Все по-често неваксинирани бременни жени попадат в интензивното с COVID

Лекарите призовават бъдещите майки да се ваксинират
13 окт 2021 08:03, Нели Христова
19

Един на всеки шест пациента в интензивните COVID отделения във Великобритание е бременна жена. Тази тревожна тенденция - нарастващ брой на бъдещите майки, които се заразяват с вируса и са хоспитализирани, се наблюдава не само на Острова, но и в САЩ и Канада.

Двадесет от 118-те пациенти с COVID, които са получили допълнителна телесна мембранна оксигенация (Ecmo) между юли и септември, са бъдещи майки, съобщава NHS England. От тях 19 не са били ваксинирани, а 1 е била само с една доза.

За да избегнат усложнения и фатален край, специалистите призовават бъдещите майки да се имунизират срещу COVID-19.

"Бременните жени са много уязвими. Вероятността да се нуждаят от интензивна грижа е голяма. Рискът от преждевременно раждане и мъртвородено бебе е два-три пъти по-голям", каза консултант акушер-гинекологът в град Хартфордшир Жасмин Леонс, цитиран от a Bulgaria ON AIR.

Тревожни сигнали идват и отвъд Океана. В Канада броят на заразените расте, докато лекари настояват за спешна информационна кампания, която да разсее съмненията около безопасността на ваксините при бременност. Татяна е сред неваксинираните жени, които попадат в интензивното отделение на болницата в Албърта.

"Планът беше да се ваксинирам след като родя. Трябваше да го направя много по-рано", коментира Татяна Райдаут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Всякакви ваксинации по време на бременност са крайно рискови и не е редно да се правят.
10
3
 
12
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Та нали самите пфайзер в началото казаха за тяхната ваксина че цените не трябва да забременяват няколко месеца след ваксиниране. Сега обаче продажните лекари взеха друго да говорят. Само на мен ли ми се струва, или вече лекарите продаващи ваксини, вече взеха да ги дават на всеки за щяло и нещяло, все едно ти продават семки. Сори, ама това вече е търгашество, а не здравеопазване.
9
1
 
15
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
А ваксините разрешени ли са за бременни? Върху колко бременни са изпитани, колко от тях са оцелели, и са се заразили с вируса, и ваксината им е помогнала да оздравеят? Едни такива неща питам, защото всичко друго за мен си е едно законно детеубийство.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ***.
7
3
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Един професор от Казахстан /гинеколог/ го описа в обръщение към нацията. Когато си бременна, имунната ТИ система е ВИНАГИ ослабена. Природно АКО НЕ Е-ти НЯМА да можеш да износиш плода. А ТЕ ви бият НЕЩО си, което КАРА вашата имунна система не да "скокне", ДА направи "салто-мортале" И ПОСЛЕ ИСКАТЕ да ИЗНОСИТЕ ПЛОДА.Той си го каза-ДЕТЕУБИЙСТВО. При това почти УЗАКОНЕНО
6
6
 
7
 
! Отговори
До Кукун преди 2 години
В Столипиново или във Факултета живееш?
5
4
 
8
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Да бъдеш или да не бъдеш бременна е въпрос на личен избор. Всяка бременност носи риск и щом са решили да забременяват сега, значи сами са поели този риск.
4
6
 
23
 
! Отговори
Кукун преди 2 години
Жена ми преболедува бременна това и беше 4-та и най-бепроблемна бременост. Синът е жив и здрав и в момента много ни радва.
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете с тези гнусни статии на закуска
2
4
 
18
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Наскоро една бременна е довършиха в инфекциозна болница Пловдив, беше само на 34. От тази болница се излиза само в ковчег.
1
20
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Няма, защото ваксините не водят до аборти.