България ще се самоизолира от света заради ниското ниво на ваксинация

Проф. Гетов: Постепенно влизаме в забранителните списъци за пътуване
7 окт 2021 15:08, Елка Василева
539
България ще се самоизолира от света заради ниското ниво на ваксинация
Снимка: архив, БГНЕС

„Заради ескалацията на антиваксърските настроения и невярата в съвременната наука у нас ще настъпи самоизолация на българите, тъй като постепенно влизаме в забранителните списъци за пътуване“. Това каза проф. Илко Гетов - представител на България в Европейската агенция по лекарствата, пред БНР.

Според него в рамките на кампанията за ваксиниране държавата не е стигнала до отделния човек, по-скоро са се говорили общи неща.

Още по темата

„Хората трябва да разберат, че ваксината на този етап е единственото нещо, което може да нормализира живота ни. Ние сме царе на конспиративните теории. Не трябва да има материални стимули за ваксиниране. Бизнесът, туризмът, индустрията трябва сами да поискат да имат ваксинирани хора при себе си, те трябва да поискат да имат безопасна среда за развитие“, каза Гетов.

Той подчерта, че има разлика между трета и бустерна доза. „Третата доза вече се препоръчва 28 дни след втората доза за групи хора с компрометирана имунна система – трансплантирани, хора на имуносупресивна терапия, хора, прекарали тежко заболяване, хора, за които има условия да се счита, че имунната им система не работи добре. Те трябва да се консултират с лекуващия лекар и съответно да си сложат трета доза от същата ваксина. Бустерната зона е за рисковите индивиди, които работят в среда с COVID болни, в социални домове, учители. Тази доза може да се сложи 6 месеца след втората“, каза Гетов.

Той не препоръчва смесване на ваксини, но поясни, че това не е невъзможно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До такава е съдбата Само дето ти искаш да живееш като цивилизован човек, а не в съборетина в гето, та не ти излиза сметката. :)))
389
1
 
3
 
! Отговори
До такава е съдбата преди 2 години
Като гледам ромите как процъфтяват , въобще не се притеснявам за съдбата на примитивните нации
388
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Никой Какво работиш, за да преценя дали лишаването ти от работа ще ми причини някакви затрудения? В смисъл, аз съм готов и да си заплащам ваксината, тъй че ни най-малко не ме интересуваш дали ще плащаш за това, но все пак е любопитно. :))))
387
0
 
7
 
! Отговори
Никой преди 2 години
А сетих, ще трябва да останат да работят само ваксинираните.Верно, заплашваме ви,има предвид че източникът ти на бесмъртие, който така яростно защитаваш,е платен и с моите данъци, така че ако искаш да си получиш поредната доза, ще трябва да преживееш по някакъв начин,че продължавам да работя и да съм жива, без да се ваксинирам
386
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 400 от славянин "Ето ти го последното ''пророчество''! Ти по две минути ли помниш ''пророчествата'' си!" Какво "пророчество" е това, като ти сам вече потвръди, че "мерките" ти щелиу да бъдат да си намериш фалшиви документи? Аз просто напомних за намеренията ти.
385
1
 
0
 
! Отговори
до 400 от славянин преди 2 години
''Мен няма да ме чакаш, но иначе за мерките, всички чакат да минат изборите, защото познават психологията на ***. След това ще стане весело. След МНОГО МАЛКО ще имаш възможност да "демонстрираш" величието си. Жалко, че то се състои в скоростта, с която ще се заровиш в пясъка.'' Ето ти го последното ''пророчество''! Ти по две минути ли помниш ''пророчествата'' си!
384
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин По скоро пишеш вулгарни глупости, или, още по-лошо, лъжеш, че изобщо пишеш нещо. Тук дори и вулгарни постове излизат преди да бъдат изтрити, тъй че вероятно е второто.
383
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянинМислим еднакво, въпреки че не посещаваме никоя секта:))Казвам се Никой
382
1
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Цензорите ми трият почти всеки втори пост, затова не се чудете че ''не отговарям''!
381
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тази пандемия предварително промениха ИЗ основи маса медицински протоколи, аз пък ти казвам, че масовата ваксинация НЯМА да ти върне нищо от това което очакваш.Защото тези които то го отнеха, не могат ти поставят такива условия, пропусна момента като се съгласи да замениш свобода срещу сигурност , и един умен човек предупреди че ще загубим и двете, но това не казват по телевизора.
380
3
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
До ВАКСИНИРАНбъди още по отговорен и се ваксинирай 12 пъти, също така и целия си род, бъди достоен глобалист и ***
379
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 390 от славянин "Информирано съгласие подписва само съгласния" Празни приказки. :)
378
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 392 от славянин "Много по-вероятно е ти да се заровиш в пякъка от срам, че ''пророчествата'' ти не са се сбъднали!" За кои мои "пророчества" говориш? :)
377
2
 
7
 
! Отговори
Нюрнберг преди 2 години
изолирането ни от света е единственото, което ще ни спаси от тоя глобалистки *** и концлагер
376
6
 
7
 
! Отговори
ВАКСИНИРАН преди 2 години
Ваксинираният ,ако е заразен, се справя много по бързо, отделя многократно по малко вирус и го отделя много по малко време и заразява многократно по малко хора! С това дава своя принос в овладяването на пандемията! Предай нататък! Давайте минусите в знак, че сте прочели и разбрали!
375
0
 
7
 
! Отговори
до 390 от славянин преди 2 години
Информирано съгласие подписва само съгласния, несъгласния нищо няма да подпише, просто е като лучена чорба!
374
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 395 "Това, че спират учебни и бизнес дейности, не е причина да ми вменяваш вина, че не съм си поставила, сега чети внимателно, ВАКСИНА по ЖЕЛАНИЕ" Аз просто отговарям на въпроса "какво ви пречат неваксиниралите се". Ако не искате да чувате такива неща не задавайте такива въпроси. ТОВА са обективните последици, независимо дали ваксинацията е "доброволна" или не.
373
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че спират учебни и бизнес дейности, не е причина да ми вменяваш вина, че не съм си поставила, сега чети внимателно, ВАКСИНА по ЖЕЛАНИЕ, дори СЗО твърди че е по желание. Ако искаш да живееш в демокрация и трябва да спазваш закона. Аз не съм нарушила нито един закон като не съм поставила точно тази ваксина, но всички у дома, вкл. и кучето ни, имаме задължителните за страната ваксини.Реви на някой друг, не аз съм ти проблема, и затова не мога да ти го реша.
372
1
 
1
 
! Отговори
до 392 от славянин преди 2 години
Много по-вероятно е ти да се заровиш в пякъка от срам, че ''пророчествата'' ти не са се сбъднали!
371
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 389Компрометирате овладяването на епидемията и хора продължават да умират. За справка #полиомиелит. Благодаря за вниманието