Д-р Миндов: Няма лекар, от който да не е поискан фалшив COVID сертификат

COVID зоните са добра идея, но практическото изпълнение не е добро, отбеляза още лекарят
1 окт 2021 13:31, Ния Христова
256
 
Здравният министър обяви, че в прокуратурата са подадени десетки сигнали за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19.
 
"Няма общопрактикуващ лекар, при който да не е дошъл някой и да не е поискал сертификат за ваксина. Последно мой пациент ми каза, че е намерил кой да го "ваксинира" и да му даде сертификат, и ме пита дали поисканите 300 лв. е нормална тарифа. Предложих му няколко пъти да се имунизира, но ми отказа", обясни председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов в ефира на Bulgaria ON AIR
Още по темата
Той подчерта, че в случая също би могъл на носи наказателна отговорност, защото всеки, който е наясно, че ще бъде извършено престъпление, е застрашен да бъде осъден от 3 до 5 години затвор. 
 
Д-р Миндов смята, че времето, в което ще се ваксинираме доброволно, съвсем скоро ще приключи.
 
"С доброто свършихме, с това да се молим и предлагаме. Ние се къпем във ваксини, а в целия свят умират хора. В Англия няма избор на ваксини, лекарят определя каква ще ти сложи. В Италия още има неваксинирани и хората чакат. Следващата стъпка ще бъде да обградят Републиката с телена мрежа, понеже не спазваме мерките и имаме голям процент фалшиви сертификати. Ще ни наложат мерките отвън, ще ни изолират. Ще станем един глобален експеримент", смята д-р Миндов.
 
"По данни на РЗИ има пик на Ковид-19 при деца до една година. При децата коронавирусът засяга много органи. Затова детските реанимационни легла може да се окажат недостатъчни, те са различни от тези за възрастните", предупреди д-р Миндов.
 
COVID зоните са започнали като добра идея, но практическото изпълнение не е добро, смята още лекарят.
 
"Много са уплашени хората със симптоми. В момента те решават да идват при нас, защото ни имат доверие. Аз искам да му изпиша поне елементарните лекарства, които са по списъка, но не мога. Общопрактикуващите лекари настояваме да ги има Ковид зоните, но да бъдат като спасителен пояс, когато лекарите не могат да поемат пациентите. Или за пациенти без здравни осигуровки. У нас това са около 800 000 души", заяви д-р Георги Миндов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
32
 
! Отговори
Дел Пиеро преди 2 години
Ало, министърчето, знаеш ли, че на неваксинираните 75% българи... на 2/3 от тях не им пука че ще си стоят в България, защото нямат финанси да си позволят да отидат дори на ексурзия до друга страна? Свършили били с моленето. Внимавайте българина да не свърши с търпението си, че тогава ще се затваряте пак по институции, както депутатите се бяха *** от страх 97 г и се барикадираха в Парламента! Добре, че беше Петър Стоянов да усмири народа. Иначе щяха да бъдат избити като кучета!
19
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ХАЙДЕ СЕГА ТОЗИ СЪС ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ВЪВ СЪУЧАСТНИЧЕСТВО И УКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ПАЦИЕНТА МУ И ЛЕКАРЯ ДРУГИЯ!!!! ЛЪЖЕ КАТО *** ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР
18
1
 
25
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Стига с тия ДеСарски стъкмени постановки, бе. Само биете празния чувал, та да наплашите и хората, и докторите. Няма да се бодеме! Кое от тия четири думи не разбрахте?
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
миндьо, миндьо, отива ти фамилията точно на образованоста ти
16
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива "ваксинирани" започнаха да *** яко. Това ще се използва от антиваксърите и ваксинацията съвсем ще зацикли. Днес карах позната в столична болница за втора инжекция. Пред нея имаше само един дядо. И в същото време всеки ден ни съобщават, че в една или друга европейска страна мерките падат, защото ваксинацията е напреднала, заразените са малко, а онези в болниците са пренебрежимо малко.
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миндов, свободен си да се махаш, юди като тебе няма да ни липсват
14
1
 
25
 
! Отговори
Фалшива пандемия преди 2 години
Фалшив сертификат. Каквото повикало такова се обадило. Мъдър си е народа ни, за всяка ситуация има поговорка. Нещо неясно ? Умните и красивите може да не разберат, но ще минем и без тях
13
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе, българинът с добро не приема нищо извън неговия мироглед - салатка, ракийка и да си бърка в носа на дивана. Още Борис I го е разбрал и затова са хвърчели глави.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредния за лудницата
11
18
 
10
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Д-р Миндов смята, че времето, в което ще се ваксинираме доброволно, съвсем скоро ще приключи." натам отива ...
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недей така, миндов, като махнем нелегално "ваксинираните", ще излезе, че процентът на реално надупчените е около 5%. Ще дърпат ушитена кунчев и другите марионетки.
9
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не желае да се ваксините,няма да го направи и точка!-:))
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече тече пропагандата за ваксинките, толкова повече народа нема да им верва :))) Когато човек почувства опасност за здравето си, веднага ще се прислмчи към какво ли не, обаче целенасочено да му казват да си бие плацебо, видиш ли е застрахован от грип, тогава се омазват нещата :)))
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАРОДА ЛИ ВИ Е ВИНОВЕН? АЙДЕ СМЕНЯЙТЕ ГО! ЧУПКА ПРЕДАТЕЛИ!
6
3
 
33
 
! Отговори
666 преди 2 години
Ваксинираи ме насила и ще видиш кво ще ти се случи
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ОК... Ама питането НЕ Е това, а кой е (из)дал фалшив сертификат
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФАМИЛИЯТА КЪРТИ ХАХХААА
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ли, че на доктора 300 лв са му малко?
2
0
 
34
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
СТИГААААА С ТАЗИ ПРОПАГАНДА БЕ.ПРИЗНАИТЕ СИ,ЧЕ НИ ЛЪГАХТЕ.
1
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата опорка, *** тия с фалшиви сертификати..... Кофтито на патологичния лъжец е, че вече никой не му вярва и че се оплита в лъжите си