Д-р Симидчиев: Медицински фашизъм? Целта е да ви предпазим

"Нямаме добро управление на пандемията", заяви пулмологът
31 авг 2021 10:40, Ния Христова
194
 
Стотици излязоха на протест, след като главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев предложи ново затягане на мерките у нас. Бизнесът също не е съгласен с нови ограничения. 
 
"Нямаме добро управление на пандемията. Имаме план, който обаче не се следва и спазва. От днешните 109 починали, ако имахме ваксини и следвахме плана, нямаше да има повече от 10 починали", заяви депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.
 
Заместник-председателят на здравната комисия в парламента е убеден, че при добро управление на пандемията нямаше да сме на първо място в класацията по смъртност от Ковид-19.
 
"Мерките за дистанциране и за носене на маски са ясни и лесни за изпълнение. Имаме ваксини, които намаляват драстично ефекта върху популацията на вируса. Ако имахме повече ваксинирани, нямаше да имаме толкова смъртни случаи. Ако не загиваме от него, а само се разболяваме, той престава да бъде проблем", убеден е д-р Симидчиев.
 
Според него различните мнения на специалистите са една от причините обществото да не вярва на мерките и ваксините.
 
"Истинският проблем не е вирусът, той е нов вариант, но със сходни характеристики. Нашето общество става все по-разделено, затова мерките не се спазват. Хората трябва да имат усещането, че не е въпросът за "аз", а за "ние". Вирусът е виновен за смъртта на тези 109 души, това не е естествената смърт", уточни пулмологът. 
 
Той е категоричен, че не е късно за провеждането на разяснителна кампания, за която идея срещна подкрепа от депутатите в Народното събрание.
 
"Време е хората да разберат, че трябва да реагираме като общност. В момента хората използват термини като "терор" и "медицински фашизъм", а целта е да предпазим обществото от безвъзвратните последствия. Ваксините решават проблеми, които са фатални. Жалко е, че се разделяме на "моята свобода" и "твоят живот", каза още д-р Симидчиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
34
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 2 години
В света ваксинираните гонят 4-те милиарда, но странното е защо ''пандемията'' не изчезна, както ни лъжеха, че ще стане при толкова много ''предпазени'', а си продължава, че даже и с ускорение!?
51
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И плакатите на концлагерите са казвали това, пич!
50
2
 
26
 
! Отговори
Вакса девиз преди 2 години
Ще ви предпазим от вируса, като ви обречем на гладна смърт. Имате избор!
49
5
 
35
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Предпазвайте'' тези, които искат да ги предпазвате, аз не съм от тях, сам мога да се предпазвам и се предпазвам! За пръв път в живота си съм свидетел на такова агресивно, лъжливо и манипулативно ''предпазване'' !
48
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе, защо още в началото на пандемията, много други доктори казаха, че първо трябва лекарство да се създаде и чак година-две след това може да има и ваксина? Кое лекарство приеха за борба срещу ковид и защо само няма и година , след обявяване на пандемията имаше вече не една ваксина ? Кой лъже- онези , които се изказваха преди или ти( не мога да се обърна с Вие, защото си срам за докторите).
47
4
 
34
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Не искам да ме пазиш ве Симидчиев! Какво е това име? Я си дай родословието! Да не излезе, че е като еврейските родословни дървета - права линия?
46
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото е че,лекарите превърнаха здравето на хората в търговска стока.И във всички болници се гони келепиреца!
45
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Антиваксарчетата може да подскачат от радост! По брой ваксинира и се приближих до Уганда и Ботсвана!"............. Ами да, и по брой заразени също сме горе-долу като Уганда и Ботсвана - ЗНАЧИТЕЛНО ПО-МАЛКО, отколкото в напълно ваксинирания Израел, например. До пълната радост ни дели само факта, че, за разлика от Уганда и Ботсвана, тук трябва да им търпим медийната ковид-истерия и облъчване. Там такъв проблем нямат.
44
38
 
6
 
! Отговори
Inatut преди 2 години
Като гледам коментарите, все повече си мисля, че по-добре е "матрияла" да не се ваксинира. По-добре е вместо да го образоваме, информираме, да го направим по-добър, трябва да оставим естественият подбор да си свърши работата. Една редукция на все недоволните, мрънкащи, врънкащи и оплакващи се, ще ни помогне да изчистим плевелите и да се подготвим са хубава есенна оран.
43
7
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаеми другарю Хлебаров, близките на починалите от тези ваксини дали са съгласни с теб?
42
26
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 46 В света са ваксинирани вече сигурно милиард, а ти още се чудиш, дали имало информация или имало гаранция? Няма ваксина, която да дава 100% гаранция! На един милион души , ако при 10 човека има странични ефекти, това не значи,че не трябва да се ваксинираме! С Астра Зенека се ваксинира и Борис Джонсън, но явно той е по-глупав от тебе!
41
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне относно здравето да не намесваме политиката! Ако трябва да сме честни Борисов и Ангелов провалиха всичко още от самото начало. На себе си поставиха Пфайзер, а за народа Астра Зенека, която вече започна да се спира по света като проблемна. Хората измираха пред болниците, защото нямаме лекари, а не свободни легла....По време на пандемията, отново далавери, а хората те така и така са си болни, който оцелее. Няма смисъл да казвам как е в Германия в болниците.
40
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И преди бяхме първи по смъртност.И преди ковида бяхме първи по смъртност.Има нещо сбъркано в здравната ни система от много години насам.А за ваксинацията няма нужда да ни убеждават.Ние не сме ********************.Или искаме,или не искаме.Всеки носи своята отговорност.
39
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Симидчиев: Медицински фашизъм? Целта е да ви предпазимАми като сте толкова загрижени за хората защо изисквате подпис за информирано съгласие с което освобождавате от отговорност палачите им?
38
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Д-р Симидчиев: Медицински фашизъм? Целта е да ви предпазим"______________ Някой да ви е молил да ни предпазвате по ТОЗИ начин?! Предпазвайте ни, като спрете да крадете от здравната система и оставите пари за поне сносно лечение на хората. Предпазвайте ни, като не допускате да ядем б//луци, да дишаме б//луци и да мрем от скотски живот. Предпазвайте ни, като управлявате така, че да не сме неизменно в първата десятка по смъртност в света! И с ковид, и без ковид.
37
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фюрера и той е искал да спаси света от Руския вирус, работата и ваксините ще ни направят свободни, само на мустаци не го е докрал ама ако ги поодялка и ще заприлича на Фюрера.
36
4
 
32
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
На този мисля да му обръсна мустака. Ей така. Не защото искам да упражня насилие върху него или защото искам да се изгавря. Просто искам да го предпазя от това да се зарази в Ковид или други опасни инфекции. Кой знае какви миазми се крият в този сополив храсталак под носа му? А?
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Въпросът е,Въпросът за ваксинацията е проблем в световен мащаб. Хората се страхуват заради едно документче, което се подписва, че никой не поема отговорност, ако в някакъв минимален процент се появи страничен опасен животозастрашяващ проблем. Всеки си мисли, че може да изтегли късата клечка. Ако трябва да обвиняваме някой в провал за ваксините, това се случи още в началото, когато ни вкараха само АстраЗенека, отново най-евтината и опасна се оказа в последствие.Изпуснаха срока и за лекарствот
34
3
 
24
 
! Отговори
българин преди 2 години
В продължение на последния ми коментар, (пак според д-р Трифон Вълков, инфекционист) България изобщо не може да се сравнява с държави като Швеция, Дания, Норвегия, Обединеното Кралство, Германия и т.н., включително и не можем да си мерим нашето здравеопазване с тяхното!Медицински фашизъм е това д-р Симидчиев, когато те принуждават да се ваксинираш с иначе доброволната ваксина.Може би ако кампанията беше "со кротце, со благо", щеше да има повече успех, а?
33
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България - най опасната партия за обикновения народ.