МЗ: 38% от населението у нас не иска да се ваксинира

СЗО с коментар за ваксинационната кампания у нас
2 сеп 2021 19:30, Петя Славова
81
МЗ: 38% от населението у нас не иска да се ваксинира
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването на България инициира работна видеоконферентна среща за оптимизиране на ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас. На нея директорът на регионалния офис на СЗО за Европа Ханс Клуге заяви, че решенията за промяна във ваксинационната кампания в  страната ни се основават на качествени данни. "Това се случи след промяна в прилаганата имунизационна политика", обясни Клуге.

Още по темата

Според зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов, 38% от населението у нас не иска да се ваксинира. Той се позова на съвместно социологическо проучване, проведено в края на 2020 г. от МЗ и СЗО.

Томов благодари за усилията в подпомагането на здравните власти у нас и представи визията на министерството за ускоряване на имунизационното покритие срещу COVID-19. Заместник-министърът каза още, че се прави всичко необходимо за промяна на натрупания скептицизъм в общественото по отношение на COVID и ваксините.

"Правителството си е поставило високи цели и изпълнява всичките си ангажименти в борбата с COVID -19. Основното ни средство за справяне с коронавирусната инфекция е имунизацията", заяви заместник министър-председателят по управление на европейските фондове Атанас Пеканов, съобщиха от МЗ.

"Сътрудничеството остава единственият ни правилен път в битката с пандемията. Докато всички не са в безопасност, никой не е в безопасност", категоричен бе заместник-министър Томов.

Работата за повишаване на ваксиналното покритие в България срещу коронавируса да продължи на оперативно ниво и в още по-тясно сътрудничество, се обединиха участниците в срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Радев се ваксинира. С модерна. Така че давай!
28
14
 
12
 
! Отговори
Бay преди 2 години
ако бяхте прочели статията (нещо, което *** никога не прави) щяхте да видите, че са направили СОЦИОЛОГИЧЕСКО проучване. Знаем колко са точни те...
27
11
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
45 години комунизъм в какво ни превърна ?? Я отвори обявите за работа !!! Да видиш за какво става въпрос .Но се иска квалификация,езици,грамотност,труд и упоритост.Все неща,които бихте искали да избегнете,нали.Затов ще въртиш геврека за 1000лвжи ще мълчиш,че капитализма те е омизерчил !!!
26
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много повече сме,тези които,не желаем да правим експерименти с тялото си! И си мислим също,че тези " пандемии" няма да имат край! Това е епогея на печалба ,на фармацевтичните компании в световен мащаб!-:((( Не водете дискриминационна война,срещу тези които можем да мислим!-:)
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тома Неверни, като имаме толкова ваксини, защо тогава не са ваксинирани 62 % от българите, а!? Неверен си на целия човешкия род, не само на българския народ! Вземай си препарата и отивай при главния мопаджия на страната
24
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са 38% жалки манипулатори и лъжци, МНОГО повече сме!
23
1
 
29
 
! Отговори
лекари зад граница преди 2 години
Хората на 120% искат да се ваксинират , но нямат желание.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна лъжа ...процентите са над 70 %,защо лъжите като имамслко повече от 1мклион ваксиниране ,и как даде ваксиниране като ваксините са ментета
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изследване в Израел проведено сред 2 милиона и половина хора, показва че антителата на ваксинираните с 2 дози са 13 ПЪТИ ПО-МАЛКО от тези на изкаралите вируса. 13 пъти!
20
3
 
27
 
! Отговори
SS преди 2 години
Има грешка ! Не са 38 процента, а 58процента не иска да се ваксинира в България.А за тия които вече са го направили ЧЕСТИТО ! НЕ АГИТИРАЙТЕ ТЕЗИ КОИТО ПРОЯВЯВАТ ЗДРАВ РАЗУМ.ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ СЕ ПРЕЦАКАЛИ !
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжец!!! Защо тогава ваксинираните будали не са 62 процента?
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като толкова искат да запишат бройка и да блеснат, не знаят ли как се прави? Примерно може да "ваксинират" списъците с мъртви души, дето ги ползват за избори. Или да "ваксинират" починалите, те няма да протестират, че ги пишат ваксани. Много начини има да вдигнат бройките и да се отчетат пред шефовете си. Кво ни занимават нас!
17
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А останалите 47 процента биха искали, но за сега ще почакат докато се появят истински ваксини, а не такива съмнителни имитиращи продукти.
16
6
 
10
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Според най-големия Исторически парк в света до Варна, хората не трябва да бъдат насилвани да се ваксат!
15
3
 
7
 
! Отговори
Любимец преди 2 години
Ако Радев се ваксинира и аз ще се боцна.
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха ха СЗО срещна нашия отпор и дойде да подкупва властта да му съдейства да ни затрие по график с другите
13
1
 
0
 
! Отговори
иво преди 2 години
До Анонименбе ,искарах ги, ама да се боцка,че да не го хвана пак
12
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо най -"ваксинираната" нация в света бие рекорди по "новозаразени"? Ами защото т.н. ваксина разболява(и убива) хората. Марионетките и кукловодите използват измисления ковид за да оправдаят масовия геноцид, който тепърва започва.
11
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една част от хората смятат да се ваксинират, но някой ги е излъгал, че трябва да им спаднат антителата първо, иначе е опасно. Което е пълна лъжа. Отново!. Преболедувалите навсякъде в цивилизованите държави се ваксинират, 1-3 месеца след оздравяването. Така че, не чакайте, защото рискувате пак да се заразите, а всяко преболедуване води до нови и нови щети и увреждания.
10
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се наваксаме като Израел че да го докараме до 20000 случая на ден както им се случи на 1.09, мерси, ваксите ви май наистена разпространяват вируса и искате да управляват с контрол още дълго време. Веднъж отнемат ли ни свободата, трудно ще ни я върнат