с абсолютна неизвестност за каквото и да е бъдеще за огромната маса от хора, ако това е живот не знам какво да кажа.......
10
4
 
0
 
! Отговори
Бял Мъж преди 2 години
време е за Обед - Печете ли вече Свинското във фурната?
9
8
 
11
 
! Отговори
Шиши Дзинпин преди 2 години
Китай е свършен - затвориха всякакви неудобни медии, вкараха журналистите по затворите, сега забраниха и изучаването на английски, и въведоха задължително изучаване на "мислите на Си" (както едно време при Мао). Пропагандата им се пропуква от самите китайци, на които постоянно им трият неудобните въпроси от техните социални мрежи (защото там достъпът до сайтовете извън Китай е блокиран). Имам чувството, че скоро в Партията ще настане хаос и ще падат глави...
8
1
 
4
 
! Отговори
Съмнявам се преди 2 години
ЦРУ да са запознати с теориите по нашите форуми.
7
2
 
5
 
! Отговори
КОВИД Не Съществува преди 2 години
има Награда от 1 500 000 евро, за който може да докаже противното - айде, какво чакате, вземете парите!
6
2
 
2
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 2 години
Нашите Партньори К0мундетата от Пекин са НеВинни! ЖиЗинПин, Нашиял Велик Лидер и Покровител на Брюксел, ни плаща щедри бонуси за до мориме европейците!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадецът вика: Дръжте крадеца. И за двете страни става въпрос.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дето създадоха вируса сега разследват , кой го е създал ? Това част от търговската война срещу Китай ли е ?
3
11
 
9
 
! Отговори
Koki преди 2 години
Жълтугавите да не се офлявкват ами да си платят за гяволията, че ядат прилепи, *** и разни други гадости. Егати хилядилетната им цивилизация. Съсипаха света и се измъкнаха няколко пъти по-богати. Да не си правят нов път на фалшивите некачествени стоки, ами да си плащат щетите с лихвите!