Връщат пациенти с COVID-19 в Русе, в Силистра няма медсестри

Болницата в Бяла вече отказва прием на заразени пациенти
2 сеп 2021 16:22, Анисия Иванова
87

Болницата в Бяла вече отказва прием на заразени пациенти. Д-р Павлинка Георгиева е единственият пулмолог в болницата в Бяла. Тя отговаря за лечението на всички приети в Ковид отделението.

"Тежко е, защото поемаш отговорност за почти всички пациенти, а когато стане нещо трябва да си винаги тук, да реагираш, да кажеш какво да се прави, бързо да ги изпратиш където трябва за помощ и е много трудно", обясни началникът на Ковид отделението в МБАЛ "Юлия Вревска - Бяла" д-р Павлинка Георгиева.

Ковид отделението на болницата в Бяла има 41 легла и вече е запълнено на 100%. Пациентите се връщат за домашно лечение, а тези в по-тежко състояние се препращат към болниците в Русе.

В русенските болници също няма свободни легла за интензивно лечение на пациенти с коронавирус. На изчерпване са и местата за неинтензивно лечение.

"Интензивни места в русенските болници няма поне от седмица. При тях има пациенти, които са потенциално за интензивно лечение и те ги задържат. Много трудно може да изпратиш пациент за интензивно лечение. Да, те ще го приемат, но няма да му бъде приложено интензивно лечение и общо взето, резултатите са…", каза директорът на МБАЛ "Юлия Вревска - Бяла" Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Медицинският персонал също работи на прага на възможностите си. Макар да са достатъчно, казват, че им е тежко.

"Много е натоварено и психически и физически, защото ние не само ги лекуваме, но и разговаряме с тях, помагаме им да преодолеят шока, защото повечето от пациентите са уплашени", сподели медицинската сестра в Ковид отделението Силвия Чорбаджиева.

От болницата в Силистра изпитват остра нужда от медицински сестри и призовават за мобилизиране на персонал от извънболничната помощ.

"Има легла, има легла за детски лагер. Но тези легла трябва да бъдат обслужвани от персонал, този лекарски персонал определя колко да е капацитетът. Тоест, ако ние имаме още сестри, ще има по-голям капацитет, засега е на 100% зает", заявиха от лечебното заведение.

И призовават медицинските служители, които имат възможност да помогнат на болницата в борбата с Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
иван преди 2 години
Ей да видите, че по-голям процент от умрелите са били ваксинирани. Пуснете в търсачката: '60% of Those Older Than 50 Who Die From COVID Are Double Vaxxed'.Ако се съмнявате, намерете източниците от края на статията, да видите, че са официални.След това прочетете статията за МЮ-варианта, от когото никаква ваксина не ви спасява и накрая вземете, че отидете да се ваксинирате :)
70
2
 
0
 
! Отговори
void преди 2 години
Ама щем - не щем си плащаме за здравно осигуряване нали ...
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е приФатмака
68
1
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Аз също се питам какво е лошото да се прехвърли персонал, а не постоянно да се реве и да се стресират болните хора, независима дали последните винаги заслужават да бъдат обслужвани, имайки предвид злобата и отношението на немалко от тях. Освен това и самият персонал се претоварва и преуморява, а после тоз недоволен, оня не знам какво си искал и пр.
67
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вие, дето сте против мобилизиране на доболничния персонал, я ми обяснете откъде ще вземат такъв, може би от Германия ще дойдат за десет пъти по-малки заплати, освен това да ги поступат и ругаят ромите?
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато протестираха за заплати, пазвантите на вола ги дърпаха от прозорците на народното събрание. Сга на Стъки мма-ците да лекуват.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай да хвърлим лекарите и сестрите на гилотината, щото вие не искате да се ваксинирате! А че повечето са над 60 години със много болести? Ами ако е м.ай..ка ти лекар или сестра?
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай да хвърлим лекарите и сестрите на гилотината, щото вие не искате да се ваксинирате! А че повечето са над 60 години със много болести? Ами ако е *** лекар или сестра?
63
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И аз се питам защо след като ДКЦ - та са полупразни, понеже хората ги е страх много много да ходят там, защо не командироват персонал от там, все пак положението е извънредно? Ако трябва и мобилизация дори може, те се водят на военен учет до определена възраст, а лекарите имат и чинове.
62
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да вземат от доболничната - там има и лекари със спец. вътрешни болести, които на практика могат да лекуват инфкциозно болни, също и сестри да вземат, а не постоянно да плачат. Но аз съм против оплюването на мед. персонал за щяло и нещяло, искали били пари. Ами вие защо стачкувате или бягате в другите страни, да не би за здраве?
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом нема сестри да ги лекуват Те са обречени. Защо ги ставяте да м.рат в мъки. Къдее оня с големио джип дето *** на здравеопазването. Сега сее покрил и си брои пачките и кюлчетата.
60
4
 
6
 
! Отговори
ТОва заради ковида преди 2 години
..ли е ? Или защото герб за десет години не се сетиха ,че здравеопазването бавно умира ,а при тях даже не беше бавно . Въобще 10 г управление на герб са една катастрофа която дърпа цялата държава към ада . Некадърници не трябва власт да помирисват защото после така става ,па си и мислят ,че били най-добрите--каква наглост .
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да ги карат в София пред президенството при при руския *** дето гореше маски
58
7
 
8
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
ами да се бяха ваксинирали да не стигат до болница изобщо. И сега моля да си платят лечението.
57
6
 
7
 
! Отговори
Свиквайте ! преди 2 години
Така ще е при диктаторчето - Фигурант Радев - човешкият живот е на заден план - важни са празните приказки и освояването на Порции от преданите му хора
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една част измряха, друга заминаха в чужбина. Държавата не е мислила с десетилетия за лекарите и сестрите, сега лъсна голият й зад.н.и.к. Мизерни заплати с десетилетия, липса на възможности за специализация и развитие, оплювани от журналисти и мизерници. Каквото си посееш, това ще жънеш.
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
61, ще продължаваме. Толкова лъжи се изписаха за година и половина, че на пропагандите да се ваксинирам показвам голям трети пръст.
54
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И продължавайте да не се ваксинирате.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аминека всички неваксинирани професори да отидат и да помогнат. Да дават по 24- часови дежурства. Нали са безсмъртни
52
11
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Тия облекли някви дъждобрани и се мислят за бойци на първа линия, пък хал хабер си нямат от медицина